23.1 – om glad kontakt med försäkringsbolag och researrangör!

22.1 - om hemresan.
Dagsens tips: bubbla i poolen!

Gjorde skadeanmälan igår (på nätet, hur smidigt som helst) och redan idag på förmiddagen ringde en försäkringshandläggare. Snabba ryck, och hjälpsamt trevlig var han som förklarade att allt var i sin ordning och att min anmälan var komplett och bra. I såna här situationer är det gudaskönt att prata med personer med koll. Han verkade vara en sån, och det sa jag också till honom; ullisar delar alltid glatt ut kredd åt alla som förtjänar det!

Sammanlagt rör det sig bara om några tusingar (dryg tre å en halv) vi lagt ut för läkarbesök, medicin och taxiresor. Borde inte bli några svårigheter att få det att gå igenom utan trubbel eller diskussion? Och till vår förhoppning och lycka: har vi en alldeles otrolig tur får vi kanske ut nån slags ersättningsresa! Mer än halva semestern blev ju förstörd, och om läkarna i sina utlåtande uttryckt sig tillräckligt förklarande gissade if-killen att det kanske kunde finnas en chans. Håller stenhårt alla tummar vi har! Får vi kanske låna några av era också?

Kontakten med Ving var inte lika alltigenom najs. Efter att ha blivit bortkopplad och borttappad hänvisades jag till ett huvudkontor och därifrån till en kundtjänst. Men efter det blev det smidigt. Mina utlagda €36,15 sätts in på kontot direkt, behöver inte ens skicka in kvittot (som jag gifvetvis hållt noga ordning på!).

Slutet gott, allting gott. Och i sin säng slumrar lilla Guapa. Tjohoo! Nu vänder det!

22.1 - om hemresan.
Dagsens tips: bubbla i poolen!
12 comments Lägg till din
 1. SKa hålla alla tummar jag har och några till! Trist när man inte kan utnyttja hela sin semster, ännu tristare när man blir sjuk på semestern! Såg klippet i poolen också, det var ju skönt att ni hann uppleva lite mys iallafall:)

  Kramar

 2. Självklart hålls det tummar för en ersättningsresa! Roligt att se pool-klippet och fina bilder!

 3. Jodå, ni kommer säkert att ersättas av försäkringsbolaget. Vår resa till Turkiet blev ju ungefär lika sjuk som er, och vi fick tillbaka 8000 pengar. Ni får så klart låna min tumme med.

 4. Europengarna från Ving? Vad var det för pengar (vårt avskyvärda resebolag brydde sig inte alls)?

  Välkomna hem, förresten.

 5. Britt-Marie o Alex: ju fler tummar ju bättre tror jag, hoppas det hjälper…

  Totte: jag tänkte faktiskt på er igår och den fantastiska turkresan. fick ni rena kontanter tillbaka då? eller direktreglerades det till nåt slags resebolag?

  Vingpengar fick/får vi för att bussen som skulle kört oss från hotell till flygplats klantade sig (har skrivit om det i resdagboken, ville inte upprepa mig här)!

 6. Jodå, vi fick rena pengar insatta på vårt konto. Försäkringsbolaget räknade 500 kr/dag och person (den som varit sjuk + en som tog hand om den sjuka). I vårt fall var Petra sjuk i åtta dagar och jag "tog hand" om henne i åtta dagar. Alltså 500 kr x 2 x 8 = 8000 skr. Självrisken kvittades med utlägg för mediciner, taxiresor och läkarbesök hemma i Sverige. Lycka till o kör hårt. Skriv ner vad som hänt och hur sjuktiden påverkade er resa och skicka in till försäkringsmäklaren. Sedan är det bara att vänta (de är inte världens snabbaste…) och hålla tummarna.

 7. tack till Anders och Kotteby för dubbla och vithållna tummar!

  Totte: det låter mumma! och nästan lite otroligt? fast, en pajjad semester är ju så mycket mer än pengar. hur ska tid fås till ny resa t ex? även om den till stora delar betalas av försäkring är det inte bara att plocka fram semester hur som helst… oftast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *