13.4 – om samtalsämnen.

13.4 - om abstinens.
14.4 - om hårdare tag mot bråkig skola.

Det finns grejjer som triggar lite mer än andra; politik och sport kan vara/är två sådana. Barnuppfostran ett tredje. Vi lyckades duktigt nosa upp ytterligare några igår kväll och det kändes stundtals som fordom släktmiddagar. För att inte tala om hur det känts idag. Starka känslor i kombination med KRAV-vin på dunk skapade nya erfarenheter. Men känslan är densamma.

Jag älskar diskussion och debatt, men av nån oerhört sorgsen anledning tolkas mina åsikter ibland som påtvingade sanningar. Inget kunde vara mer fel! Jag är bestämd och vet vad jag tycker. Men jag är ALLTID öppen för nya intryck. Och ömäjslingly fördomsfri! Det enda jag inte respekterar är rasister, nazister och kommunister. Och några såna har jag lyckligtvis inte omkring mig. Jag erkänner ju. Minns ni?

Men felet är nog mitt eget, för det är kanske bättre att snörpa än försöka hjälpa när väderkvarnarna som ska besegras inte i mina. Trots att en del verkar tro det. Men att knipa har aldrig varit min starkaste sida. Däremot att vända andra kinden till. För det är jag faktiskt bra på. Tills kinderna tar slut…

En diskussion med likatänkande är rätt slätstruken. Men ibland att föredra.
Mjau.

13.4 - om abstinens.
14.4 - om hårdare tag mot bråkig skola.
6 comments Lägg till din
 1. Håller med dig! Och känner igen mig i dig. Tycker också om diskussioner och att det blir lite olika åsikter. Och inte försöker ,am pådyvla andra sina egna sanningar men man måste inte böja sig för deras heller. Respektera varandras åsikter och olikheter räcker.

  Hoppas du haft en skön påsk!

 2. Raringen…

  Det är ett pris vi diskussionslystna får betala… Att ha starka åsikte om det mesta.. Väcker känslor..

  När diskussionernas vågor gått som högst har jag avslutat ödmjukt med att citera Voltair..
  ”Jag delar inte din åsikt.. Men jag skulle viga mitt liv för din rätt att framföra den”..

  Nu sägs det ju att han inte skrev så i brevet till sin kompis.. Jag kan ytterst liiiiiiiiiiiite franska och tycker om budskapet så jag tror visst att det var så han sa! 😉

  Pok

  Mallaståuppfördinåsiktbralla

 3. Postat av: Bastardo

  Intressant inlägg. Jag ska lägga min kommentar som ett eget inlägg faktiskt.

  SV:Ja, naturligtvis, Jag tänder på brudar 😉 Get it? tänder, haha fan vad kul jag är hohohoo 😀

  Ehum, Nej jag har inte fotat en brinnande brud, jag har snott bilden.

 4. Noemi: respekt, sa Bill.
  åsikter, sa Bull.

  Malla: varför är jag icke surpisad!!? jag brukar också hänvisa till Voltaire. och som vanligt är det ju ändå inte killen som skrev brevet som är med i filmen – så det var säkert han.

  Bastardo: inlägget läst och besvarat. hoppas jag? en smula goddag yxskaft men vi tycker ju som så ofta lika samma så det blir så himskens trist att debattera… 🙂

 5. Man ska odla i sin egen trädgård sa han väl oxå Voltair?? Tycker det är lite så med med mig och allt möjligt runt om, man tycker och vill saker men kommer på sig själv många gånger att man just odlar i sin egen trädgård?…

  Jag är liksom du inte duktig på att knipa, avskyr även att bli feltolkad och sen när jag ska förklara mig så blir det inte heller bra alla gånger..

  Särskilt inte med krav vin på dunk i kroppen =)

 6. Johanna: det där med trädgården har jag inte hört förr men det låter en smula Voltaire:igt så jag köper rakt av 🙂
  jupp. du har megarätt. och allra värstast är det när kravvinet hamnat mest i annans strupe…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *