18.2 – om Röda Khmererna

17.2 - om att i smyg vara Tommy Nilsson-fan?
18.2 - om föräldraledig utan barn!?

Jag vill inte tynga ner mina nosar i kolsvart depression, men det är viktigt att berätta om vad bl a Olof Palme och Jan Myrdal hyllade, försvarade och i Myrdals fall också förnekade. SVT:s Akutellt hade igår ett långt inslag om Tribunalen i Kambodja. Mitt inlägg om vidrigheterna postades i förrgår [direktlänk] och jag har inte så mycket mer att tillägga.

På eminenta SVT Play finns under en period reportaget att se igen. Bäst sammanhang får du genom att se hela inslaget [som börjar 14:41 in i programmet].. Annars finns de olika delarna att se på var och en för sig.

För att lätta upp det här ofattbart vidriga skulle jag vilja säga nåt om Foppa. Nåt om att han borde sluta spela hockey nu. Att foten inte håller. Att han inte är nån toffel. Men det känns märkligt att skämta efter ett så obehagligt ämne. Kolla SVT-klippet nu istället. Det är sevärt. Jag lovar.

17.2 - om att i smyg vara Tommy Nilsson-fan?
18.2 - om föräldraledig utan barn!?
3 comments Lägg till din
 1. AVD Julia R.: Det vet du väl att står det på internet är det sant! 😉

  Tack för tipset om svt play, fantasktiskt praktiskt. Det ska utnyttjas till max!

  Ha en bra dag nu

  Bastardo

 2. Hej!

  Trots ödmjukt "nix" tackar jag ändå för krya på dig inne hos Joel tipsar. =)

  Angående dagens inlägg tror jag att den svenska regeringen samt diverse samhällsdebattörer som Myrdal, då vid tidpunkten för deras hyllande etc, inte visste bättre. det finns en rad historiska händelser där vi svenskar hissat, istället för att dissa, olika företeelser världen över. Apartheiden i Sydafrika, andra världskriget då vi lät tyskarna passera genom Sverige mfl.

  Idag vet vi bättre om det mesta, men ändå, se vad som händer i Darfur – vad gör vi åt/tycker om det? Pinsamt tyst från svenskt håll.

  Det ena förtar inte det andra, jag försvarar inte Palme & C:o, men hoppas att vi lärt oss en del de senaste trettio åren…

  //mvh Tojjan

 3. Bastardo: nääää… så det är sant? fy.

  har just upptäckt Play-funktionen. asabra.

  tack detsamma!

  Tojjan: äh. nixet är mot rena svar av typen "sv: tack." osv. hoppas du är påkryad nu då?

  du har helt rätt när det gäller Palme. och många andra politiska fadäser. men det är skillnad på att inte veta och att förneka. och Jan Myrdal är en så obehaglig människa att jag inte vet om han finns på riktigt.

  tack för mycket intressant kommentar! och din sista mening sammanfattar allt. väl talat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *