3.12 – om symöte med julklappslek!

2.12 - om i-landsproblem.
Dagsens tips: betala med myntet.

Vi hade satt klockan på en halvtimme. Det var nog lite för lång tid egentligen.


vi hade ju all tid i världen att slå tärning och snacka illa om chefen
[obs, ärligt och apselut inte min tjif såklart!]


ju mer tiden tickar på – vi börjar bli måna om att hålla i paketen…

sista halvminuten: tärningen fick knappt sluta snurra innan nästa var på den!

Det blev en schysst kväll! Maten blidde okej (tog slut å jag hoppas det inte bara berodde på brutal hunger!?), vinet var gott och jag hade [med barnpassande Maali-mormors hjälp] nästan hunnit göra allt klart när bejbsen stormade in!

2.12 - om i-landsproblem.
Dagsens tips: betala med myntet.
8 comments Lägg till din
 1. Det är det jag säger.. Det blir bra till slut!

  Å du, din kommentar på min blogg.. En hemlis.. Det blir bara bättre för varje dag att vara förälder..

  Jag lovar!

  Pok

  Mallavaräddommagenbralla

 2. Malla: tack darling! lovar att inte berätta för nån!!

  Scream and Shout och Totte: jo, såhär.

  alla julklappslekare köper klappar för förutbestämt belopp. det kan vara en klapp eller flera (roligast är om flera, annars är det garanterat nån som blir utan), det enda som gills är sammanlagda värdet. alla klappar läggs i en hög på bordet. under en bestämd tid (i vårt fall en halvtimme, vilket alltså kan vara lite långt. det beror på hur trevligt man har och hur många man är) slår sedan lekdeltagarna i tur och ordning en tärning. 1 och 6 betyder "plocka en klapp". så länge alla klappar ligger i mitten är havet lugnt, det är när alla hamnat hos deltagarna som fajten börjar. då får/ska man nämligen ta klappar från varann! jag vet inte om det är allmänna regler, men när vi leker betyder 6 också omslag vilket betyder att samma person i princip skulle kunna roffa åt sig allt i samma omgång.

  det är först när tiden är ute du är säker – alla klappar framför dig är då dina!

  jag lovar, det är bamsekul! och rätt harmlöst. men ändå garanterat bäddat för konflikter, t ex när nån "modig" vågar ta en julklapp från den med bara en klapp framför sig – trots att det finns andra runt bordet som sitter inne med flera 🙂

  tjo!

 3. t0tta: det är en väldigt typiskt enkel lek faktiskt. en sån där aha-gör-man-så? fast det ska kanske inte bara vara nybörjare första gången iofs. gött att ha nån erfaren julklappslekare som kan hålla i trådarna kanske!

 4. jossan: jag tycker också den är görkul! lagom "farlig", och lagom lätt att få fram tävlingsidioten i en!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *