21.4 – om att leva i ”Nordens sanddosa”.

Dagsens tips: va din egen byggmästare!
Dagsens tips: skype.

Inte för att jag tror att Tegnér varit i Grimmareds Grustag när han tjurigt skrev ner min stad men hade han så varit skulle jag inte talat honom emot!

Sicken lekplats för ullisar bakom ratten på fyrhjulsdriven raKET… om hon inte varit tråkig att inte lämna förståndet hemma. Och sicken lekplats för EmmaLi – kiddi vars second name (eller hem?) förmodligen hade kunnat vara sandlåda om hon fått välja själv! Nu sov hon hela tiden vi lastade BR:s plastbåt full [måste ju ha en egen sandlåda på tomten, går inte att utnyttja grannskapets hyresfastigheters i evinnerlighets…] och tur är nog det för annars lovar jag vi hade fått släpa henne från sandberget gråtandes tårar större än krokodilers. No doubt about it!

Min idé var att fylla båten till hälften, sen lasta in i bilen. Allt för att minimera spill. HA! Vet ni hur mycket en halvfull plastbåt sand väger?? Det visste inte jag heller. Kan avslöja så mycket som att det är en smula mer än jag orkade lyfta… Mallias hade lätt att hålla sig för skratt där jag halvkvävt (inte väcka sovande kiddi såklart) flabbade mig fördärvad: den rörde sig nämligen inte ur fläcken! Knappt en millimeter från backen på min sida!


mallias skyfflas grus 1, 21-april

mallias skyfflas grus 2, 21-april fantastiskt inbjudande rallysträckor – för den som vågar!

radbrytning

Så då fick sanddiggern bestämma och han bestämde ursprungsplanen som jag ratat och således har vi nu sand i halva kofferten! – fast också en fin illgrön sandbåt i trädgården 🙂

radbrytning

mallias skyfflas grus 3, 21-aprilmallias skyfflas grus 4, 21-april
nånting säger mig att han på slutet tröttnade på mitt mobilfotograferande?!

———-
Senare på eftermiddagen kom Nästgrannen (aka Melodifestival-Linda) på te-visit och hon å Maali bakade lite sandkakor, käkade lite glass, blåste massaste såpbubblor och blev bästaste vänner!

Tjenixen!

Dagsens tips: va din egen byggmästare!
Dagsens tips: skype.
4 comments Lägg till din
 1. Ähm, en fråga bara? HUR fick ni sandbåten UR bilen … när den inte gick att rubba halvfull? Leker EmmaLi sandlådelekar raKETen?

  ursäkta men hi hi?
  Fast det var roligt att såpbubblorna inte var farliga längre….hur är det med ballonger?

  1. åhå! det kräfvas min klyftiga mor för att undras detta!

   jo. alltså. vi tog den på ryggen. näää! höhö! vi hade planerat allt i minsta detalj. först lastade vi skottkärran full med sand. verkligen jättefull. sen lånade vi grannens antika rullebår och vältrade smidigt över hela kalaset på den och vinglade på så vis in i trädgården. det klurigaste var passagen in genom häcken faktiskt å ullisar fick hjälpas maken att trixa emellan. hon är ju känd som pillimariskaste intrixaren liksom [du har väl hört historien om köksskåpet som inte kom in – tills jag visade hantverkarna hur] så det var nemas probs gifetvis.

   blubborna är asaskoj! ballongen jobbas vi med. jag är megapedagogisk och fick henne att lite försiktigt lekas med den idag. i början grät hon skräckslaget och försökte krypa in i skinnet på den närmast varande föräldern så fort hon fick se en liten fisen oblåst ballongstackare. för att inte tala om när jag försökte blåsa upp en. då skrek hon i panik. nu går det som sagt framåt. if at first you don’t succeed! osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *