24.5 – om ömäjslingly märklig själviskhet.

Dagsens tips: lär dig teckna!
25.5 - om återhämtande nosande.

Två exempel ur verkligheten, hämtade från dagsens jobbpass!
brejk

 1. Rufflig mörkhårig man runt 35-40 år, har en liten pojke i släptåg.

  Han haffar mig burdust på min väg mot informationsdisken – som är full av hjälpönskande köande människor – och vill veta var vi har blootuth [sic!] headsets. Jag pekar mot gången bredvid och hastar vidare mot den väntande folkhopen. Några minuter senare får jag, mitt i hjälpningen av trevlig kund, syn på nåt som får mig att tappa hakan: mannen har hittat det han söker, han har också öppnat en förpackning och provar produkten – i sitt öra. Tydligen är han nöjd men packar omsorgsfullt ihop kartongen och ställer tillbaka den på hyllan. Han plockar istället med sig en annan låda och går mot kassan. Kvar står jag i infodisken, stum av förundran. Jag är som fryst och kommer mig inte för att ropa efter äckelpellen. I mitt stilla sinne önskar jag såklart att nån riktigt öronvaxad typ gjort detsamma som han med headsetet han får med sig hem.

 2. Liten kvinna med kortklippt frisyr, obestämbar ålder nånstans mellan 40 och 50.

  Hon bär runt på en med tydlig etikett unik och prisnedsatt förpackning 2-pack SodaStream-flaskor [anledningen till att de är prissänkta är att nån illvillig kund lyckats pilla och slarva bort korken till den ena av flaskorna]. Flaskorna är båda av enklaste sort i svart färg. Problemet är att flarrorna damen bär under armen har en svart och en grön kork. Mänskan har alltså snott en kork från en fullprisförpackning och satt på sin till mer än hälften nerprisade! Jag vill inte haffa henne i butik utan uppmärksammar min girlie i kassan på kvinnans bedrägeriförsök. Nyfiken som jag är håller jag mig i faggorna och hör till min förvåning ett ilsket ”jaha? då får jag väl sätta tillbaka den gröna då?”. Jag blir dubbelt förundrad. Inte nog med att typen blir förbannad, hon erkänner också rakt upp och ner sitt lur?! Tur det var söndag, och vi på gott humör.

brejk
Visst är det förunderligt hur somliga människor inte sätter nån annan än sig själv i första rum. Hur kan man med? What happened to poetic justice? Slår aldrig grenen tillbaka i eget ansikte? Jag får nog tyvärr aldrig sluta sorgset konstatera att ärlighet inte bara är en dygd utan också sällsam och tunnsådd.

Är det en trend? Jag hoppas blåögt på det.

Tjenixen!

Dagsens tips: lär dig teckna!
25.5 - om återhämtande nosande.
13 comments Lägg till din
 1. Människor är själviska!
  Konstigt nog tänker ingen längre än den egna näsan räcker och sen blir dom arga över andra människors fräckhet.

  Men varför sa du inte till? Jag hade gjort det. Men jag är ju lite fräck av mig (när jag inte har migrän dvs) ;D

  1. jag är också en sån som säger till men jag blev helt stum av förundran, jag måste ju liksom ha sett fel?! plus att jag stod mitt i en kund, men mängder av andra kunder runt omkring. när jag väl vaknade till sans kände jag inte att det var läge att starta offensiv. tyvärr – kan jag tycka nu 🙁

 2. Herregud, man blir stum, åh fy, jag hade tänkt köpa en bluetooth, men nu vete sjutton, tänk om jag får hans äckliga…

  1. hähä! nää… du behöver nog inte oroas! om du inte kommer och handlar hos mig och plockar kartongen på översta hyllan, längst till höger, andra framifrån…

   välkommen hit förresten!

 3. Vilken äcklig typ! Han ville inte ha sitt eget öronvax på headsetet, så då kan man ju förställa sig hur hans öron ser ut. Ryyyys.

 4. Jag kan läsa din blogg igen!! Kvinnan med flarrorna hade antagligen ett svårare liv än både du och jag, annars kan jag inte förklara hennes ilska?

  1. vill ju hoppas att hon skämdes?
   annars har du en alldeles lysande förklaring. gillar och snor!

 5. Vi får väl vara tacksamma så länge vi ändå har förmågan kvar att förundras/förvånas. Sedan förblir man ju tyst i en del lägen eftersom det är jättesvårt att prata med en tappad haka, man får ju nästan skjuta den på plats manuellt;)

  1. ja! precis så var det ju. tur jag inte är kortare i längd än jag är för då hade jag säkert skadat mig när hakpartiet slagit i disken nedanför… 😀

 6. missat det här inlägget eftersom jag inte kunnat komma in o läsa här, men nu som sagt fungerar det ju. Man kan nog aldrig sluta förvånas över människors konstiga beteenden! man undrar ibland om vi är människor allihopa, haha!?

 7. Man slutar aldrig att förvånas…det finns så många idiotiska människor som tror att man inte ser dom….hoppas verkligen oxå att han med bluetoothen fick en annan öppnad och neröronvaxad produkt.
  Nä…kanske inte men man blir bara förbannand….
  Och kvinnan med sodastreamern…..jag är speachless….vissa människor kan verkligen me att stjäla och sen ”skylla” på andra….jisses amalia…..
  Hoppas på en felfri dag på jobbet för dig 🙂 (kan aldrig bli felfri nånstans tror jag)
  Krams från mig (Per hälsar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *