2.2 – om att ångra sånt som inte kan göras nåt åt.

1.2 - om sista gången babygroda.
3.2 - om jobbdagar igen.

Ibland blir jag knäpp på mig själv för att jag ältar och maler sånt jag ändå inte kan göra nåt åt. Och ångrar grejer som inte är nån större deal än materiella skönhetsfel. Till exempel blir jag ibland alldeles galet förbaskad när jag tittar på vår öppna spis.

Vi gick på rekommendation. Trodde det var bästa garantin på ett bra jobb? Vi hade fel. Snubbarna som monterade insatsen klantade sig big time. Hade vi inte varit genomsorgsna för bortsprungna älskade lilla mjuka Misty, och jag sen ett par dar/veckor nyupptäckt gravid, hade han fått sina fiskar varma. Nu blev det bara en mesig "du får runda av dom där hundralapparna på 25.000kronorsfakturan" och estetiskt rälig öppen spis. Usch.


oförstörd

före

efter
sprejad å flisad

Igår fick jag korn på tjifen för skorstensfirman. Han som varit ansvarig, skyldig och till slut rätt otrevlig. Det var i simhallscafeterian efter babysim och jag blängde som fasen. Inte för att det spelar nån roll, han kände la inte ens igen oss, men det kändes bättre efteråt. Mycket bättre!

1.2 - om sista gången babygroda.
3.2 - om jobbdagar igen.
14 comments Lägg till din
 1. Hm, ja den såg ju onekligen trevligare ut på "före"-fotot, men det är svårt att se även om jag har klickat på bilderna…vad är det som är sprejat?

  Att de har kantstött hela spisen, det framgår ju.

 2. Christina: om jag ska tänka positivt så är en bättre sak på efterbilden att den spisen är eldningsbar 🙂

  "det sprejade" är den skarpa mörkgrå linjen som ramar in kassetten. den är ett resultat av firmans totala ointresse att göra som vi kommit överens om. det var i stort sett vårt enda önskemålskrav: att insatsen skulle synas så lite som möjligt. men trots (skriftlig) arbetsbeskrivning satte dom den inte tillräckligt långt in – och fick göra om.

  vi har så klart i efterhand delvis kunnat måla över den där linjen. men eftersom teglet ändå är förstört har vi faktiskt ingen lust till det… lika bra att den får stå där, som ett monument över högkonjunkturens hantverkaröverlägsenhet.

  till min osympatiska förhoppning har den här firman ondare om jobb idag. å några rekommendationer från oss lär dom ju inte få!

 3. Bra blängt tycker jag! Huvudsaken är ju att det kändes bättre för dig oavsett om han visste varför eller ej! TokFrans vill jag säga om honom..:)

  Kramar

 4. Jag är inne på Bobbys linje. Ett bra bläng handlar mera om att uppnå nån slags lägstanivå för att palla med att se sig själv i spegeln. "Jag högg honom kanske inte i kragen och skrek NU SLANTAR DU UPP DIN JÄVEL, men han blev allt lite obekväm ändå. Jomen det blev han". Ett bra bläng är sällan nåt att vara riktigt stolt över, men tillfredsställelesen är äkta och värdefull.

 5. usch för sånna hantverkare! går det inte att gå vidare och klaga över "arbetet" på något sätt? jag får hoppas min tjej kommer vilja sitta länge i solen då, för alla vill tydligen inte det, så jag kan se det som en "investering" =)

 6. DET är skitskönt att få blänga på nån dum en,HOPPAS han till sist fattade vem som blängde.MEN är spisen så FUL,eller är det mina skumraskögon som tycker den ser ok ut?/spiselkransarkramar från SIBBARP

 7. Christina: eller hur!!

  erika: det är så länge sen nu, nästan exakt två år har gått, så det är kört att göra nåt åt det nu. det är därför jag tycker det är så korkat av mig att fortfgarande gräma mig 🙂

  klart hon kommer sitta i den görlänge!

  Maja: nänä! det här är som sagt två år sen!

  pamela: alltså. vid snabbkast med ögona ser den säkert okej ut. men den håller inte för ens det minsta närmare granskning. det är trist att ha haft en jättefin öppen spis som dom där jämrans klantarslarna slog sönder. jag fattar inte hur man kan bry sig så lite. när tjifen kom hit och tittade (efter att jag ringt och klagat) så flinade han och sa "det var väl fint!". jag blev asalessen och frågade om han verkligen tyckte det. dom hade förstört spisen och han brydde sig inte ett dugg. såg det inte?! var tvungen att bita mig i tungan för att inte be honom fara och flyga faktiskt. idiot.

 8. burgschki: apselut. hela tiden. jag har ett filter som sållar bort kommentatorer roligare än mig.

  [gissar annars på bloggesse:s eminenta struktur]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *