Dagsens tips: fundera på det här innan du stoppar fingrarna i munnen på ditt/ett barn.

27.3 - om misstag i trötthetens spår. [nosar från bilpool med inte mig som chaufför]
28.3 - om räddad fotboll, anpassad fritid och tack för maten! [nos med w810 från sängen]

Alltså. Jag har fått flera riktigt bra tips när det gäller EmmaLis tandagnissel. Rumpledes Alvedon (precis som nån restad kanarisk paracetamol-sup) har inte varit våra vänner så jag blidde upprymd och entusiastisk inför idén att testa det djävulusiskt finurliga tipset att medelst finger doppat i flytande antismärtmedel försiktigt försöka gnugga på onda tandköttet.

Alltså. Tipset var bra. Tipset var mycket bra. Det var jag som var korkad. Jag övertalade nämligen maken att stå för gnuggandet. Det. Skulle. Jag. Inte. Gjort. Ungen skrek och jag skrek och Mattias stod handfallen. Han gnuggade ju på fel gommar! Det är dom där nere som gör ont. Han gnuggade där uppe. Helt i onödan! Typ.

Så. Precis innan tandborstningen igår kväll skulle jag testa att gnugga lite själv. Smart? Not! Kiddi bet mig. Rätt åt mig såklart. Vad skulle jag där i hennes ömma mun att göra? Jag hade ju gått rätt i fängelse utan att passera gå, dvs Alvedonet. Fast sen sov hon bästaste natten på hela veckan och jag vet ju inte om det berodde på gnugg eller ej och idag har jag varit pigga fisken jämfört med jag minns inte när. Men. Imorron har jag sett till att bli skjutsad till jobbet. För säkerhets skull.

Med risk för tjatning… Alla gulliga omtankar; ni vet att dom är fantastiskt uppskattade!
Tjinixen!

ps Å alla nycklar kan jag lämna hemma för Tias är hemma med Maali och värmer huset – och tvättar bilen? Jeez va lortig snö han fått på sig under natten… nyblaskad som han va å allt.

27.3 - om misstag i trötthetens spår. [nosar från bilpool med inte mig som chaufför]
28.3 - om räddad fotboll, anpassad fritid och tack för maten! [nos med w810 från sängen]
8 comments Lägg till din
 1. Svar: Jag har inte problem med De och Dem, men däremot med många andra saker, så som "och" och "att".. Det har väl med att göra att man ofta säger "å" om båda bara när man pratar.. :S

  Jag tipsar hellre om grammatik än skriver om bäbisar faktiskt 😉

 2. kan inte hjälpa att sitta och småfnissa lite, kan se er framför mig: "kiddi bet mig" 🙂

  men stackars som har ont! (både kiddi, och du kanske efter bettet)

  hoppas hon mår bättre snart!

  sv: tack så mycket! ja teakbordet är superfint… faaaast lite lågt. jag försöker tänka bort det.

 3. Ja, det är mycket det där med tänder – hoppas de värsta "genombrotten" snart är över!

  Min den "lilla" har precis fått sin sista tand – en visdomstand. Ja, nu har jag ju inte jag själv behövt ge mig in i munnen på henne och tur är väl det. Men ont har hon haft som tusan och svullnat i halva halsen. Hon har samtidigt uttryckt full förståelse för alla små barn som håller på att få tänder..!!

  Nu är det ju tur att inte alla tänder kommer på en gång, och att det är uppehåll emellanåt.

  Håller tummarna för fortsatt bättre nattsömn.

 4. Hahha… Klart "lilla hon" hugger efter er.. Hålla på så där och göra nya ma/pa-trick..

  Så liten och reda en stjärna på självförsvar! Hejja!

  Pok

  Mallavadhärligtattdetfunkadebralla

 5. Ajaj… små vassa tänder gör ont på både barn och föräldrar!

  När sonen var liten var det åtta tänder som ville komma upp samtidigt… och då fick han feberkramp, hemska hemska upplevelse. Så alvedon och smörja munnen är bra åtgärder för alla inblandade (i slutändan iallafall 😉

  Kramkram!

 6. HAHAHAHA, jag e övertygad om att det var alvedonet på tandköttet som var "the shit". Dock glömde jag hihihihi påpeka att man får skylla sig själv när man stoppar fingrarna i munnen på små varelser med vassa tänder. ;D

  Lycka till i framtiden. Gött att du fick sova! =)

 7. Det lurar lömska faror i småbarnslivet, det förstår jag efter att ha läst det här 😉

  Garvar också åt kommentaren:

  "Så liten och redan en stjärna på självförsvar!"

 8. maria: av förklarliga skäl, jag blandar gärna 🙂

  Matilda: hon verkar inte alls ha lika ont nu? har sovit nästan två hela nätter!

  å du, lågt är snyggt! och praktiskt för såna som mig som är rätt korta 🙂 kan ni inte bygga på benen på nåt vis då? om bordet är jättelågt alltså?

  Britt-Marie: men jag tror på ett vis det är värre att få visdomständerna. dom är inte lika sylvassa som mjölktänderna, och jeez vad mycket kött dom ska ta sig igenom! kramas på dottern (om du kan?) och hälsa från Maali att hon förstår hur det känns! 🙂

  Malla: haha! malla klokbralla ser allt i positiv anda 🙂 vilket är bra för då blir jag på bra humör!

  S@tu: åh fy fasiken. usch så obehagligt. jag har hört om feberkramp och inställt mig på att inte få panik om det händer. vilket det förhoppningsvis aldrig kommer göra. och om det gör det kommer jag asplövsdarra och ha glömt allt vad lugn och sans heter.

  DD: hmm. ehum. du kanske ska vara lite mer precis i dina tips i fortsättningen ;p

  Christina: hihi! den största faran just nu är risk för pussklämd kiddi för jämrans va gullig och glad hon är nu när hon inte längre har (så) ont på sig!!

  ps. jag tyckte också det där med självförsvar var excellent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *