22.12 – om att göra sin egen bok.

Dagsens tips: Cillit Bang.
Dagsens tips: tittut!

På soffbordet ligger (låg) en fotobok, självgjord. Snygg! Ytterligare fotoböcker planeras; foton är uppladdade och texter samlade. Förra året köptes med finfin rabatt presentkort på dylika böcker. Tänkte; ”då måste jag ju få tummen ur?”.

Den 30:e december brinner finurliga presentkortet inne om jag inte hinner tumma ur mig. En smula stressad mailades därför snäll förfrågan om det kanske kunde gå för sig att förlänga giltighetstiden? Fick veta att det inte gick för sig, men vänlige supportnissen uppmuntrar mig Sätt dig nu i mellandagarna och gör en kalender t ex. Det går supersnabbt! Vad supportnissen inte vet (och inte behöver veta) är att vi svämmar över av finaste Maali-kalendrars. Samt att jag jobbar alla mellandagar utom juldag (som väl faktiskt inte ens räknas som en mellandag?). Dessutom är ett kontrollfreak knappast ens i tanken är förmögen att kombinera sånt som ”göra en kalender” och ”supersnabbt”.

Plitar kvickt ihop ett mycket-mindre-missnöjt-än-jag-egentligen-är mail jag har 1) bra koll på mina rättigheter och 2) lika bra koll på att ovänlighet inte leder långt i kundsupportsärenden som jag inte har några som helst förhoppningar på att få svar på innan varken jul- eller nyårhelg men ändå avslutar lika käckt som supportnissen: Sätt dig nu i morgon och svara på det här mailet. Det går jättesnabbt! Jag hoppas han inte tolkar mig fel? ;)

I samma stund jag beskådar Mallias perfekt ljusklädda gran fyra minuter efter att jag tryckt på ”sänd” slår det mig: jag kan ju köpa ett nytt presentkort! Och betala med mitt gamla? Så nu sitter jag här med hjärtat nånstans i halsgropen och väntar på bekräftelse från boknissarna. Vem tar vem? Har vi överlistat varandra? Har jag köpt en gris i säcken?

Håll tummarna go’aste vänner!

Dagsens tips: Cillit Bang.
Dagsens tips: tittut!
5 comments Lägg till din
 1. Ha, ha, ha… Du är så jädrans smart, akirllu! Det borde ju funka att köpa presentkort med presentkort. Ha, ha, ha… Go Jul på dig!

 2. Finurliga lilla du ,din hjärnverksamhet överträffar allt just nu.Fantastiskt att höra att det finns nån som har en rejäl dos slutledningsförmåga när julstressen stressat söder de flesta små skrynkliga hjärnor(däribland min).PASSAR ÄVEN PÅ ATT ÖNSKA DIG OCH DIN GULLIGA LILLA FAMILJ EN UNDERBAR JUL OCH ETT FANTASTISKT GOTT NYTT ÅR/mamsekrams,maddahjullemamma

 3. Du vore inte du om du inte kunde klura ut.. Presentkortsgrejjan!

  Den bästa julen till dig och dina finaste!

  Pok

  Mallatomtemorsbralla

 4. alla: vi får nog se hur finurlig jag är när det kommer till kritan. har varken hört nåt från mailande nissen eller fått nån ny presentkortskod…

  nå. ingen idé att ta ut nåt i förväg. har annat att oroa mig för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *