25.4 – om förslitet pekdon.

Dagsens tips: shoppas det du måste, inte bara vad du vill.
26.4 - om ett harmlöst litet hjärnsläpp.

Till redan väl- och godkända tennisarmbågar, hälsporrar, betonghäckar och musarmar lägger jag nu mitt scrollpekfinger. Ty ingen annan orsak till ledtrötta högerfingret skola jag finna.

Nån som känner igen?

Dagsens tips: shoppas det du måste, inte bara vad du vill.
26.4 - om ett harmlöst litet hjärnsläpp.
10 comments Lägg till din
 1. Rädd som jag är om mina tecknarfingrar så har jag alltid musen placerad på vänster sida och scrollar alltså med vänster pekfinger.
  Sen jag började blogga har jag fått värk då och då i det fingret så det måste ha ett samband, absolut.
  Tur att det inte är höger pekfinger, vänster belastar jag så lite i andra sammanhang så det får chans att vila upp sig mellan varven.

  Testa och byt sida, man vänjer sig 🙂

  1. mycket bra tips. om det inte vore för att musen är av högerhandsmodelltyp. får väl köpa en ny då för jag ska apselut testas. det kan ju inte vara så himskens svårt.. väl?!

   på jobbet sitter mössen fast på högersidan, ska kolla om det går att förlänga sladden vid åtminstone en av dom datorer vi använder.

 2. Haha, jag har ”musplatta” på min dator. Och på mitt pekfinger, som jag drar över plattan hela tiden, har jag en konstig känsla hela tiden. Nästan lite bedövad, har säkert fått ett extra lager hud där nu:)

  Kram

 3. He-he… Moderna åkommor… 🙂

  Men å andra sidan är scrollhjulet en trevlig uppfinning som kanske sparar någon annan åkomma!

  Själv lider jag av ”överkänslig” handledsknöl på mushanden då jag låter kanten av den slitna musmattan skava mot handledsknölen… Men inte nu då man myser i tv-fåtöljen och endast sliter på scrollfingret! :))

  1. välkommen tillbaka till nosarna iZac!
   å det där känner jag också igen. pretty muchos faktiskt.
   ibland är problemen överkomliga liksom… 🙂

 4. Har också jobbat idag, men i morgon så är jag ledig, skönt! ang könet så vill jag veta fast samtidigt inte denna gång känner mig lite mera ”cool” den här gången

 5. Det har jag inte känt av, däremot hade jag tidigare musarm, så jag har länge använt ”fel” hand till musen. Tänkte att om jag kan både stoppa gaffel rätt i mun med vänstern, och spela både gitarr och piano med den, så ska jag nog tusan kunna klicka rätt också.

  Men efter att jag fick den nya datorn vid jul har jag inte kopplat om, och det känns inget.

 6. Det löser man genom att ha laptop… Värken man får i händer och fingrar av musen, får man inte av plattan… Har jag upptäckt… Och med tanke på att jag har snöat in olovligt mycket på Facebooks ”Farm Town”, så sitter jag MÅNGA fler timmar än ”normalt”…. Lite som med bloggandet för ett år sen *S* Fast nu är det bara en massa klickande och scrollande, så jag hade haft ajaj nu, med en vanlig mus… Riktigt ajaj.

  1. hemma har jag bara bärbara blåfisk (på jobbet är det stationära datorer) å jag köpte en extramus av den anledningen att jag tyckte det var jobbigt att använda pekplattan hela tiden..
   nu blev jag inspirerad så nu ska jag skutta upp å hämta stora ergonomiska tangentbordet och müsen. kanske blir lite bättre då?
   håller också mina tummar för att du ska komma in i bloggsvängen igen. saknar dina inlägg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *