1.3 – en gästbloggning (om Melodifestivalen, del 4)

1.3 - om 89årskalas, ytterligare en kladdfobi-strategi samt små suddiga steg.
2.3 - om att vara ganska mager om bena, tillika om armar och hals.

Lite festligt är det att jag och Linda har totalt olika åsikt och smak när det gäller det här spektalket! Själv tyckte jag nämligen att gårdagsens program var det klart sämsta – förra veckans det bästa! Och jag gillade Malenas låt. Och tycker Petra är rätt proffsigt kul. Tur att smaken är delad, annars hade rumpat sett märklig ut. Och tänk så opraktiskt det hade varit sen…

Hear, Linda’s words!


MELODIFESTIVALEN 2009 del 4
 
Idag var jag riktigt överraskad. Nästan alla låtar var ju faktiskt bra. Kanske en eller två som inte riktigt höll måttet men det var ändå lite svårt att säga hur det skulle gå. Vi sa att fyra av de fem som gick vidare skulle göra det. Vi hade inte Malena med i beräkningarna men men….man slutas aldrig att förvånas.

När sen duellerna var igång så trodde vi att Agnes skulle få möta Thorleifs – Agnes till final, och Star Pilots skulle möta Sarah – Star Pilots till final…..men en en gång fick vi bli lite förvånade. Agnes gick vidare och den var en bra låt, sen att Malena skulle gå vidare blev jag väldigt besviken över. Visst var det en "bra" låt men Sarahs var bättre och därför lite besviken.
 
Överlag en väldigt bra omgång tycker jag. Petra Mede är lite jobbig nu och inte ens publiken skrattar ju åt hennes skämt. Men det är väl kanske roligt och jag som har dåligt humor
 
Nu får vi se vilka som går vidare från Andra Chansen och vem som vinner juryns val.
I’ll be back!!
 
//Nästgrannen

1.3 - om 89årskalas, ytterligare en kladdfobi-strategi samt små suddiga steg.
2.3 - om att vara ganska mager om bena, tillika om armar och hals.
3 comments Lägg till din
 1. För en gångs skull, tycker jag Petra Mede är ROLIG. Hysat rumsrent och med en inbakad ironi/sarkasm, som många gånger, är så subtil att den som blir förolämpad, inte ens märker det själv. Och vissa ggr, en klar smäll på fingrarna.. Visst, ALLT är inte kul, men i stora drag, jo absolut.

  Eftersom jag tycker hon suger RIKTIGT ordentligt, både i "RAW", "Hjälp" och "Morgonsoffan", så blev jag glatt överraskad, när jag såg i melodifestivalen, att hon kan vara riktigt rolig.

 2. t0tta: nu tar jag mig friheten att "svars"kommentera Lindas inlägg 🙂

  jag tycker faktiskt också hon är okej. av samma anledning som du. jag har nog bara sett henne i Morronsoffan vilket iofs är Sveriges otacksammaste jobb (Batra är okrönt humorkung), men där är hon skitjobbig. här driver hon med sig själv och deltagarna på ett underfundigt vis. bitarna jag skarpt ogillar är när hon skämtar om såna som inte är närvarande eftersom jag har alltid haft svårt för lyteskomik och sånt som gör narr. Anna Book-skämten t ex är både smaklösa och trista. men det kanske är nåt internt som jag inte förstår.

  anledningen till att publiken inte skrattar kan nog bero på flera saker. bland annat att ljudet är rätt kasst i dom arenorna som används. eller så är publiken humorlös. alternativ har bra smak (när det gäller dom skämt som inte är bra).

  tjo!

 3. totta: Det är klart att en del saker Petra säger kan va kul men överlag tycker jag hon drar skämt som ingen reagerar över eller tycker är roliga. Har aldrig sätt morgonsoffan så det kanske är därför jag inte fattar hennes humor 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *