27.5 – om förväntade prioriteringar.

26.5 - om saker som tar längre tid än man tror.
28.5 - om tillstånd.

Jo. Det är lätt att skratta åt sånt man själv vet är bagateller.

Tror det var för ett par glada veckor sen som Alexandra förvånat och som jag tolkade det en smula förtvivlat konstaterade att ”man bajsar när man föder barn!”. Denna för henne nyupptäckta otäckhet fick henne att skämtsamt, jag vet, fundera på det här med eventuella framtida egna telningar.

Trösten är enkel och oslagbar: Ja girlie. Du skiter ner dig. Men skulle det hända att du – när så är fallet – får det allra ynkaste grubbel över detta så kan jag och många med mig uppmuntrande hojta om

en för jevla enkel förlossning!

Apropå det så kan det nog hända att vi faktiskt har hela källaren fullt av halvlyxigt vin helt i onödan. Iaf för mig…  

Tjenixen!

26.5 - om saker som tar längre tid än man tror.
28.5 - om tillstånd.
24 comments Lägg till din
 1. Jag sket inte ner mig faktiskt. Men det känns ju onekligen som om man ska göra det. När jag väl låg där förstod jag verkligen vad det här uttrycket: bajsa ut en fotboll innebar, som så många liknat sina förlossningar vid.

  1. jag hajade aldrig varken fotboll eller bajsa ut. det jag sket bort var lavemangat och allt annat än fotbollslikt… 😉

   annars. jag fick aldrig ont i rygg eller ändslut så jag har inga associationer alls till ”skita ut”. faktiskt. däremot finns det annat jag kan relatera till. men jag låter helst bli…!

 2. haha, då skulle hon bara veta allt annat man gör när man föder barn, om det bara hade varit bajset hade det hela varit peanuts!

 3. Desto mer viiiin till Bobby och Maddah på nästaste bloggaftonen=)Du och jag kan dricka vatten!

  Kramar på er=)

 4. Meh?
  Vem bryr sig om en prutt eller en liten bajskorv när hela underlivet spricker och man skriker av smärta? Nej, man gör nog inte det. Vid ett kejsarsnitt så kräks man som en full gris, fast man inte fått äta på över ett dygn. Vem har sagt att föda barn är vackert och mysigt och snyggt?

  Det lilla livet man får i famnen efteråt är mysigt, men det som händer innan….nääää

  1. det är så olika. en unik förlossning per kvinna säger dom väl. eller är det per barn? det positiva är väl att smärttröskeln blivit ännu högre än tidigare. man har ju nåt att relatera till liksom! och jag har aldrig haft vare sig migrän eller njursten…

 5. Fast. Nä nu fokuserar ni på fel sak.
  Dessutom får ni min kompis Alexandra att verka sjåpig. She’s not!

  Men framför allt. Fel fokus. Läs igen!

 6. För att huvudpersonen i fråga ska få säga sitt… Here I am by the way!
  Har inga barn (än), men läsre t sjuksköterska och tyckte att jag hade rätt bra koll på det mesta inom allt. Men just det där var det ingen som hade berättat för mig – nånsin!
  Alla är ju olika och själva förlossningen är ju aldrig vacker (ännu en anledning till varför jag aldrig skulle kunna bli barnmorska, vilket jävla skitjobb – bokstavligt talat) men alla är olika!

  Och jag lovar. Den dagen jag ska klämma ut, eller ha klämmt ut, min unge – så ska jag berätta för alla om jag skitit ner mig! =) Så då får ni reda på det iaf 😉

  1. det är det viktiga girlie! man ska lära sig nåt varje dag!

   fast, jag tror inte barnmorska är ett ”skitigt” jobb. jag tror det är alldeles fantastiskt? pre-Maali var jag inte helt säker på den saken, nu är jag ööövertyygad 😀

   himla kul att du replikerar själv också. känns bra att du bemöter dina opponenter, hihi!

   krams!

 7. Ja, för hur ofta går man inte omkring och är förstoppad i slutet av en graviditet…? Ganska ofta…? För mig var det inte tid och fjanta med något lavemang (om man nu gör det rutinmässigt längre över huvudtaget), så ihop med ett stycke unge kom det litet annat också…

  1. hihi! eftersom du ändå började; jag fick lavemang. fast jag vet inte om det är rutin – jag fick be om mitt. å tid var det gott om!

  1. klurig du är Petra! trodde faktiskt det var några fler som skulle listas 🙂
   hursomhaver, tack som bara den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *