12.5 – om ESC, semifinal 1.

Dagsens tips: Bloglovin'?
13.5 - om tandvärk, gråt och kortare stubin.

I väntan på (eventuell) gästbloggning kan jag inte hålla mig:

Malena har slipat framträdandet till det bättre! Hejja! Som operalyssnare light hoppas jag såklart på uppsving för genren. Vackert är det.

Sämst är obligatoriskt gapiga programledare. Bäst är – förutom Ernmanskan – Makedonien. Och Malta. Glatt vs Power.

Men min röst går till Israel. Inte för att låten kanske var nåt särskilt, utan som fotstamp. Jag är en sucker för ställningstagande å en judinna inte bara på samma scen som utan också hand mot hand med en palestinska är svårslaget för Ullisar.

Vem är förresten portugisiskan? Känd eller bara lik nån?!

Nu har alla bidrag framträtt. Får se hur det går.

Dagsens tips: Bloglovin'?
13.5 - om tandvärk, gråt och kortare stubin.
9 comments Lägg till din
 1. Jag har bloggpaus men jag gör ett undantag för din blogg 😉

  The Striberg jury votes:
  Malena var suverän, men jag tyckte hon var lite tunnare ikväll, kanske nerverna…men inte undra på det i så fall! Hon var i alla fall klart bäst.
  Turkiet var blekare nu, men ändå himla bra. Finland tappade, videon var bättre. Nu hade de dragit upp tempot och det blev liksom en annan låt. Portugal gjorde tvärtom, musikvideon var rena skräpet, och ikväll gjorde de riktigt bra ifrån sig tyckte Håkan och jag. Bosnien-Hercegovina – bra, men man undrar vad de vill säga?

 2. Jag glömde skriva att jag blev så upprörd över hur dominant den manliga programledaren uppträdde.
  Jag satt och tjatade om det här hela tiden , så Håkan blev alldeles matt.
  Den manliga programledaren snackade hela tiden, även när det var den kvinnliga programledarens tur, och han grabbade tag i hennes hand och tryckte på någon mätare, hon fick inte dänga näven själv en endaste gång.
  Sen avskydde jag hur nära han höll henne i ett järngrepp. Tajt.

  Ja ja, så kan man också reagera…

 3. Jag har inte lyssnat på låtarna innan (förutom Sveriges naturligtvis).. Så jag tyckte Island piskade alla.. Även Sverige. Blev lite nervöst där i slutet. Håller för övrigt med föregående… Gapiga programledare och näst intill sexuella trakasserier av kvinlig programledare, av manlig dito.

 4. Hellos….Sorry…..jag kan bara skämas 🙁 Såg inte semifinalen igår eftersom vi var en ”snabbis” i malmö och hämtade våra ”julklappar” som kommit från Amerikat. Hörde dock på radion att vår kära operasjunerska (Geta uttryck) gick vidare. Det var väl bra. Även om man inte gillar låten så får man ju heja på Sverige. Tror att andra semin är ikväll och hinner inte se den heller. Men det blir en mer rättvis gästblogg på söndag (om jag hinner – you know) om jag inte sett några av bidragen innan. Så håll ut alla kära schlagerfans….min gästblogg kommer 🙂
  Krams
  ps. om du vill lägga ut detta som ett inlägg så går det bra ds.
  Krams igen

 5. Portugisiskan känner du säkert igen för att hon ser ut som alla sångerskor dom har skickat dom sista tio åren – slagskepp med galosch-haka. Fast låten var rätt charmig. Annars gillade jag Armeniens aviga sväng mest, lite till min egen förvåning.

  1. men jag undrar om hon inte är lik nån skådistjej? ser framför mig en US sitcom av halvrolig sort, typ King of Queens (men det är nog inte den) eller den där med Brooke Shields (fast det är inte den heller tror jag) eller Ohio-killen (Drew Carrey Show? förmodligen inte den heller). eller så har du rätt. hon ser bara ut som en typisk portugisisk eurovisionsjungerska 🙂

   minns inte Armenien. hur lät den? ungefär?

  1. gav upp och googlade.
   ahaa! det var girliesarna med massa ögonsmink va? som är systrar? och hade roliga namn? och sjöng på förvånande perfekt engelska? jo. den var okej. fast mer ding ding ding än poff tycker jag iofs?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *