11.1 – om överhettning.

11.1 - om shoppning hos konkurrent.
Dagsens tips: bli bjuden på söndagsfika.

Trots alla mina massa ytliga nördkunskaper flyter jag oftare och oftare i tekniskt limbo nuförtiden. Tydligt exempel på detta är min apseluta nollkoll på filkomprimering. Och nätverkskonfiguration.

En mycket god vän (en av dom godaste) har hjälpt mig att, trots avsaknad av viss TV-kanal, få möjlighet att studera nya 90210. Novis och blondinblåst står jag med ett USB-minne i näven. Blåfisk (datorn) vill inte hjälpa med mig. Inte Sony-konsollen heller [vilken jag förresten höll jag på att koka i mina försök att nätverksansluta…].

Inte ens Google – som brukar vara min vän – är just nu tillräckligt hjälpsam. Konsollen påstår att uppkopplingen funkar men jag kommer ingenstans. Min blåfisk gnäller IP-adresskonflikt? Vad är DNS? Vad är en Proxyserver? Hur många bultar är det i Ölandsbron?

Så nu sitter jag här med stirrig blick, otittbart Bevva, oansluten PS3:a, och vrölar desperat;

H I L F E ! !

PS. Okej. Jag vet att jag kan se mina program via VLC. Men hur coolt är det i lilla datorn?

11.1 - om shoppning hos konkurrent.
Dagsens tips: bli bjuden på söndagsfika.
6 comments Lägg till din
 1. Ja, just det.. Jag har fått i uppdrag av min son att Googla reda på vad "DNS" är för något… Jag brukar aldrig ha problem med varken konfigurering eller installation, så VAD sakerna betyder, känns rätt oviktigt… Just då i.a.f… För övrigt… Älskade din logiska koppling till Ölandsbron.. Det var ett asgarv rakt ut där =)

  Hur går det med risgrynsgröten? Själv gjorde jag två satser gröt och en sats grynkaka idag… Kommer inte B hem snart, så har jag snat ätit upp hela grynkakan själv.. Den smakar knasig de första två gångerna, men när man har vant sig, är det obehagligt och livsfarligt gott.. Hu.

 2. t0tta: jag brukar inte heller va teknikidiot men just det här…?! om du kommer nån vart får du gärna tipsa!

  ps. jag ligger lågt med gröten. hade faktiskt glömt… men lovar att ta tag i under semestern, och låta dig få skyllen för brända grytorna 😉

 3. Heej, läs gärna mitt senaste inlägg om kakao/"choklad" i bakverk och glass, gillar du det? Bidra gärna med din åsikt! 🙂

 4. Stefan: en klart misslyckad spamning när du glömt bifoga adress. glömt läsglasögonen kanske? ätit för mycket choklad? om du vill höra min åsikt tror jag du ska dra ner på godsakerna. de verkar sätta sig på fel ställe?

 5. Å en av de godaste det var inte illa=)

  Hoppas ni får en alldeles underbar resa och att ni är hemma snart för jag saknar redan ullisar i Ullared. Hoppas du fick ordning på det hela så du får avnjutigt lite nya bevvan, kanske inte bäst i världen men klart beroendeframkallande i brist på annat=)

  Kram

 6. maddah: godaste/bästaste/maddahste

  😀

  nu när du skriver så gulligt ska jag apselut skynda hem igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *