20.3 – om ett ögonblicks verk.

19.3 - om att hosta sig hela vägen till doktorn.
20.3 - om ett ögonblicks verk; 2.

Igår var jag ju hos läkaren med Maali. När jag ändå var på BVC tänkte jag passa på att snabbväga och mäta. Jodå, det gick fint sa dom. Men fint är väl inte direkt vad det gick…

Perfektaste gullungen lät sig kvickt kläs av och sättas på vågen – som stannade på stolta 9155 grams – och också läggas på mätdonet – ståtliga 75,5 centimeters – men sen var det slut på fröjden. Smarta mamman (jag) hade glömt att förbereda med ny blöja och ställde glada nakna kiddi mot ett lekbord med pussel. Fort ut till vagnen i rummet utanför, där jag på nåt korkat vis först klämmer mig skitont och sen lyckas riva ut halva innehållet ur alla påsar utom en innan jag äntligen får tag på en blöja. Precis när jag ska resa mig hör jag Maalis oroliga rop ”var ääär du?” bakom mig och möts av min kravlande lilla älskling, med ett spår av blött. Jupp. Hon har kissat. Och inte lite. Jag skojar inte om det måste varit halva dagsransonen (här en nackdel med att ha vant barnet vid att pottas vid varje blöjbyte…). Nå. Det var bara att börja torka. Till på köpet vet jag att mottagningen stänger om tio minuter, och att dom alltså i stort sett bara väntar på mig. Man kan bli svettig för mindre.

Det schyssta är att Maali hela tiden höll humöret uppe! Jag försökte verkligen hålla mig lugn och blev väldigt glad när jag märkte att det funkade. Att hennes stilla ro kunde bero på feberpåverkan och trött-efter-arg-som-ett-bi-den-jäkla-läkaren-ska-INTE-undersöka-mig väljer jag att bortse från. Förstås!

Idag måste jag vara hemma med henne. Hon bara sover och sover. Jag önskar jag kunde göra detsamma…

Tjinixen!

19.3 - om att hosta sig hela vägen till doktorn.
20.3 - om ett ögonblicks verk; 2.
17 comments Lägg till din
 1. ja se dessa besök med di sma hos doktorn. Alltid kommer det nått kul ur dem. Öh… Du tycks iaf ha tagit det med ro. Trots klämt finger (?)…

  Är något barn på denna sidan om ekvatorn friskt? Jag funderar på att abdikera som mor och dra söderut. Är så inne … den trött på feber, kräk, högre feber och att tvätta dygnet runt.

  jag skrattar hjärtligt åt din nya knapp. Jag är glad över att inte behöva klicka på att jag är en fisk. Jag är ju skorpion. Och är så där med vatten.

  Ha den bästaste av helger.

  Kramen.

 2. Har Lilla söta Maali inte blivit bättre?:( Hur har natten varit inatt då? Bättre sämre? Hoppas EmmaLi snart kryas på sig!! Krama och pussa henne massor från oss, och så håller vi tummarna för att sjukdomen snart är över. Kramar i massor till er

 3. Tojjan: nä. 'alla' är verkligen sjuka!? min undring – som relativ newbie i föräldrarollen; är det såhär varje år? uschiamej isf…

  kände att jag kanske jagade bort folk med min fiskknapp… gött att det blidde mer uppskattat såhär!

  tackdetsamma!

  Sofie: hon sov faktiskt bättre inatt än den till igår, men ändå var det kasst som en kratta. hon sover iofs nu (och har inte gjort mycket annat än snarkat hela dan) så förhoppninsvis snarkar hon sin sjukdom bort nu!

  ska pussa som tusan när hon vaknar från er, är faktiskt helt säker på att det hjälper!

  krams!

 4. Ja, visst kan man bli stressad av mindre. Hahaha….men jag är lite skadeglad då det inte (för denna gång) har hänt mig.

  Och facebook (tar emot att säga det) är faktiskt liiite trevligt.

 5. Kotteby: snyft. finns det en "jag trodde jag hade kompisar men hade fel"-grupp på ditt facebook?

  :p

 6. Jo det är klart, men just den här galanvar ju tänkt för just mammor med bloggar, men jag förstår vad du menar när du jämför med idrottsgalan 🙂

 7. Dagens Eko: eller, om man nu ska säga; jag behöver inte mycket tid själv för att ställa till det – för mig… 😀

  Erika: nänä! jag håller med dig ju! tog bara upp exemplet med idrottsgalan för att få lite positivt perspektiv.

 8. Hur gammal var hon när hon började skolas in? fick hon inte börja för att hon inte kunde gå? de som går på förskolan vi förmodligen får börja var nästan alla exakt 1 år och de var två som inte kunde gå i början sa de idag. Elwira kommer vara drygt 1 år o 3 månader, så då hoppas jag hon kan gå, men man får väl se =)

 9. Erika: nu blir det en märklig korrespondans på två håll! jag svarar hos dig också.

  jodå, det var inga problem fastän hon inte kunde gå. det var bara det att ett ur&skur inte hade funkat så bra eftersom hon avskydde (-skyr) att vara utomhus i sina michelinkläder…

 10. Hur gammal är ditt barn? Om hon är så "liten". =P Jag kan inget… Haha.

  Ja, allvarligt eller inte. men undersökningar har gjorts, fysiskt ja, och jag får väl snällt vänta på att läkaren ringer när svaren från labb kommit om hur det är… Antagligen okej, så då får man göra andra åtgärder för helt bra är det inte. Mer orkar jag inte "göra offentiligt".

  Den bruna lilla grejen vid namn Thelma är en dvärg pincher. Lite mindre än stella (eller så verkar stella större för hon har så mcyket päls). Och jo, Stella blir rätt korthårig när hon är klippt, ca en centimeter på hela kroppen. Ser jättefånig ut. Hihi!

  Tack för omtanke! KRam på dig vännen

 11. Lilla Hon är bara bäst.. Fatta´ru väl att du inte kan luras så där. Jag är djupt impad av att hon är så toabenägen.. Klok unge det där!!

  Stressad.. Tänk så här.. Jag gav dem ett samtalsämne vid sitt förmodade tråkiga middagsbord! 😉

  Pok

  Mallavemkommerihågdetomhundraårbralla

 12. Helena: joo. och gärna annars också känns det som…

  Alexandra (triquetra): hon är ungefär en halv månad från att va sjuttonmånading. och rätt så liten, ja. själv har jag görsvårt att ange ålder på barn som inte är i typ Maalis storlek. det är svårare än att gissa hundraser till och med!

  men usch och nä vad är det för dynga du råkat för? tänker på dig jättemycket och förstår att du inte vill dela med dig fullt ut.

  ta hand om dig jättemycket girlie!

  Malla: den kloka kiddins ömma moder sväljer gifetvis betet med filébit och allt men måste ändå tvivlande undra om det ändå inte varit en liten smula klokare att inte kissa på golvet? 😀

  Alexandra (nattfari): eller hur!

 13. Var tvungen att plocka fram gamla bvc-kort igen och jämföra. Jodå, vid samma ålder vägde min Äldsta mer än två kilo mer och var mer än fem cm längre än din tjej. Och idag, vid 19½, fullväxt sedan många år? 51 kilo och 163 cm… Tvåårslängden ska ge en tydlig vink om hur långa de ska bli, men det slog alldeles fel på henne.

 14. Annaa: wuff! dom två kilona kan jag köpa och förstå, men en halv decimeter??! oj. jag är iofs kort (ungefär exakt som din dotter) men Tias är stilligt ståtlig med sina nära 187 centimeters. betyder det hon blir en miniplutt då? fast så är hon iofs ingen tvååring än på ett halvår plus enåenhalv månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *