1.5 – om stora egodan 2009 [28april], mjölkorv samt altansurf.

Dagsens tips: ut å gå på stan!
2.5 - om att ha gjort slag i sin sak.

Födelsedan i tisdags inleddes förvisso inte med frukost på sängen (kom inte på hur vi skulle kunna lösa det praktiskt, med en asahungrig kiddi i dunet) men väl med skönsång och stora leenden! Stora ögon blev det vid frukostbordet på Maali som undrade varför det låg spännande paket, framför mamman!?? I ett av paketena låg den här

oerhört orange klocka

och gissa om jag satte korvsmörgåsen i halsen. Men. Man vänjer sig fort, och efter att ha jämfört med likadana men mindre uppseendeväckande ur i köpeaffären [se föregående inlägg] kom jag enkelt fram till: bättre helt galen än lite försiktigt tokig!

Istället för lunch (glömde!?) spenderades ett par timmar hos Marie på skönhetssalong. Förvisso ingen massage, men oj så skönt att bli pysslad och avslappnad. Mer sånt till folket!

På kvällen middagades det med äldre familjemedlemmar av olik sort och döm av min förvåning när tidigare bloggade önskemål uppfylldes av nästan kuslig karaktär. Till morgonens fådda teckning [såå fin!) fogades gåvor av både juvel-, guld- och kontantart… plus en massa andra fina saker; typiskt tjejiga grejer som kläder, smink och tvål etc. TACK! Mest oväntad var iaf asken från min farfar innehållande delar av käraste lilla farmors smycken. En av dessa sitter nu tryggt runt min nacke. Att det förmodligen är totalt ute och att jag inte sett nåt dylikt under hakan på nån under 63 de senaste tjugofem åren bryr mig föga, Bismarcken som mig veterligen aldrig lämnade min farmors hals sitter nu på min.

Igår hades litet kalas av grillakorv-typ med allra närmaste vänner och varsin tillhörande bäbi/kiddi. Ett stycke lurvig hund var också med, och en pojkvän. Pojkvännen tillhörande Nästgrannen samt Nästgrannen stannade en stund längre än barnfamiljerna och Chill Out-boxen gjorde oss och skrattet sällskap under markisen till midnatt. Länge sen jag hade så avslappnat trevligt faktiskt!

Idag surfar jag under samma markis medan EmmaLi tillbringar dan med Mallias föräldrar. Öströö Fårfarms vårliga lammsläpp kändes aningen för crowded och barnbarnet fick trängas med alla miljarders människor utan oss. Räknar dock med idog fotodokumentation, och imorron tänkte vi via lantstället i Nösslinge åka dit igen. Kanske är lite lugnare då?

Förresten möttes vi av Tomas Wassberg tidigt imorse. Jeez sicket snorskägg…! Imponerande glad och förvånansvärt piggt barn ändå. Ungefär när lär dom sig sjukdom=ynklig? Så där på en höft? Sena tonåren hoppas vi på.

Tjenixen!

Dagsens tips: ut å gå på stan!
2.5 - om att ha gjort slag i sin sak.
21 comments Lägg till din
 1. Grattis! Jag är till och från sporadisk bloggare, så jag missar födelsedagar och annat fir-bart ibland.
  Tjusig klocka!

  Och apropå unga och alkohol så gör de en jättesatsning här i stan, jag tror det var 19 bussar som åkte till Liseberg tidigt igår, med tonåringar, inte en enda syntes ute på stan i går… Allt för att förebygga första supen. Majblommepengar tror jag de får en del.

  1. kan väl hända att det är ett billigt pris to pay? att köa lite menar jag. kontra minnesluckor, trasiga lortiga kläder och annat mycket mycket hemskare som kunnat vara alternativet…

   klokt hojtar jag och klappar händerna på Maalivis!

 2. Va?? Menar du att du har gått och blivit ett år äldre utan en tidigare hint?? i såfall super dunder mycket Grattis till dig! Förresten, klockan är och förblir stört cool samt halsband som går i arv värmer ändå ganska mycket att få inte minst i hjärtat 🙂
  Kram!

 3. GRATTIS!!! 🙂 Det låter som det blev ett trevligt födelsedagsfirande under markisen! Bebisar, vänner, skratt o vin blir liksom (nästan) aldrig fel!
  Dom där trasiga jeansen köpte jag på Gina Tricot, 599:- Finns garanterat i en affär nära dej alltså!

  1. jaha. då var det samma jeans som jag hittade hos en annan bloggamrat tidigare idag. skitsnygga! men… lite dyra kanske…!?

   tack för grattis också såklart! å eller hur, bästaste kombinationen!

 4. Grattis i efterskott…. Hipp hurra!!

  Jo, mina barn kommer nog tycka jag är pinsammastemammanivärlden, för jag kommer garanterat ta på mig en lysande jacka och knalla efter dem.

  1. man kan ju knalla efter andras ungar om inte annat. mindre pinsamhetsfaktor på det tror jag?

   dundertack för grattis!

 5. Grattis i efterskott!!! 🙂
  Jo, jag är väl gammal för min ålder med tanke på sambon, hund och allt. Men samtidigt, den kronologiska åldern är bara en siffra. Det är ju den psykiska och sociala åldern som räknas 😀
  Kram

  1. mycket viktig sanning. och själv är jag ungefär lika gammal som jag känner mig. tror jag…

 6. Oj vad jag har missat mycket i min valborgsfrånvaro. Först och främst; hipp hipp hurra, lite sent men från hjärtat! Sen skulle jag vilja ge dig lite kudos för hanteringen av Rosenblom. Jättebra skrivet och inte alls klumpigt! Han måste ha läst in något mellan dina ord som inte existerade någonannanstans än i hans huvud, så ta inte åt dig när det helt klart var misdirected!

  Kraaam!

 7. Försenat grattis härifrån!

  Kul med guldlänken, det ligger en sån och väntar på min Äldsta som arv från mormor. Då blir in två som är urmodiga och hon har ju inte ens fyllt 20.

 8. Grattis i efterskott och grattis till finfin klocka! Orange är bra. På allting.

  Vi pratade faktiskt ungdomsfylla bara härom dagen, Loppan och jag. Och vi är överens om att om det är något vi önskar så är det att förmedla till Trollet: att vi vet vad som pågår, att vi fattar att det lockar men att det finns stora risker inblandade, att han ska lyssna på magkänslan och inte göra nåt han inte VILL (även om det kan vara jävligt svårt) och att han kan lita på att vi finns där, ett telefonsamtal bort. Mina alkoholiga tonår präglades av en slags don’t ask don’t tell-policy där mina föräldrar och jag låtsades som att fylla inte existerade. Med följden att jag hellre hade sovit i en snödriva än kommit hem full. Så vill jag inte att det ska bli.

  1. tack!

   apropå orange, du har väl sett vårt kök?
   🙂

   både jag och mattias var (med några få men ack så ”nödvändiga” undantag) ganska sunda i vårt alkoholande i ungdomen. förhoppningsvis lyckas vi via generna sprida denna inställning. och vi tänker som du förstår som du och Loppan, förklara att vi finns där. och försöka uppväxtfostra på så vis att trygghet och ärlighet känns så självklart att hon inte ens ska (behöva) tänka på det. rätt och fel är viktigt för oss. förtroende hör till det förstnämnda. förståss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *