8.2 – en gästbloggning (om Melodifestivalen, del 1)

Dagsens tips: Melodifestival.
9.2 - om att vara ett Blåbär, del 1.

Det kan va så att jag sörplade tre glas för mycket igår. Rödvin över ullmattan kurerades med ett kilo salt. Brutalbakishet kurerades med sömn. Och gårdagens ostbågsrester. Den ena funkade bättre än det andra. Kan hända att jag idag tycker att jag inte hade tillräckligt kul igår med tanke på hur jag mått idag. Men, Tias berättade att jag skrattade hela kvällen, å det borde la vara ett bra betyg? :)

Linda satt i soffan igår och sprudlade av bloggidéer så jag tyckte hon lika gärna kunde skriva inlägget själv. Så. Håll tillgodo: andra gästskribenten i Nosisk historia!


MELODIFESTIVALEN 2009 del 1

Ja, då har första deltävligen sänts och vad hände egentligen… vad tänkte svenska folket på? Jag är i chock… Marie Serneholt gick inte vidare??? Det var ju den bästa låten, och hon kom inte ens med till att duellera. Vet inte om de som röstar tänker på att vi faktiskt skall skicka vinnaren ut i Europa och tävla mot andra låter….vi kan inte gärna skicka ut nån som knappt kan sjunga. Nämner inga namn men jag tror alla vet vem jag menar. [u noterar, inte jag! faktiskt.]

Lite glad är jag väl iallafall. Alcazar gick vidare och det var bra.

Då har jag sagt mitt för denna gången! Och vem vet.. det kanske kommer mer av mig under tiden denna tävlingen pågår 🙂

Over and Out
//Nästgrannen!!!

Dagsens tips: Melodifestival.
9.2 - om att vara ett Blåbär, del 1.
14 comments Lägg till din
 1. Tack för senast,he he he!

  Om jag inte minns fel så måste man ringa och rösta om man vill att sina favoriter skall gå vidare….?

  Jag röstade på 2, bägge gick vidare till final, hur många röster fick Serneholt av dig???? 😉

 2. Tusen miljåners tack för kvällen! Jag hade superkul, lyckades dessvärre må superurk redan när jag kom hem (mitt i natten!) så söndagen blev rätt bra trots allt. Visserligen MYCLET glad att K var hos mormor. Hur gick det för Maali-stackaren, hon verkade inte lika glad i festivalen som vi (eller vinet, tur :-D). Kramars!

  Dagisstarten? Läge för första gästbloggarens andra inlägg?

 3. Håller med din vän Linda. Tycker melodifestivalet har tappat sin charm lite.. Och visst det är kanske inte just melodifestivalens fel.. Men hur röstar svenska folket??? Men men det är väl bra att man är olika och lyssnar på olika, hur skulle det se ut annars?

  Ullisen jag är nyfiken i en strut, hur gick det på dagis inskolningen idag? Hoppas det gick bra och att Maali trivdes som fisken i vattnet=)!!

  Massor med Kramar till er / Sofie&Clara

 4. Usch, jag brukar vara helt inne i melodifestivalkarusellen. Iår var det enda jag kunde tänka på att jag skulle hittat på bättre saker än den där programledaren. Så för mycket. Spypåse någon?

  Och låtarna? Man mår illa. Marie var sämstsämstsämst. (förlåt)

  Eller nej, alla var sämst.

  Sv: Jag bor 20 meter från willys! Hus mitt emot! 😛

  Jag vet. Äckligaste på länge.

 5. Petra: typ. jo. lite tror jag 🙂

  Mallias: jo du är duktig som röstar på eländet. tjohoo! men eftersom du ringde på "fina" numret så är du förlåten. puss!

  Stalkern: et tu darling? fast jag blidde aldrig dålig på det viset 😀

  förresten. det är inte dig det är fel på. bloggesse trollar med oss. till min irritation. du är inte ensam liksom.

  Sofie: jag funderar lite på om inte startordningen kan ha viss inverkan? det blev ju inte mycket tid till att hinna rösta på sista låten. kan inte det ha påverkat?

  ang förskolan så gick det bamsebra lugnar Mattias. gissa hur skönt det var att höra det?! och gissa om min mage nosat med mig idag på jobbet!!

  Rebecka: du. jämfört med dina räkor så kan jag leva på melodifestival!! sådetså!

 6. Skönt att höra fler som blir apbakis på tre glas, vi är väl lite veka?!

  Ang priser på kläder, jag köper så blandat ska du veta, bara saker är snygga och håller någorlunda i kvalité så spelar det ingen roll för mig. Hämtar dock gärna inspiration hos desigmärkena först och främst. Jag köper bara dyrt om jag vet att det lönar kvalitetsmässigt. betalar inte för endast för märket.Dem små växer ju ur kläder på nolltid för att inte tala om alla fläckar kläderna får…

  Molo, hummel och Åhlens barnkläder håller absolut måttet. Varje gång man tvättat blir plaggen som nya!

  Vart handlar du helst, har du tips?!

  Kul att din lilla trivdes på dagis, hoppas det håller i sig. Det kommer säkert några downs men det är bara att rida ut, så är det för de flesta små. Sen kommer dem in i olika faser tex, vill inte bli lämnad, vill inte gå hem, ska klä på sig själv, ska inte klä på sig alls, vredesutbrott mm..Viktigaste är att pedagogerna är duktiga, bara dem kan få våra små att känna sig trygga. För mig är det asviktigt att ha en bra dialog med personalen, mkt för min egen skull.Deras mottagande vid lämning avgör hur resten av dagen ska bli för mig..

  kram

 7. Alexandra: haha! nja, i mitt fall brukar det räcka med tre glad. den här gången var det inte bokstavligt tre för mycket… kunde således ha kunnat tänka mig att inte ha druckit så mycket dan innan… 😀

  när det gäller kläder är det lika blandat i Maalis garderob som i min egen. dyrt och billigt i total mix! jag lånar så mycket jag får och handlar en del på Tradera. med facit i hand kunde jag nog köpt färre och dyrare plagg för liten har vuxit otroligt långsamt (rullade runt i storlek 62 i ett halvår ungefär, och 74 har använt sen i höstas. ger mig in på 80-plaggen nu men dom är egentligen waaay to stora!).

  Ikks är ett av favvismärkena. förutom dom där som alla gillar såklart; meandi, molo, småfolk, p o.p (ytterplagg), katvig, nova star (mys), urban elk och alla kedjornas kläder i gosigt material och glada färger! hummel känner jag inte till?

  när det gäller dagis håller jag alla mina tummar. så länge det funkar är det bra, den dag det blir bakslag (för det blir det nästan alltid har jag förstått) får vi ta den sorgen då. ingen idé att oroas i förväg! å så måste jag säga, va bra du beskrev det där med personalens inverkan på din dag! jag har ju inte fått uppleva det själv än, men jag utgår från att det är så det kommer att bli!?

  tjo!

 8. Sorry har inte hunnit kolla kommentarerna förrän nu.

  Petra: Tack för att du håller med!!

  Husbandet: Jag vet väl att man måste rösta men om man nu skall rösta kan man ju göra det på en bra låt. HEJA MARIE 🙂 ha ha ha

  Sofie: Ja, det tappar sin charm när det ska vara så många deltävlingar och så krångligt att rösta. Tacka vetja när det var 10 bidrag och låten med mest poäng vann. TILLBAKA MED GAMLA GODA MELODIFESTIVALEN….:)

  Rebecca: Man behöver ju inte titta 🙂 Det är ju upp till en själv.

  Jag tackar Ullisen för att jag fick gästa lite och hoppas att det kanske kan finnas fler tillfällen till detta under pågående tävling 🙂

  Tack för mig för denna gången!

  Nästgrannen

 9. tjo!

  vi verkar lika i en hel del du & jag!!

  "hoppas det fortsätter så" menar jag ju men när jag läste det så lät det fel, menar ju att helheten är ska vara bäst hela tiden men att räkna med bakslag..helt rätt att ta det när det kommer men tänk på att vara proffsig, lämna liten gråtandes med ro och inviga trygghet, säga;"du fixar det här", personalen grejar grejen och liten känner trygghet, jag kan!…

 10. Johanna: hm. inte alls pinsamt att skriva fel namn till dig i förra kommentaren?!! FÖRLÅT! antar jag fortfarande var en smula bakis… och blandade ihop dig med en annan bloggis. gullig du är som inte pikar 😀

  nå. jag förstod precis hur du menade (tror jag!) och kände att precis så där kommer det säkert att bli. är liten glad när hon lämnas blir dagen mycket mycket bättre än med tårar och knytig mammamage. och eftersom förskolepersonalen är dom som ska vara med mitt barn hela dan är det görviktigt att jag känner att stämningen är bra när jag går därifrån! antar jag?

  jag fick ett bra råd av en kvinna på kommunen jag pratade med inför dagisplaceringen. hon sa angående lessna små barn vid lämning. "det är ganska vanligt i början, dom är lessna en kort kort stund precis när dom föräldrarna går. men, du behöver verkligen inte oroa dig. dom ringer dig om det håller i sig! inte vill dom ha ett litet gråtande barn hos sig halva dan!". och det stämmer såklart. av flera anledningar går det ju inte att ha en lessen tårig liten bäbi på dagis en lång stund! vad för slags arbetsklimat blir det? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *