25.12 – om samma ämne, ur olika synvinkel.

23.12 - om ordning på torpet.
26.12 - om hur plötslig insikt kan leda till dålig sömn.

Juldagar med Maali blifva ej som fordom juldag.

I soffan framför bourgogneberusade stjärnor på slottet grubblar jag över vissen omedvetenhet som skiljer en förintelse från en annan. Den ena lika vidrig som alla andra, men endast en vida berättad. Farligt område?

23.12 - om ordning på torpet.
26.12 - om hur plötslig insikt kan leda till dålig sömn.
2 comments Lägg till din
  1. INGEN förintelse ska glömmas och ingen är mer hemsk än den andra,men av någon underlig anledning är det bara en som blir berättad om och om igen.Och jag håller "lite" med loffe om att åtminstonde den generation jag tillhör har fått den information vi behöver och för oss räcker det nog,MEN den måste berättas för kommande generationer så att den aldrig blir glömd och upprepas igen.Och endast avsky skall möta dom "rashatare" och fientligt inställda organisationer som försöker föringa förintelsens hatfyllda aktioner mot en hel grupp människor,dom vet inte vad dom pratar om och dom skall inte höras eller ens lyssnas på,bara nonchaleras.KRAM pamela

  2. maddamamm: exakt! jag håller också med Loffe. eller, iaf förstår hans resonemang. blev väldigt glad när han tog upp "Pol Pot, Mugabe och dom andra galningarna". Scheja sjönk som en sten för mig när han visar sin ovilja att överhuvudtaget förstå problemet med sin kommentar "suck, men nu har vi lämnat ämnet". det var ju det dom INTE hade gjort. det var väl DET Loffe menade när han tog upp ämnet in the first place? all fokus hamnar på Hitlers vansinnesdåd medan mer moderna folkutrotningar helt "glömts bort". vet folk överhuvudtaget vem Mugabe är? vet dom vilken livsfarlig människa han är? hur många känner egentligen till något alls Pol Pots "bonderevolution"? – själv var jag högst ovetande fram tills min resa till Kambodja. koncentrationslägret vi besökte i Phnom Phen berörde mig faktiskt mer än de tyska och polska läger jag också varit på.

    jättemycket tack för ditt inlägg i "debatten" pamela! jag blev mycket glad att nån faktiskt förstod hur jag tänkte där jag satt i soffan och glodde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *