27.1 – om att (inte) sakna morgontidning.

26.1 - om höga och låga odds. (nosar från sängen)
27.1 - om ytterligare ett framsteg!

Vi har (äntligen) sagt upp prenumerationen på morronblaskan (igen), och inte saknar jag den den här gången heller. Jo, nån gång. Och jag har ännu inte kommit in i bläddraigenomTextTV varje morgon/förmiddag för att uppdatera mig om dagsens läge, men det beror mer på att Philip får vila nästan hela dan än att jag glömt bort var TextTV-knappen sitter.

Det är märkligt hur likasamma de olika typerna i media kommit att bli. För tio år sen låg A-bladet/SExpressen mil ifrån morrondrakarna. Jag tycker inte det är så längre? Detsamma gäller TV. Det går inte längre att på sekunden gissa vem som zappas förbi. Kanal5 ska på ett vis ha kredd: de har aldrig fackat sig för nåt annat än ytlig underhållning ("några nyhetsprogram kommer ni aldrig hitta hos oss") och det tycker jag är tryggt att veta. Bra serier har dom alltid haft vett att köpa in, blandat med det där tramset (med mina favoriter Fx2 i spetsen). Men. Tacka vet jag SVT2 som lyser upp mörkret för oss som inte måste följa Idol eller Let’s Dance. Här får jag valuta för licensslantarna. Den valuta jag söker, vill säga!

26.1 - om höga och låga odds. (nosar från sängen)
27.1 - om ytterligare ett framsteg!
8 comments Lägg till din
 1. Jo så är det nog, man längtar och längtar och vips så är man där! Graviditeten hittills har gått superfort. Jag är nästan rädd att jag inte ska hinna ta vara på den och njuta ordentligt. Jag måste försöka ta vara på den tiden som är kvar och den tiden då jag fortfarande orkar röra mig…

 2. Jag skulle inte kunna leva utan papperstidningen på köksbordet, jag har inte sett morgonteve sen Gomorron Sverige gick på lördagsmorgnarna på 70-talet…

  Men du, jag har försökt lägga in en länk till dig, men det kom ett meddelande att det inte gick. Det var en annan på blogg.se som inte heller funkade, jag vet inte varför. Den länken till dig som står som avsändare i mitt kommentarsbås går till din gamla blogg.

 3. Vi sa upp DN för ett tag sedan och har bara haft NA sedan dess. Jätteskönt att slippa kånka allt papper som det blev av DN, till återvinningen.

  Fast nu börjar jag sakna DN igen…

 4. Emelie: jo, du blir kanske lite otymplig men du har väl uppassning i hemmet 🙂

  Bloggblad: den var bra att ha på dass. nu sitter jag där i min ensamhet och har tråkigt…

  det kan va för att jag har en blogg.se-adress? funkar det bättre med min blogspot (som jag egentligen bara har för att kunna kommentera hos dom blogspotare som inte tillåter "anonyma" kommentarer). om du vill ha fler folk i samlingen vill säga!

  Christina: i vårt fall är det GP som försvunnit. jag tyckte det var en bra tidning. förr. nu är den inte det längre. är egentligen bara sporten och kulturen som är läsvärd. men det går ju inte att ha en dyr tidning bara för nån bra läsning en eller max ett par gånger i veckan? dessutom, det blir ju som du säger en massa massa återvinning. så skönt tomt det ska bli på den fronten nu!

  ps. jag kommer säkert sakna tidningen också. om ett tag…

 5. Jag märkte att vi aldrig läste den.

  Och alla tidningar smalades i en stor hög. Olästa.

  Men när vi sedan tog bort skiten, så kan jag sakna den på helger. Ändå har vi en ICA i huset mittemot. Lat som man är, vill man ha tidningen sådär med en gång man vaknar. På helgen alltså.

 6. Kotteby: våra storys är påminnande lika. undrar vem som läser hela tidningen egentligen? är det bara pensionärer och föräldralediga med helatidensovande barn som orkar/hinner?

  ser vårt nya morgontidningslösa liv som ett steg i miljömedvetenheten 🙂

 7. Morgontidning blir mest bara massa pappersinsamlig tycker jag. Har provat det ett par gånger för det känns så vuxet 🙂 men i slutändan.. inte värt det.

 8. Njorun: haha! jag är tillräckligt gammal för att inte behöva kränga på mig vuxenpoäng. längre. typ. bah. du'vet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *