3.4 – om att käraste barn såklart har många namn.

2.4 - om tillbakafådd tungfunktion [på jobbhemväg i buss].
3.4 - om rörliga bilder på gång och ätning.

Häromdan slog det mig som blixt från klar himmel att de allra flesta av er, mina goaste bloggamrater (as in bloggisar/bloggvänner/bloggkamrater), faktiskt inte vet att vi uttalar EmmaLi med betoning på Li! För att underlätta kunde vi såklart ha stavat det EmmaLí men det kändes överkurs. För förutom det strikt juridiska

[EmmaLi M. Hedberg]

fick det lilla barnet kvickt nya namn…

 • eLi – förkortat
 • Maali – för att vi testade olika betoningar, e’mmali och emmali’ var mina förslag, emma’li makens…
 • Ben Maaley – den jamaicanska bäbin
 • O’Maali – den irländska bäbin
 • MumsaLi – när hon äts
 • EmmaLiten – av förklarligt skäl

samt

 • indianhövdingen Gnugga Foten

det sistnämnda har utöktats till Blöta Röven… vid enstaka behov.

Nå. För snöra ihop säcken uttalar vi Maali med långt tyskt aaah, som i aber. Jag vet att det är svårt att lära om, men nu bör ni kunna läsa kiddis namn korrekt. Tentamen – med chans till omtenta – ges nästa lördag. Några frågor på detta?

Tjenixen!

2.4 - om tillbakafådd tungfunktion [på jobbhemväg i buss].
3.4 - om rörliga bilder på gång och ätning.
15 comments Lägg till din
 1. Uppfattat! Maaahli. Tyskt aaaaber, alltså uttalsliknelsen då, inte babyn. Annars gillade jag den lilla irländska babyn ganska mycket.

  Här är det nu några dar kvar innan vi drar. Maila mig så ska du få adress å så får du o JK bestämma dag å så fixar jag vin å så har vi så skoj.

  Kramen o najs helg.

  Tojjan

 2. Så himla kul att läsa om hennes namn, jag har faktiskt velat fråga dig flera gånger, men som vanligt har det aldrig blivit av…..

  Maali älskar jag, det är så vackert, så mjukt!

  Ursäkta om jag är lite trög, jag skyller på språket (och blonda håret) men hur började det hela? Alltså varför EmmaLi? Har jag missat det i inlägget!?

 3. Nu skäms jag ju lite för att jag i min skalle har tänkt Maali som i Bali när jag har läst hennes namn.

  Och jag som inte har varit med sedan Lillans namngivning undrar – vad står M. för?

  Förresten ÄR det ett fint namn, ska jag tillägga. Tillräckligt originellt utan att bli konstigt:-)

 4. Tojjan: vi gillade henne också, oavsett om hon var irländsk eller svensk 😀 du kommer förresten klara dig bästaste på tentan. uttalsprovet blir MVG det kan jag lova!

  det låter som en särdeles utmärkt deal!

  Olivia: det lustiga är att det här inlägget har legat på lur i nästan ett år. det har varit opublicerat sen i mars 2008! nu plockades det fram, dammades av och uppdaterades en smula. vintage på bloggvis kan man säga 🙂

  åh vad glad jag blir när du skriver så! Maali känns faktiskt "snällare" än EmmaLi, liksom mjukare (precis som du skriver)!

  oj. nää? jag har nog inte berättat den storyn så du behöver inte skylla på vare sig språk eller hårkulör 🙂

  det är en ganska enkel grej faktiskt. vi låg i varsin hängmatta och diskuterade namn, jag tror det var i maj. dubbelnamn är en favorit hos mig och mattias köpte idén genast. vi brainstormade fram alla möjliga mer eller mindre galna förslag (EllaMaj och NoraLi föll på målsnöret i racet bland dom mer seriösa förslagen) och ganska snart stod det klart att EmmaLi kändes ruskigt bra. eftersom lilla ynglet vid det här läget inte var äldre än tre månader kunde vi såklart inte spika nåt, men namnet låg där och ruvade hela graviditeten. på pojksidan fanns egentligen också bara ett namn, Frank. när bäbins alldeles varma och nyutfödda kropp låg mot min och vi kom oss för att fråga vad det var för sort och vi fick höra att det var en flicka tittade vi på henne och storlog, det var ju en EmmaLi! och hade varit hela tiden!

  Caroline: haha! nemas att generas över min vän! min mamma – och flera med henne – låter också Maali rimma på bengali 🙂

  m:et är en släktreferens som följts i rakt nedåtstigande led från min mormor. inget flashigt namn, men kommer kanske bli festligt om femton år? margareta.

  det värmer ett föräldrahjärta att höra sånt. blir lite mallig för det är precis det som är/var min/vår tanke!

 5. Näe, inte en enda fråga kommer jag på efter att ha läst det här glasklara och efterlängtade inlägget 😉

  Har t o m sparat ner hela fadderittan i en egen ullismapp 🙂

 6. Mhääää!!! Hur skulle lillfias namn kunna uttalas annat?

  Mina barn heter HA, ST, LT, älsklingen, raring, snygging, gullebarn, blomma, mammas bebis, vackerbarn, smarto, ungjärpe, hårboll, sötnos… Kärlek i livet, älskade lilla knytt.. Vackerbarn, fining… Underbara barn.. !!"#¤%&/()=?=)(/&%¤#"!½"#¤%&/(.. Jag älskar dig bejbi! Så heter mina ungar… Konstiga namn.. Visst… Men alla sagda med kärlek större än något annat!

  Pok

  Mallatrorpåkärlekenbralla

 7. Tack för att du ville berätta, det är kul att få höra vad som ligger bakom en persons namn! Det var verkligen meningen att det skulle bli en EmmaLi!!! 🙂

  Jag gissar att posten inte har något bra jobb denna vecka??? Snyft så typiskt!

 8. va kul inlägg….. å kul o få veta att hon heter emmaLi… jag har ju trott att hon verkligen hetat maali hela tiden. 🙂

  ha en skön helg!

 9. Vilket fint namn!! Stellas indiannamn är "Vift på svansen".

  Att beropå sushi så finns det gravidsushi 😛

  Men nej, ingen bebis på g. Jag går i skolan och känner mig inte redo för det ännu. Hihi!

 10. Ps. Nej du behöver inte va orolig. Har bara en far som e dum i huvudet och räknas väl inte ens som en pappa… Suck. Är så trött på honom.

 11. Christina: sötnosdu! den filen blir perfekt studiematerial inför nästa helg :p

  Malla: äh. vissa namn behåller vi för oss själva. kan ju inte avslöja allt liksom… bli för personlig liksom… 😀

  Olivia: jojojo! posten var perfekt! har du inte fått mitt mail? snyft tillbaka isf.

  tacktacktack!!

  carola: där ser man. jag har iofs skrivit om "EmmaLi" också men klart oftast har det ju varit Maali.

  Alexandra: usch så ledsen jag blir nu. eftersom jag inte vet nåt – och inte vill fråga – så skickar jag bara styrkekrams och förhoppningar om att han må ta sitt förnuft till fånga. om det finns nåt att fånga vill säga?

  ang hemlisen håller jag mig tills du berättar! såklart.

  och du, indiannamn is da shit 🙂

 12. Nä vad tokigt, jag har inte fått ditt mail?! Hhmm så posten funkar (hurraaa) men inte mailet…. alltid något som strular! 😉 Skicka gärna igen!!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *