29.1 – om yta, längd och volym.

28.1 - om första bortanatten...
Dagsens tips: skaffa och spendera egentid.

Storleken har betydelse. Den som säger nåt annat ljuger.

Frågan är om det hänt nåt sen sist jag köpte kläder? Nåt jag missat? Igår provades tre kappor i Stefan Perssons butik på Gallerians nedre plan i Varberg. Tre kappor, samma sort, olika storlekar. Mellan strl 34 och 40 skiljde det ungefär ingenting. Jo, ärmen var lite för lång i största storleken [men det är en petitess då sömmerska finns i familjeföretaget]. Shit. Är det mig det är fel på? Eller H&M?! Köpte samtidigt på brutalrea ett stycke par HelloKitty-undies [på skoj, ja!]. Tog min vanliga storlek och shit igen. Fan min rumpa fick knappt plats!?

Upprop!

Pliis! Jag eftersöker nu å det bestämdaste lika samma eminenta storlekssystem för kvinnstorlekar som finns för herrditon. Olika standard för kort/lång och slank/tjock. Gifvetvis i passande kombination. Kanske ska jag inte förlita mig på Perssons välvilja, men nån annan epikeringsintresserad/-ansvarig kanske kan höra upp?

Snygg design, ja tack.
Rätt storlek, mera tack!

28.1 - om första bortanatten...
Dagsens tips: skaffa och spendera egentid.
9 comments Lägg till din
 1. Håller med! När jag var på H&M sist och provade kläder vägrade jag av en ren princip när storlekarna trillade iväg över 40…

  Så stor är jag inte.

 2. Njorun: njä. inte jag heller. men jag har ju varit, så jag vet att nåt har hänt. med storlekarna alltså.

 3. Jag tänkte skriva en instämmande kommentar om det där med alla konstiga storlekar på kläder nuförtiden, men kom av mig lite när jag klickade på "bloggrespekt".

  Ja, jag tycker nog att du är lite sträng 😉 Jag som skriver på tangentbordet med två pekfingrar kände hur fingrarna liksom stelnade.

  Får du så mycket spam-kommentarer?

 4. Christina: nä! inte längre 😉

  den där respekten ligger kvar av gammal krigsvana. inte meningen att skrämmas. fast. det trista är ju att dom som skräms ju apselut inte är dom som behöver det… bli det, alltså. skrämda.

  så här är det. jag surfade runt mycket bland bloggar under en period. och la ner energi och tid på att läsa och kommentera. fick hur många "fin blogg" eller "hoppas du har en bra dag" som helst. t ex under mina panikinlägg om kolikbäbin. blev asaarg och på krigsstigen. fajtas inte med en ammande kolikbäbimossa liksom!

  sen dök det upp en massa annat i form av fåniga tävlingar och sånt trams. jag vill inte ha sånt i min blogg. jag skriver (ju som alla andra?) för att bli läst. inte för att få träffar i statistiken. läsare är en sak. besökare en annan. typ.

  så. jag hoppas jag inte jagat bort dig nu? din blogg är så himla rolig och när jag läst den ett tag till kommer jag länka den. hoppas det är oki? där är en stor samling redan, och jag läser dom alla. räknar inte med att nån annan läser dom där länkarna egentligen, dom är där mest för min egen skull. för att jag ska ha alla adresserna lättillgängliga!

  massa tjo! – och go'natt!

 5. He he, jag tror jag fattar hur du tänker, men det kändes som om du både skrämdes och smektes, lite förvirrande…men lättskrämd är jag inte så du har inte jagat bort mig.Jag tycker du har en klart egen stil och nu känns det lite bättre i pekfingrarna:)

  Jag gillar inte heller såna där kedjetävlingar och awards till höger och vänster.

  Det är helt ok om du länkar till mig, kul att du tycker min spretiga blogg är rolig att läsa.

  Jag ska nosa runt mer på din blogg när jag har tid så jag återkommer mer än gärna!

  Natti natti!

 6. Jag skulle kunna skriva MASSOR om storlekar i olika företag och hur man upptäcker det mer… efter en viss ålder (och vissa företeelser i livet) men nöjer mig med: välkommen i klubben eller… kanske hellre HA ha ha ha ha!

  hi hi mr

 7. Christina: är inte det en bra metod? fear by cuddle 🙂

  det tycker jag apselut att den är. inte spretig, men läsvärd. verkligen!

  du är välkommen såklart.

  mr: tror du missuppfattat mitt storleksdilemma lite. det är inte så att jag "av nån oförklarlig anledning" inte kommer samma size "som jag alltid gjort". den illusionen har jag levt i, fast åt andra hållet – när jag post-eLi plötsligt slarvat bort sisådär tio kilo. nä. det jag irriterar mig på är att det mellan storlek 34 och 40 inte verkar skilja så mycket annat än ett par cm i bredd och möjligen mellan en halv och en dm i längd. det tycker jag verkar korkat.

  lycka till ikväll förresten!

 8. Jag har konstaterat samma sak hos just H&M… med många plagg! Det kan skilja stort mellan ett och samma klädesplagg i, samma storlek dessutom. Börjar i större utsträckning bojkotta dem på grund av deras uppenbara brist på kvalitetskontroll!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *