22.11 – om att få sova som ett barn.

22.11 - om dubbar vs slir.
23.11 - om vintervacker västkustmorgon.

Schö nö kåmpraan pah? Svårlagda bäbin var det ja?! Nått änymåhr.

Äter kvällsmatsgröt [mamman blivit skrämd och tvingar sig testa sin kladdfobigräns; låter bäbi för första gången äta själv], borstar tänder, dricker [fel ordning, vi vet, men nån gång måste man få fuska] kvällsmjölk, gosar nån minut med mamman på golvmadrassen, blir lagd i Stokke, mamman släcker lampan i fönstret och är på väg att sätta sig på golvmadrass för att hålla sällskap när mamman hör "snooaaark". Va i jisse namn?

45 minnitts senare rusar vi upp till skräckslagsgråtande bäbi som förmodligen? drömmer mardröm och inte går att väcka. Gråter snyftar hulkar helt otröstligt. Tre evighetslånga minuter tar det. Sen nästan somnar hon i Mattias famn. Lägger bäbi gosigt i sin säng. Bäbi sover vidare. WTF? Jfi*?!


EmmaLis farfarmor är väldigt väldigt sjuk. Kroppen slutar sakta fungera. Långsamt oändligt försvinner hon från oss. Käraste Anna-Lisa, var inte rädd. Vi önskar dig en lugn resa. Till Harry.

Det är så svårt. Den passiva eutanasin känns inte på långa vägar tillräcklig.


* jag fattar inget

22.11 - om dubbar vs slir.
23.11 - om vintervacker västkustmorgon.
6 comments Lägg till din
 1. Maalifian… Det är faktiskt inte lätt att utvecklas så mycket… Då måste man "ta hjälp av natten"för att smälta alla intryck!

  Å du.. Det där med kvällsmjölk/välling efter tandborstning.. Välkommen in klubben! Mina ungar har alltid fått välling efter tandborstningen.. Jag har älskat att ha ungarna i famnen för kvällsflaskan.. Jag har aldrig kunnat motstå känslan av en unge som "knör in sig" i min famn… En unge som blir tyngre och tyngre i famnen.. Ögon som klipper… Ett barnhjärta som slår mot mitt..

  För mig har det passat utmärkt, ett bra avslut på dagen.. Och om du är orolig för tänderna.. Så har 2 av mina ungar aldrig haft hål i tänderna. 31 & 8 åringen.. ST har haft 1 hål… Inte för jag ser det som något "facit".. Men det är min erfarenhet!

  Ajjj… Det gör ont att höra om detta med gammelfarmor.. Riktigt ont! Att få hjälp i livets slutskede är en mänsklig rättighet!

  POK

  Mallaönskargammelfarmorensmärtfrittslutbralla

 2. Fy så tråkigt med farfarmor…. Jag känner igen det där med att sakta men säkert tyna bort.. Jag vet hur jobbigt det är för er.. Ta hand om er! Krams

 3. Åh. Jag kommer ihåg när min farmor var sjuk. Och miin morfar. samtidigt. Det var hemskt. Man vet att man bara väntar på att de ska dö.

  Svar: Jag är dålig på att förklara. Men 1. Det är den värsta artisten som finns. Smörsmörsmör.

  2. jutuba på låten. 😀

 4. Oj så tråkigt med farfarmor, är något som alla troligen går igenom minst en gång i livet men oj så svårt och tungt. Tänker verkligen på er, krama Mattiasen som heter så från mig.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *