4.3 – om Guillous blogghat.

Dagsens tips: trotsa vädrets makter!
5.3 - om mammapremiärer.

Honestly. Jag blir inte klok på hur den man som envetet bara ser tidningar och TV som ”riktig media” – som hävdar att bloggsvären i stort sett består av skvaller misskrediteringar och ogenomtänkta infall samt att journalister i ”riktiga media” enbart skriver sånt som är kontrollerat och sant – med gott samvete kan ta emot sin lönecheck? Från ärligheternas och den förstklassiga journalistikens högborg. Aftonbladet!

Dagsens tips: trotsa vädrets makter!
5.3 - om mammapremiärer.
14 comments Lägg till din
 1. Dagens Eko: nja. jag tror inte det är där största felet ligger. jag tror helt enkelt han underskattar det icke-journalistiska tankesättet.

 2. Ja, men han kan ju skriva vad han vill i en tidning. Det kan inte vi, och vi vill också yttra oss, eller?

  I love my blog!:)

  (inte just nu kanske, hatar designen)

  Kram

 3. Kristina: fast vi kan ju skriva vad vi vill (inom lagens och etikens ramar) på våra bloggar. det kan inte han! för han har ingen.

  Christina: för sina vänner och alla andra vänliga är alla dörrar öppna!

  men klart jag hittar tillbaka till dig. jag letar alltid upp inlägg jag kommenterat för att se om jag fått svar (å på blogspot kan man ju dessutom få koll via mail).

  jag har inte lärt mig det där med feed. hur funkar det?

 4. Hmm.. Jag ser det faktiskt precis tvärtom… Ta jordbävningen t.ex… Var kunde man läsa om det, redan 2 minuter efter det slutat? Jo, i bloggarna… Långt innan det ens kom i radio. Var läser man om OLIKA folks åsikter om aktuella händelser? Jo, i bloggarna… Om jag vill läsa ett livereportage från nåt jippo.. Melodifestivalen, eller vad som.. Var dyker det upp skriverier från folk som varit där, bara minuter efter det slutat? Jo, i bloggarna… Var dyker det upp åsikter, som de inte VÅGAR skriva i tidningar, p.g.a rädslan för att inte vara politiskt korrekta? Jo, i bloggarna…

  Ärligt talat, så litar jag mer på det jag läser hos t.ex dig, än på de vinklade "nyheterna" jag läser i tidningarna… Klart att vi bloggare också vinklar, och lägger in personliga åsikter, men vi låtsas i.a.f inte att vi INTE gör det.

  Svar: Va??? Slutade du direkt när du fick reda på att du var gravid??? Shit, vad imponerande… När jag väntade min förstfödde, rökade jag 2 pkt om dagen… Vilket ju faktiskt var TUR, för min barnmorska hotade med att bebisen skulle väga för lite när han föddes, om jag fortsatte röka… Ungen kom på utsatt datum, och vägde 4290 gr… Jag frågade min barnorska efteråt, vad han skulle vägt om jag INTE hade rökt? 6 kg eller? Hon uppskattade inte min humor *flinar*

 5. För kanske 20 eller 30 år sedan hade en person som ex vis Guillou nog fått igenom såna uttalanden som allmänna sanningar och i princip "alla" hade köpt det.

  Lyckligtvis går det mer och mer åt det "andra" hållet i samhället! 🙂

  Nu ska jag "gå" hem till "mig" och "skvallra, misskreditera och göra ett ogenomtänkt infall"…

  Kanske. 😉

 6. Käraste Ullrika!!

  Jag har kommit på en finfin idé till i sommar. Om det nu är så att du samtycker??!!

  Vi byter hus/lägenhet i sommar och utnyttjar varandras städer!!!

  Dvs, vi badar och solar vid kusten, åker till Fun city m.m och ni åker till Borås djurpark, badar i badhus m.m…

  Vad sägs????

 7. Av erfarenhet från murvelvärlden kan jag lova att det är bloggarnas effektivitet som skrämmer journalistkåren mest. Tack vare alla drivna, uppsnappande amatörskribenter får murvlarna plötsligt en press på sig att leverera. Få saker går numera att hemlighålla (läs sopa under mattan) eftersom alla dessa bloggare har koll på landet från alla dess hörn och kanter. M a o, vi är ett hor mot den etablerade pressvärlden.

  Många gånger under min tid på GT:s redaktion i Stockholm gjordes tysta överenskommelser mellan de stora kvällstidningarna om att det , och det, det skriver vi inte om. Idag kan man alltså inte längre smita undan på det sättet. Och trötta journalister måste ta sig i kragen och börja arbeta!

  //mvh Tojjan

 8. t0tta: haha! ja, så tänker ju jag också. därav mitt elakt irioniska inlägg mot en man jag annars har stor respekt för. och då är det hans pondus som står för hälften av den. respekten alltså.

  väldigt förvånad blev jag av att se även SVT:s Babels kameraproducent var lika respektimpad som jag (brukade vara). så fort Guillou yttrade sig fick han en kamera på sig, oavsett om det var så att han avbröt nån av dom andra gästerna. dåligt.

  svar: jo. klart jag slutade! eller, alltså. mina en-två om dan var lika lätt att vara utan som att ha. fast det kom nån eller några tankar på bakslag såklart. främst är det ju hjärnan som är beroende, inte kroppen. för mig var det iaf så.

  jag har läst det där om din "lilla" bäbi innan. och skrattade då också. även om jag inte på något vis vill uppmuntra rökning under graviditeten så kan jag inte låta bli att se humorn i eländet 🙂

  Alexandra: bra! trodde/hoppades det också såklart.

  iZac: välkommen hit!

  jag tänkte precis som du skriver. hur jag (och uppenbarligen många med mig) köpt hans resonemang rakt av. för att han har pondus. eller, hade.

  haha! hittade ju faktiskt lite skvaller hos dig idag…!

  Petra: hahaha! no offence! men… vill såklart inte göra dig besviken men… hihi! Borås är liksom inte drömresmålet för en Varbergare 🙂

  fast, om du vill kan jag kolla upp boendealternativ för er här? om du menade allvar alltså?

  Tojjan: jag tror du har rätt. det är i dom här banorna jag tänker också. och även om jag naturligtvis förstår hur gubben tänker (Guillou alltså) så kan jag inte låta bli att jämföra honom med en tråkkonservativ som blir frånåkt på stationen. hur hindra utvecklingen? jobba med strömmen, inte mot.

  så du har jobbat på stortidning? festligt! jobbar du kanske på en liten nu? eller du gör nåt helt annat för lönechecken? hoppas du har överseende med mig som nyfiken-i-en-strut!

 9. Hej igen, jag gör något helt annat idag!

  Som liten hade jag tre yrkesdrömmar: journalist (check), arkeolog och lärare. Eftersom journalistik kräver sitt grävande säger jag "check" i den rutan" också, och kvar var då lärare som jag nu arbetar som.

  Smickrande med nyfikna bloggare. Du då, så bra som du uttrycker dig i skrift borde du absolut fundera på något med skrivande som arbetsuppgift. Kanske är du redan där? ; )

 10. Tojjan: hade precis lyckats kluras ut att du är lärare. nån slags pedagog hade jag nog gissat på ändå för du uttrycker dig sådär okrusidulligt men intressant. och underhållande!

  ojsan det var ord och härliga visor! näää… inte jobbar jag med ord. jag säljer datorer och TV-apparater – i en lagershop placerad lite undangömt dryga tre mil hemifrån 🙂

 11. Aha! Därav att du har närmare till den förgyllda butiken Ge-Kås? Net on net? Älskar särskrivningar…

  Tack för kritik. Rodnar lite. Jorå, lärare på de högre stadierna. Så rätt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *