29.3 – om tappade smaklökar?

Dagsens tips: gläds med en vårflicka!
30.3 - om blåbärspärons första föräldramöte.

Det här är mycket märkligt. Igår morse vaknade jag och trodde jag druckit varmt kaffe i sömnen; hela tungan var liksom alldeles ”bränd”? Å inte blidde det bättre under dan. Eller idag. Det gör ”ont” att äta, precis som efter att man bränt sig på varm mat. Alltså, jag har tappat smaken? Ingenting smakar typ nånting?! Oerhört skumt. Och lite obehagligt. Är det farligt tro? Nån som känner igen sig?

Pliis! Hilfe!!

Dagsens tips: gläds med en vårflicka!
30.3 - om blåbärspärons första föräldramöte.
10 comments Lägg till din
 1. Tja, kanske en släng av scharlakansfeber? 😉

  Tack för titten och hälsningen hos mig, tulpaner är underbara och kanske är det vi som köper flest. Trodde annars det skulle kunna vara Holland? 🙂

  Anmaja

 2. Mystiskt. Låter verkligen inget vidare. Ibland har jag fått liksom små blåsor i munnen men inte så som du beskriver….

 3. Har du kanske varit upp och gått i sömnen?

  Om inte, skulle jag tro att du har dragit på dig nån bacill!

  PS. Irish gästbloggar hos mig imorgon.. tror han kommer att behöva lite stöd;-)

 4. Jo det är precis vad jag svarat alla som kommenterat, att det är nog individuellt med hur barnet trivs bäst att åka. Dock tycker jag det är fel om barnen sätts framåt alldeles för tidigt! det tycker jag skulle vara otryggt. Ja vi gör rätt i att behålla buggen, för den är så lätt att vända på snabbt när man är ute och går

 5. Verkar skumt, kanske ska kolla upp det om det inte försvinner,

  Premiären av I väntan på Godot men Persbrandt var jag på.

 6. Trist med tungan… du kanske har ätit nåt? När jag blir väldigt trött, tycker jag att tungan känns mer svullen.

  Men dåligt med smak har jag haft länge. Alltså smak i munnen-smak (annars är den nog rätt god). Pga alla mina bihåleinflammationer genom åren, har luktsinnet försämrats rejält – och därmed smaken.

  Hoppas det går över fort.

 7. nä nu är det kört!!! tyvärr kommer smaklökarna vara borta för alltid….haha..

  nä… jag har fått så tusentals gånger… o det brukar hålla i sig under dan bara…sen e det puts väck. 😀

 8. Alexandra (kakhuset): jag har ju varit alldeles vansinnigt torrsnorig och lite halsontig men när detta smaklöksfenomen dök upp försvann alla andra symptom. verkligen mycket märkligt.

  Anmaja: haha! jo, det kan det kanske va? det har jag aldrig haft.

  Helena: dom där blåsorna känne jag igen men det här är nåt annat. det är lite bättre idag men fortfarande inte bra. det känns som hela tungan (och gommen) är inbäddad i nån slags märkligt illasmakande beläggning? blä. har borstat tänderna fem gånger redan, och sköljt med sånt där bomb-munvatten, men det hjälper inte ett dugg. blä igen.

  Tesstamente: det var ju min första tanke, att jag bränt mig på varmt kaffe i sömnen 🙂

  klart jag tittar in och stöttar! spännande ska det bli också.

  Viola: det förstår jag! njut av stunden!!

  Erika: jag har ju faktiskt inte tänkt på det där. vår vagn går att flytta sitsen (framåt eller bakåt) å första gången vi gjorde det var nån gång i somras (när EmmaLi var uppåt åtta månader kanske, minns inte riktigt) och då var det för att hon var så uttråkad att titta på mig hela tiden. men vi vände ju tillbaka henne igen. jag ville ju gärna ha henne mot mig, av själviska orsaker 🙂

  MorsanMia: njo. jag har pratat med sjukvårdsupplysningen men dom visste inte vad det var.

  Bloggblad: haha! nä! min smak är det inte heller nåt fel på 😀

  carola: jahaja. kört säger du? mjau 🙂

  men aah! du känner igen? vad har du gjort då? mitt har ju inte gått över på tre dar nu och jag börjar bli irriterad. känner lite mer smak idag men inte mycket. det gör inte ont när jag äter längre iaf. bara smakar jäkligt illa i munnen hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *