10.3 – en gästbloggning (om Melodifestivalen, del 5)

Dagsens tips: överraskelser gör glädje!
11.3 - om rökfritt på krogen.

Hihi! Som vanligt tycker vi inte riktigt lika jag och gästbloggaren 🙂

Jag tycker t ex Skrälla Skrälla är en helt okej låt – om än inte Eurovision Melodifestivalmaterial. Den grekiska Alla är också bra. Att jag inte förstår vad hon sjunger ser jag som irrelevant [jag fattar inte Serbiska heller men jag tyckte den där balladvarianten som vann häromåret var najs!].

Förutom detta har vi nog ungefär samma åsikt. Star Pilot är bra t ex. Men inte lika bra som egentligen ganska enformiga (fyra ackord?) Baby, Goodbye. Den hejjar jag på. Lite i smyg.

Idag hade vi förresten Melodifestivalinventering innan öppning på jobbet. Gissar tjifen var lagom road men han höll sig snällt i skinnet. Nästen en hel timme stod han ut innan Bandit Rock (en jämrans bra kanal, om det inte varit för Bollnäs-Martin: INTE min favorit) tog över…!

Nu! Guest blogging:


MELODIFESTIVALEN 2009, Andra Chansen
 
Ja då har alla deltävlingar varit och det är nu bara "La Grande Finale" kvar. Såg inte själv Andra Chansen i lördags då jag var ute på en liten busstripp men jag hörde den lika bra på P4.
 
Vi går direkt till semifinalerna så vi inte drar ut på det för länge.

SEMI nr 1
Lili och Sussi vs Sarah Dawn Finer. Ja det finns väl inte så mycket att säga. Där var det ju bara självklart att Sarah skulle gå vidare (tyckte då jag) och det gjorde hon ju. Lite krasslig men ack så bra.

SEMI nr 2
Star Pilots vs Caroline af Ugglas. Ja där fanns ju oxå en helt självklar vinnare (tyckte jag) och det var ju Star Pilot så klart. Men INTE DÅ…..det skräller till och Caroline af Ugglas till final. Som jag skrev i min första gästbloggning på tycker jag ju inte riktigt att hon platsar här men det tycker tydligen svenska folket. Fast det är ju faktiskt 10 andra låter i finalen så jag kan ju bara hoppas på någon av dem vinner.

Sen hade vi den där konstiga och mystiska juryn kvar

INTERNATIONELLA JURYN
Amy Dimond vs Sofia. Eftersom både Sarah och Caroline hade gått vidare i semifinalerna så fanns där bara två kvar. Och om jag skall vara ärlig så trodde jag på Amy men jag var inte helt säkert. Men det blev inte hon utan Sofia som gick vidare med sin "Alla". Hörde inte låten så bra när den var med så jag skall inte uttala mig riktigt om jag tycker om den eller inte.
 
Så nu har vi alltså 11 artister och låtar till final:

 • Alcazar – Stay The Night
 • Emilia – You’re My World
 • Måns – Hope And Glory
 • H.E.A.T – 1000 Miles
 • E.M.D – Baby, Goodbye
 • Molly Sandén – Så Vill Stjärnorna
 • Agnes – Love, Love, Love
 • Marlena Ernman – La Voix
 • Sarah Dawn Finer – Movin On
 • Caroline af Ugglas – Snälla, Snälla
 • Sofia – Alla

 
Vi får se vad som händer, men om jag får bestämma så skall ju Måns vinna….men H.E.A.T är väl oxå en liten favvo låt. Den var riktigt bra!!!
 
Vi väntar med spänning på resultatet nästa vecka och då kommer jag med min sista gästblogg! Så tills dess!
 
Over and Out
//Nästgrannen


Vi kommer att missa finalenbalunsen i den här familjen (unga fröken Hedbert inräknad för hon sover alltid så dags) men jag litar på att Linda håller mig uppdaterad! Och att EMD-pojksen drar hem kalaset. Hade varit fint att se dom i MocKBa!

Förresten gissar jag nog det kommer bli ytterligare minst två gästmelodifestivalbloggningar: en från svenska finalen och en från den internationella. Om jag har tur dyker det upp en från semifinalen (eller vad den nu kallas?) också!

Tjinixen!

Dagsens tips: överraskelser gör glädje!
11.3 - om rökfritt på krogen.
8 comments Lägg till din
 1. Jag tycker om det här spektaklet. Och det står jag för. Därför är det extra kul att läsa om en experts tankar och resonemang.

  Personligen vill jag se att Sverige vinner så det bidrag som kan vinna alltihopa hoppas jag på. Lovar att i efterhand tala om om det var den låten som vann som jag trodde på eller hur det nu blir…

  Kramiz

 2. eum..Melodivadå?

  Sv: Hehe, det finns nog tre anledningar till det är torrt med kommentarer på den flygande bäbisen.

  1. Jag skrev två inlägg nästan samtidigt och folk skriver bara i det senaste av någon anledning. Kanske rädda att slösa bort tangentryck i fall ingen skulle läsa.

  2. Alla har redan sett den på din blogg

  3. Jag har inga besökare

  Men jag älskar den, både bilden och bildtexten, Its good enough for me! 😉

  Ha det bra nu och fastna inte i melodifestivalträsket 🙂

 3. Hehe.. Själv håller jag på Af Ugglas… Det är den enda låten jag kommer ihåg av allihop. Och finns det något som är utmärkande för en schlagerlåt, så är det att den ska sätta sig på hjärnan.

  Svar: Jo, jag jobbar kvar, men har ju bara fått två dagarns jobb, på 3 månader.. Det kan man inte leva på.

 4. sv: tack så jättemycket! kul att höra! 😀

  åldern på läsarna till den boken är ungefär 7 år, vet inte hur gammal din EmmaLi är?

  ser fram emot melodifestivalen nu till helgen. själv tror jag vinnaren blir någon utav "boy-band-grabbarna", typ emd eller måns alltså! vem jag hejar på däremot.. vet jag inte själv riktigt!

 5. Jag tyckte det va katastrof att af Ugglas gick vidare. Det, om något, är ingen melodifestivalenlåt. Hur fan ska den låta på engelska sen när man översätter o skickar t Moskva? Och vad tänker Europa om oss om vi skickar henne? Nja. Då hejar jag hellre på EMD, en låt jag går och, helt omedvetet, nynnar på ofta tillsammans med Måns Zelmerlöv…

  Ja visst var det en rolig överaskning! Ikväll ska jag kicka hans ass i bowling 😉

 6. Det är kul att du gillar en experts utlåtande 🙂 om jag nu kan ses som en sådan. ha ha…men tack Tojjan, det uppskattas.

  Jag står oxå för att jag gillar Melodifestivalen men det förstår du nog. Tror att Måns, EMD eller Heat kan komma långt utomlands. Tror inte Caroline af Ugglas kommer så långt. Men men…det återstå och se om vi får se en engelsk variant på denna….vad skall den heta…..PLEASE PLEASE ha ha…nä skulle inte tro att det funkar…. Vi håller tummarna och håller på våra favoriter. Alla har sina egna och det är ju bra att vi är olika….

  Ullis…jag lovar att jag skall hålla dig uppdaterad. Det kommer en utförlig gästblogg på söndag.

  Nu dax för kudden.

  Kramis alla melodifestival fans som tycker till om min gästblogg

 7. Tojjan: jag tycker också det är rätt kul! iaf jämfört med evighetsidoler och let's dansare.. fast vinna behöver vi inte göra! tittar gärna ändå.

  Bastardo: haha!

  1) jo det där känner jag igen

  2) haha igen

  3) inte jag heller

  t0tta: hon kan va lite jobbig att titta på den däringa af ugglan men låten är bra tycker jag. fin text.

  oj? nä. knappt värt det ens ju?!

  Pamela: godkänd hållning.

  🙂

  Matilda: hihi, Maali har långt kvar till sju! sisådär drygt femochetthalvt år…

  tror också på nån av dom. men, visst kan det skrälla?

  Alexandra: not to worry hörru, Europa är så upptagna av att rösta på varann att de inte har tid att lyssna på Sveriges bidrag :p

  nästgrannsLinda: typiskt att det inte klaffade för oss den här helgen. får ta igen till Moskva-finalen kanske? – som jag inte har nån aning när den går?!

  krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *