11.1 – om shoppning hos konkurrent.

Dagsens tips: visa humöret med klädseln.
11.1 - om överhettning.

Jodå. Sista dan på jobbet innan semestern var stressig. Glömska fisken missade köpa EOS-mat inför resan. Så iförrgår – när ändå varande i krokarna – smiter jag in på gigantiska reavaruhuset och grabbar åt mig ett 2GB Compact Flash. Det enda jag kan hitta. En smula fundersam hör jag mig för om kortets hastighet – eftersom det inte går att reda ut via förpackningen.

– Öh. Tveksamt. Läser innantill. Det är 40!
– 40 vadå?
Jag förstår ärligt inte. Meg per sekund?! [Och tyst för mig själv. Oj. Visste inte ens att det fanns såna snabba!?]
Öh. Jaaa… 40…?

Desperat fortsätter han stoppa näsan i baksidestexten. Plötsligt och lättad kommer han på nåt, han frågar vad jag ska ha minnet till.

Mellan raderna i silkeslena Jaha men då är det inga problem, hör jag lilla gumman. Ett överlägset och fatalt misstag till mig som kund. Med sarkastisk pedagogik förklarar han att dom nämligen har sålt massor av såna kort till såna som ska använda dom till sina systemkameror. Jamendåså. Ehum. Jag förstår att jag har små chanser att få relevant svar när killen inte ens förstår frågan…

Resten av kön lyssnar med stora öron. Jag är söt och trevlig, frågar om öppet köp gäller även försiktigt bruten förpackning och tackar för hjälpen. Och får hindra mig hårt för att inte ge mig själv en high five när jag passerar utgångsdörrarna.

Dagsens tips: visa humöret med klädseln.
11.1 - om överhettning.
4 comments Lägg till din
  1. Ullisar,mammapälsen vill att ni har en helt fantastiskt skön och upplevelserik semester i främmat land,gå inte ut i mörka kvarter om natten,ät inte fulmat,solburna inte för mycket,helt enkelt ha det gott.Krem till er alla/ pamela

  2. Åh jesses. Med tanke hur på hur ofta jag fantiuserar om att rekonstruera Falling Down i offentlig miljö i all min normativitet så vågar jag inte tänka på hur nipprig jag skulle bli av att dessutom behöva ta emot skit för att jag är av vad försäljaren uppfattar som ett tekniskt underlägset kön. Du förtjänar mer än en high five. Du förtjänar medalj.

  3. lussan: tack! jo, det ska nog bli bra!

    maddah/julls-mamma: ingen risk för solbränning. jag är apmesig, blond och rosa 🙂

    Anders: du är alltför snäll käre Trollpappa! men jag är van. å att bli idiotförklarad som kund är ingenting emot hur det känns att bli detsamma i motsatt situation.

    fast du, jag och michael douglas skulle bli ett bra team?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *