6.2 – om primitiv rasism.

5.2 - om (beroende på hur man räknar) tvåårsdag!
Dagsens tips: David Batras sommarprogram 2008.

Jag blir asförbannad. På samma sätt som läkare, lärare och politiker måste passa sin tunga:


en polis
FÅR fan INTE uttrycka sig hur som helst.

Förvisso skrämd av alla som stöder Malmöpolisens aprasism reagerar jag personligen ändå starkast”jag ska göra han steril”, som visar en attityd jag faktiskt inte trodde fanns hos vuxna karlar med lagens batong vid byxbenet. En onyanserad vilja att slåss? [dessutom är det grammatiskt fel].

Vi har bekanter i polisuniform. Trevliga, glada människor med hedervärt arbete. Umgåsning med dessa övertygar mig att jag själv aldrig hade kunnat bli snut. Kollegorna hade hatat mig. Mig och min moral…

SVT:s ”Debatt” tog gifvetvis upp ämnet igår kväll. Han har aldrig varit min favorit, men nån här kanske kan övertyga mig om Janne ”pucko” Josefssons storhet?

5.2 - om (beroende på hur man räknar) tvåårsdag!
Dagsens tips: David Batras sommarprogram 2008.
10 comments Lägg till din
 1. Hmmm… Jag har också skrivit om ämnet, fast vinklat åt det andra hållet. Jag tycker visst att Poliser, läkare och politiker har rätt att uttrycka vad man känner. Speciellt i miljöer där man kan förvanta sig att ingen annan hör. Jag är fullkomligt övretygad om att de aktuella polismännen inte skulle ha sagt dessa ohyggligt fula ord om de tänkt på att någon annan skulle höra. Jag tror inte heller att polisen hade gjort någon steril om de haft möjlighet till det. Nej, det här uttrycktes i affekt, i en mycket pressad och besvärlig situation. Det kan vara okej då. Synd att fel personer fick fatt i bandet.

 2. Totte: jag håller faktiskt inte med. jag tycker att med vissa positioner i samhället följer ansvar. det betyder att det aldrig är okej för en politiker att okeja skattefusk, för en polis att försvara brott eller en lärare att uttrycka sig nedvärderande om sina eller andras elever. vare sig han är avlyssnad eller ej.

  av flera orsaker håller jag däremot med dig att bandet aldrig borde hamnat i fel händer. det här förstör så otroligt mycket. jag såg igår Malmös desperate polischef Ulf Sempert i en kort TV-intervju. han var helt blek. han vet vad detta betyder för fortsatta arbetet i området.

  det är DETTA som gör att jag inte kan FÖRSTÅ Janne Josefssons idoga arbeta att söndra och härska. för, en liten grej till… vi tycker samma!

 3. Utan att på något sätt försvara deras agerande så tror jag egentligen inte att det bygger på rasism, utan på rädsla och ilska. Ilska över att detta händer, och rädsla att själva råka illa ut. De blev förmodligen poliser en gång i tiden med önskan att kunna hjälpa, men när de hela tiden istället får höra hur kassa de är genomgår de nog tyvärr en attitydsförändring som rent utsagt kan hamna i det helt oacceptabla.

  Tråkigt

 4. Joel: först och främst, tack för mycket intressant debattinlägg! och för det andra, klart det är så! men. det som möjligen kan vara en förklaring är iaf inget försvar.

  jag avundas verkligen inte polisen i Rosengård. efter det jag förstått så gör dom i många fall ett mycket bra arbete – till exempel förebyggande, vilket borde vara en grogrund för framtida samarbete och förtroende. MEN. som största argument mot din tanke säger jag: den som ger sig in i leken får leken tåla. den som eventuellt känner så här inför ett ingripande mot arga uppviglade ungdomar borde nog inte bara avsäga sig uppdraget utan också sin bricka. sorry. jag är stenhård. du får inte hata idag den du ska försvara imorron.

 5. Jag hörde på radion idag att åklagaren inte väcker åtal med motiveringen att DE (i piketen)gjorde inget tillslag (det gjordes dagen efter av andra poliser), men det mest skämmande var att på frågan: kunde de inte åtalas för något annat,t.ex. hets mot folkgrupp, var svaret NEJ det var inte tillräkligt många som hörde konverstionen i bussen….. HALLÅÅÅÅ! JAG hörde inspelningen två gånger på morgonen… men kanske det bara är jag som lyssnar på p1???? Sjukt!

 6. mr: njä. anledningen till att det inte kan räknas som hets mot folkgrupp är att uttalandet isf måste RIKTAS mot (många) andra. det räcker inte att det hörs av många. syftet är alltså det viktiga, inte resultatet.

  nu kommer det här att få rättsliga efterspel ändå. DO kommer att ta upp ärendet t ex.

  fikas imorron?

  tjo!

 7. Jag står bakom allt det du skriver UllisGullis..

  Jag har noll tolerans mot att öht det yttras rasistiska åsikter i vilket sammanhang som helst.. Men när "lagens förträdare" gör det går jag i toppspinn. Jo!! Jag kräver mer av dem.. nollnoll tolerans.. För att vara exakt..

  Dessutom.. En fundering.. Så där bara… Hur fasiken kunde poliserna sitta och spel in sig själva.. De poängterade tom att kameran var på!?!? Men hur korkade kan man vara?!?!?

  Någon skrev att det var synd att fel person fick tag i bandet.. Jag tycker det var fel personer som satt i polisbilen…

  De ska inte arbeta med människor. Hur svinaktig man än är så ska man behandlas likvärdigt! Värdegrunden för det som de reprsenterar skall vara "allas lika värde"..

  Inget mer med det!

  Pok

  Mallavägrarrepresenterasavså´natyperbralla

 8. Vi diskuterade det i bilen, Magnus och jag, jag blir galen. Får jag mu säga dessa ord till en utlänning? Inte för att jag skulle det, men från att vi inte ens får kalla negerboll för ett namn som funnits med skitlänge och som egentligen inte är rasistiskt, så får vi kalla utlänningar för annat.

  Fy, är man anställt av staten och representerar en kår får man nog tänla sig för en extra gång. Helt klart har du rätt Ullrika!;))

 9. Malla: word! fel personer på fel plats. sorgligt.

  Kristina: det är så tragiskt att vuxna människor inte kan uttrycka sig bättre än så här. blir skitlessen faktiskt, för det tyder på en brist att uttrycka sig. om det stannar vid just taskigt uttryck är det en sak men jag är rädd att det ofta blir så att där tanken tar slut tar näven vid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *