Dagsens tips: brittiska deckare.

7.1 - om bussigt beteende.
8.1 - om försök till vinterlandskap.

Det går nog inte att hitta en enda Police Inspector inom varken TV-kultur eller litteratur som inte är typ hur jäkla bra som helst och hästochvagnlängdsspöar alla Wallanders å Becks å Gunvalds och allt vad dom må heta.
Ruth Rendell (Barbara Vine), Elisabeth George, bästivärlden Agatha och uppstickaren Minette Walters. Lika bra att läsa som att se. Morses mord i Midsomer, kommisarie Lynley, Bergerac på Jersey, Mrs Marple och Hercule. Har jag glömt nån? TV-underhållning lika lättläst som Aftonbladet. Men det är ingen som tjänar pengar på andras olycka.

Simpel förströelse? Jo. Men holy cow jag gillar det!

7.1 - om bussigt beteende.
8.1 - om försök till vinterlandskap.
6 comments Lägg till din
  1. Håller med dig fullständigt. Brittiska kriminalserier är så mycket mer verklighetstrogna än vad svenska wallander/beck-ochvadomnuheter någon kommer att vara eller jänkarnas där allt ska vara så politiskt korrekt.

  2. Håller med! Morden i Midsomer är nog en av mina favoriter tror jag. Och Miss Marple. Och Foyle's War. Och Poirot. Brittisk landsbygdsdramatik är mycket bättre än amerikanska CSI-serier med alla deras bomber och granater!

  3. Cho: jag tänker precis så! och sen tänker jag att dom egentligen kanske inte är det, bara att vi inte kan den engelska vardagen lika bra som den svenska?

    Lillpäls: eller hur! fast oerhört gärna utan skymningspressens fåniga följetång av dvd-bilagor.

    Caroline: enda positiva med CSI (iaf original och särskilt Florida-versionen) är att det är grymt snygg underhållning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *