24.1 – om lycka? och gnällspikar.

23.1 - om sista resuppdateringen.
25.1 - om näste man till kräkning.

Är det sant att vi människor bara kan hålla lyckan levande i ett ynka år? I taget då antar jag iofs, men iaf? Ett år?! Låter snålt tycker jag.

Det var i gårdagens (tyvärr rätt kassa) Fredrik Skavlan-program som Micael Dahlén ekonomiprofessor snackade om sin forskning i ämnet. Inte nog med att killen ser ut som ett Hjalle&Heavy-fan. Han talar dessutom om för mig att jag inte kan va glad i oändlighet? Nån slags fakta han lutade sig mot menade att 365 dar är vad hjärnan behöver för att falla tillbaka i gamla mönster. Tråkiga nyheter för den som vunnit ett par millar. Götta diton för den som förlorat en arm.

Samma undersökta fakta visar att på en skala till tio graderar nästan hela jordens befolkning sitt liv till 5,8. Svenskarna till 5,6. Snacka om tråkmånsar. Vi alltså. Den trista svenska kålroten.

Han har skrivit en bok. Och är helt seriös. Jag trodde honom faktiskt. Tills han berättade att "alla" gifta par är mer olyckliga ett år efter bröllopet än de var innan de giftes. Ha! Inte vi! Han har fel! Så… man KAN va lycklig i mer än ett år! Fast man får kanske igen det sen, på nåt vis?

Med tanke på Tvåans lördagsbio passar ämnet extra bra. Har inte sett filmen men den är säkert skitbra. Fast kanske tycker jag annorlunda om ett tag. Typ nästa år?

23.1 - om sista resuppdateringen.
25.1 - om näste man till kräkning.
7 comments Lägg till din
 1. Jag råkade se lite av programmet (just det där med 5.8) fast jag kunde inte sätta det i något sammanhang, eftersom jag tittade för kort stund, så tack för recentionen! JAG tycker 5.8 är helt ok! För ett och ett halvt år sedan "var" jag inte högre än …1,8 max, för ett år sedan… kanske 3? NU är jag kanske på 4,5 så 5,8 känns som ok! Å andra sidan är ju mina 4,5 en superhöjning från bottenivån och det på dryga året… kanske jag nått 6.9 om ytterligare ett halvår så.. ja, killen snackar skit!

  Jag är glad att ditt exempel inte stämmer heller och jag hoppas det fortsätter på det viset!!!

  Å andra det ÖNSKAR jag det vore sant, så de arma som bor i Gaza kanske kan orka leva normalt(?) om ett bara ett år!

  Stay happy HK!

  mr.

 2. Håller med. tycker det låter snålt. Och nekar givetvis till detta påstående! Så var det inte för mig. Så kommer det inte bli för mig. Lycka går att hålla kvar vid, jag protesterar!

 3. Hmm, kan jag inte riktigt förstå.

  Det har hänt mycket i mitt liv vill jag lova, men lurar jag mig själv om jag säger att jag ligger på en åtta-nia?

  Jag vet inte faktiskt, livet går upp och ner men jag älskar det. Tror inte att jag sjunker under 6 även de jobbiga dagarna.(räknar inte med tiden direkt efter branden)

  Kan det bero på att man har barn? Fanns det någon skillnad mellan föräldrar och ickeföräldrar?

  Nja, det där med Läckberg var att hennes förlag och agent skickade runt mig i en cirkel. Tllbaka till varandra. Hon har kommenterat det inlägget när jag var arg på "henne, Carola mfl".

  När hon sedan började blogga frågade jag henne lite fint om det var möjligt för mig att köpa alla böckerna signerade.

  Hon läste min blogg och lämnade ett avtryck;

  http://branden.blogg.se/2008/september/lackberg.html#comment

  Snabbt svar, hon ville inte ha betalt fast jag påpekade i flera mejl att jag inte "tiggde".

  Det tog sin tid, hon är graviditetstrött men hon skickade mejl ofta och påpekade att hon inte glömt mig. Tja, jag fick hennes böcker hemskickade med en hälsning och nu är jag jätteglad.

  Kram

 4. Jag kan inte tala för mig själv här, eftersom jag och B bara har vart ihop i ett år, och jag fick förlossningsdepression, redan INNAN jag och min exman hade varit tillsammans ett år (eftersom sonen kom efter 9½ månad).

  Men när jag ser på mina föräldrar som har varit tillsammans i 40 år, i år och min mormor och morfar, som har varit tillsammans i 70 år i år, så kan jag bara konstatera att det är kvalificerat skitsnack. Jag vet många, som blir lyckligare med åren och sin partner. I synnerhet efter att barnen har flyttat hemifrån.

  Visst finns det folk som får en svacka efter ett år, och ger upp där, men det finns det garanterat med vilket antal dagar som helst.

 5. det känns gött att höra att det inte bara är jag som tycker det låter negativt och överdrivet. jag förstår ju hans tanke, men jag kan inte tycka att det är ett särskilt upplyftande (eller intressant) resultat han kommit fram till.

  det går ju att se programmet i repris, på STV Play i en månad efter att det sänts så ni som missat det har ju några veckor på er!

 6. Ja det är märkligt det där. Jag och min man är absolut inte olyckligare nu än innan vi gifte oss. Tvärtom så tycker vi båda att det är underbart och spciellt att få vara gifta. Vi är jättelyckliga och har varit gifta i 2.5 år nu (och tillsammans i 11 år).

  Att han statistik säger att så många är olyckliga kan jag bara anta beror på att många gifter sig för bröllopets skull och för att få till en förändring i ett förhållande i tristess (även om de kanske inte inser det själv just då) och då gör man det ju av fel anledning.

 7. Ina: vi tänkte också så där om bröllopsstatistiken, att det handlar om samma typ av människor som skaffar barn för att "liva upp förhållandet" typ. taskig statistik. känns ju inte äkta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *