15.3 – en gästbloggning (om Melodifestivalen, del 6)

Dagsens tips: givv mi spejs gaddämit.
16.3 - om sniglar.

Hedbertsarna såg inte spektaklet lajv (slog klackarna med Elliots föräldrar) men har spenderat kvällen i soffan under reprisen. Spänningen var trots facit i hand olidlig och showen blidde extra bra – ty förutan spänning gick det att studera bidragen nyktert. – vilket inte hade funkat igår…

Här kommer Lindas tyck!

[har inte kunnat hålla fingrarna i styr så mina kommentarer är dom som är små och grå…]


MELODIFESTIVAL 2009, FINAL
 
Ja då har det varit final…..Det började redan på morgonen med uppladdning. Schlagerspinning på gymet med en egen lite final…..KUL hade vi och vi fick tränat lite oxå Sen var det dax att inhandla snacksen inför festen.
 
Gästerna anlände och vi minglade fram till 20.00. Då var det dax.
 
Först ut MÅNS…..Såååå bra han är alltså….och lika söt (hi hi)! Han gjorde ett bra jobb. Man har ju hört alla låtarna förut så man vet ju hur de låter…..men nu börjar man lyssna lite annourlunda. Typ på texten, hur de sjunger och andra saker. Jag skall väl göra Mattias glad nu och säga att jag tycker om Emilias låt mer och mer faktiskt. Kanske inte så att jag skulle rösta på den men den är helt ok. Jag tyckte ju verkligen inte om den när den var med i första programmet*.

11 bidrag senare och så är det dax för omröstning. Internationella juryn skulle ju säga sitt och gav sin 12 till Caroline af Ugglas [sic! ullisarna har precis för sig att tolvan gick till kvinnan med brösten?] Sen spreds 12:orna hej vilt….ingen som helst röd tråd att juryn tyckte om samma låtar. Men så brukar det väl vara antar jag.

MÅNS fick iallafall mest poäng och ledde inför svenska folkets röster. Och det såg ju ljust ut att min lycka skulle bli gjord . Sen kom rösterna….varför man skall multiplicera med 12 fattar jag inte….det är väl bara och ge samma som juryn? Ja ja….ju krångligare destu bättre. Måns fick inte högsta utdelning så där var det kört. Caroline af Ugglas fick inte heller den högsta poängen…..det blev spännande och jag trodde faktiskt att Agnes skulle få 144…..och så säger det bara SKRÄLL SKRÄLL SKRÄLL och operalåten går och vinner…..Jag gillar den inte men det är ju inte jag som bestämmer. Alla vet ju att jag ville att Måns skulle vinna. Men samtidigt är jag glad att inte af Ugglas vann. Vi hade inte kunnat skicka henne till Moskva…..Europa hade inte trott vi var kloka [haha! det tror inte jag hade varit nån fara!]. Dock har jag lyssnat på texten utan att titta på henne när hon sjunger. Texten är ganska bra men jag gillar inte låten för det
 

Så nu skall vi höra Sverige sjunga opera i Moskva. Undrar om det kommer funka eller inte. Det återstår och se och vem vet….det kanske kan gå hela vägen. Men vi vill ju inte vinna. Det blir för dyrt att arrangera Eurovisions finalen vi kan komma 2:a så är vi iallafall med nästa år utan att kvala [sic! är det inte så numera att everybody måste kvala, förutom Spanien, Tyskland, Storbritannien och Frankrike? – samt värdland]. Och just det…det måste ju ju oxå göra iår. Så vi skall inte ropa hej innan vi gått vidare därifrån.
 

Om Ullis får rätt….att det kommer en gästblogg till återstår att se när europafinalen kommer  Men jag tackar iallafall för mig och denna tiden och säger bara att det har varit superkul att få tycka till och ge mina åsikter!
 

Ha det gott alla min fans och låt oss njuta av våren som är på väg!
 
Over and Out!!
//Nästgrannen


Mina favvisar har hela tiden varit EMD, men finalprestationen var lika genomklappad som Martin Stenmarks Las Vegas (som också var en favorit när det begav sig), och jag är nöjd att dom inte vann. Det var totalt själlöst. Nervösa? Förmodligen, men hur hade det då inte varit med 100 miljoner tittare?

Men. Nå. Vi får väl se hur det går för Malenas pampiga Pucci… öh… Fredrik Kempe-låt.

Tjinixen!

* att Tias tyckte låten var bra mindes inte jag. kan ha berott på rödvin på mattan? kan ha berott på att jag inte var så intresserad… kan ha berott på att låten är trist, om än trallvänlig?!

ps. af Ugglas låt är bra. Den har helt klart vunnit på några lyssningar!

Dagsens tips: givv mi spejs gaddämit.
16.3 - om sniglar.
7 comments Lägg till din
 1. Snälla, snälla, vad glad jag är att den där Ugglan inte vann! Nu får vi bidra med en opera… Hur rätt känns det? Håller med nästgrannen – Tvåa är lagom. Det är sådär lagom svenskt också.

 2. Jag har för mig att det land som får en av de tio bästa placeringarna inte behöver kvala. Men det är möjligt att fröken Karlsson Besserwisser har fel. Det var ju faktiskt väldigt många länder som var med i kvalet förra året…

 3. Caroline: Jag har oxå för mig att de 10 bästa länderna inte behöver kvala….men det kanske är så att vi har fel.Det återstår att se 🙂

  Totte: Ja…tvåa räcker gott och väl och det är väldigt svenskt 🙂 ha ha

 4. Det spelar ingen roll vad vi skickar, tror jag inte.

  Ugglan vill jag helast slippa se, men låten är enorm. I SVERIGE.

  Tror operatanten är bland det bästa vi kan skicka. Även om hon är rätt usel i verserna.

 5. Spelar nog ingen roll vad vi skickar för bidrag. Vi kommer bli utskrattade ändå. Har svårt att se vi läs Sverige kommer att kvala in för le grande finale.

 6. det är en lek det här? what happened to att segra är inte det viktigaste? HAHAHA! nänä.. blodigt allvar är det 😀

  för mig också…

 7. Klart det är en lek 😉

  Bara vi inte vinner och får arrangera nåt stort kostsamt spektakel så är jag nöjd. Jag tycker att det räcker med att vi har 4 deltävlingar, en andra chans och final…Det kostar väl så det räcker…..

  ps..fast när vi väl kommer till kritan så kollan man ändå på Europafinlen och blir sur när öst röstar på varandar och söder göra samma sak ds..

  Hi hi….vi är nog alla tävlingsmänniskor och har en lite söt djävul som kommer fram när det gäller… ha ha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *