29.11 – om för mycket föräldrabetalt.

28.11 - om förkylning, och nya tänder? [mobil bussnos]
Dagsens tips: undvik typ gärna Ullared, en lönehelg innan jul 🙂

En smula förvånad blev jag/vi när det på makens bankkonto plötsligt dykit upp en massa tusenlappars, från Försäkringskassan. Ett telefonsamtal senare stod det klart att ”nån gjort fel”. Attans rabarber. Vi som trodde att jultomten kommit tidigt.

Ännu en smula förvånadare blev vi när försändelser från Försäkringskassan äntligen dyker upp [två till antalet, två på samma dag – sparsamhet är uppenbarligen icke en dygd hos dessa nissar]. ”Försäkringskassans har beslutat att du fått för pengar” [SIC!]. Känns en smula hotfullt? :) Det har också ”kommit till F-kassan kännedom” att det gjorts ”felaktig utbetalning”. No shit!? Några stycken längre ner står det förvisso nåt i stil med ”det var du själv som upptäckte felaktigheten och upplyste oss” och nåt som skulle kunna tolkas som ett ”tack” men då var hedbertska läsaren redan så upprörd att det liksom inte spelade nån roll.

Nä. Fram för mer personlighet. Och mindre mall. Fast mycket av min bloggis Malla! Det borde bli roligare för alla? Fel kan alla göra. Detsamma gäller rätt. Väl?

28.11 - om förkylning, och nya tänder? [mobil bussnos]
Dagsens tips: undvik typ gärna Ullared, en lönehelg innan jul 🙂
3 comments Lägg till din
 1. Just det! alla förtäckta hot från försäkringskassa och arbetsförmedling håller på att reta gallfebern på mig.Kan dom ite ens vara lite generösa och tacka i ett sånt här fall.ja,vad kan dom då?

 2. Du… Ni… Det är för jäkligt!

  Har varit med om liknande… Fy och usch!

  Inbillar mig att samhällsklimatet hårdnar/kallnar… Känns inte bra!

  Pok

  Mallablirupprördåeravägnarbralla

 3. Pamela och Malla: jag tror faktiskt mer det är personerna bakom brevet (breven) som är knäppgökar än själva f-kassan.

  det är lätt att göra sitt jobb bara man gör vad man ska. det är roligare att göra sitt jobb bara man gör det man kan. det tror jag bestämt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *