30.3 – om premiärtur med huvudskydd, utan kiddi.

Dagsens tips: njut i vårsolens kyliga glans!
31.3 - om helt jefla smaklöst beteende. [nos från bussen på väg till jobbet]

Shit va jag är mallig! Nu ikväll cyklade jag hem från Stalkerns Meandi-/Gangstarpartaj med cykelhjälmen på skallen och inte i cykelkorgen.

Att den överhuvudtaget var med? Njo. Om kiddi Maali skulle åkt där bak hade jag ju måstat ha hjälmen på, men hon fick skjuts hem av sin far några timmar tidigare så där stod jag med hjälmen i näven när kloka Sofie påpekar att

  man kan ju faktiskt ha hjälm även om man cyklar utan barn?

och det har hon ju så sjukt rätt i att jag såg mig överbevisad. Men jeez va fort jag bajkade… liksom skrajsen att nån skulle se. Så rätt taskigt att jag håller på att cykla över grannarna vid ett övergångställe på vår gata. Jag fann mig dock kvickt och hojtade ”kolla vad duktig jag är!” medan jag klappade mig på huvet. Grannarna skrattade. Om det var uppmuntrande, snällt eller mobbigt vet jag inte. Jag cyklade för fort för att uppfatta några nyanser…

Tjenixen!

Dagsens tips: njut i vårsolens kyliga glans!
31.3 - om helt jefla smaklöst beteende. [nos från bussen på väg till jobbet]
10 comments Lägg till din
 1. Jag skulle också slå fartrekord om jag hade en cykelhjälm på skallen 😉

  Vissa saker har jag så himla svårt för, däribland cykelhjälm.

  Jag flabbade som dina grannar när jag läste, men full av beundran. Du gjorde det!

 2. Duktigt Ullis !! Man ska ta det säkra före det osäkra. Skulle det hända något med dig även utan barn hade det varit katastrof för väldigt många speciellt ditt barn 🙂 Hjälm är inte töntigt det räddar liv..

 3. Christina: och avund? erkänn! harkel.

  Sofie&Clara: det är din förtjänst att jag såg fånig ut! men också din förtjänst att jag tog mitt förnuft till fånga… men njoo… lite töntigt är det ;p

 4. Det är bara att bita i det sura äpplet och ha hjälm på, töntfaktor eller inte. Det minsta lilla dom små ser vad vi vuxna gör så härmas det efter.

 5. jag tycker du e söt i hjälm, tycker du skall publicera en fett stor närbild på dig själv i hjälm för att visa omvärlden (läs:bloggarna) hur tuff du är!!!

  psss!

 6. harkel nu är det offentligt. jag är en modig tönt. och en bra förebild för mitt barn 🙂

 7. Är det något jag inte ser fram emot är det att tvingas sätta på mig en cykelhjälm. Men man måste ju. Ska försöka begrava fåfängan till dess.

  Du är modig du 🙂 Fast med ett flin och om man är snabb med att påpeka det uppenbara först, kanske det kan bli lite coolt i töntvärlden kanske?! 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *