12.6 – om mottagningar,

Dagsens tips: lägg roligare (fotbollslandslags)matcher i Göteborg.
13.6 - om isbrännboll med clownboll och myrkli.

1) av student.

Igår mösspåkläddes västra Sveriges alla gånger för jefla duktigaste student när Sofie fick vit svamp på skallen! Jag är imponerad på bristningsgräns. Sicken bejb! För nitton månader sen blev hon oplanerat mamma – igår sprang hon med sina klasskompisar ut mot välkomnande folkhavet lika godkänd men obeskrivbart mycket klokare än alla dom andra! Jag fattar inte hur hon fixade det och nu skyller jag yngelhormoner för blött tangentbord men shit pomfritt vad stolt jag är över dig girlie!

gRatTiS

sofie på bal!
kanske stans sniggaste mossa går på bal!

brejk

2) av graviditet.

Jag sätter på omtänksamma förvåningskontot att vi mötts av flertalet men jag trodde inte ni skulle ha fler än ett barn!? men på tala-utan-att-tänkakontot vad ni ynglar av er?!. Vi har 1 barn, förhoppningsvis ytterligare ett på sin väg. Till en fisk- eller grodfamilj hade uttrycket känts passande. Eller möjligen till en som inleder sin tolfte graviditet. Till oss kändes det inte helt rättvist. Men jag vet ju inte bakomliggande orsaker. För den som vill men inte kan slinker det ibland ut både grodyngel och annat gränsfallslikt dömande. Vi har haft ofantlig lycka som inte behövt kämpa för våra barnskapningar. Att jag är dödsförskräckt och varje timme tänker det KAN ju för böfvelen inte bli perfekt två gånger i rad… försöker jag att inte låtsas om. För oro är till ingen nytta. Likt förbannat omöjlig att bli kvitt… mjau.

Dagsens tips: lägg roligare (fotbollslandslags)matcher i Göteborg.
13.6 - om isbrännboll med clownboll och myrkli.
27 comments Lägg till din
 1. Det kommer gå bra och ni kommer bli perfa 2-barn päron!!!
  Det lovar jag!!
  Trevlig helg på er och kramisar i massor
  Nästisen

 2. Men jag har ju sagt att jag stått för den statistiken! Och om ynglet klarat att bo granne med trasiga tarmar så ska du se att den vill bo kvar med förbättrade sådana också.

  PS Tack för att du är bland de allra bästa :-p!!!!!

  1. joo… jag veeet… men.. alltså det är inte så att jag inte tror dig, det är ju liksom så mycket annat som kan gå fel ju. även efter leverans. för att inte tala om under leverans. worry är mitt middle namn as you know…

   ska försöka tänka positivt. easily done. HA! eller hur?

   puss tillbaka i lövhögen bästaste!!

   1. Pepping is allowed efter inlägg like this. Take it like a yngel or a mum. Hormoner or not. Åh, vad jag önskar att vi kunde dela en flarra och få lite spontan ögonallergi :-p

 3. Klart det kan bli perfekt två gånger i rad!! Vet att det är lätt att säga att du inte
  skall oroa dig men jag gör det ändå!!!

  Det här med ”yngelkommentarer” känner jag igen och kommer ihåg. Har 15 mån mellan
  min två äldsta. Så visst det var tätt, men ledsen blev man ändå. Även om det säger
  mer om den som kommenterar än situationen isig!
  Fast svårast för att ”ta det” hade min dåvarande chef, när nr 2 föddes
  innan min första föräldraledighet gått ut;)

  1. sånt där är mer än mitt hormontårkanalsystem fixar. gullighet i all ära, men direktriktad… äh! ska försöka ta det som en man! fast ta det till mig då såklart 🙂

   TACK snälla du!

 4. Så typiskt folk att öppna truten först och kanske tänka sen.
  Hur många är det som inte kan få fler/vill ha fler/eller inte ha fler/inte få alls osv osv är inget för gemene man att ta reda på och när dessa idiotfrågor/påståenden kommer upp så förundras man över folks klumpighet och inte förståelse för att dom har klivit i klaveret å det grövsta. Likadant för den som kanske har en viss rondör över magen av andra orsaker än barnväntandes som får frågor som ”när är det dags?” är minst om inte lika oförskämt.

  1. det underligaste av allt är att det ofta är samma människor som står för grodorna? fast jag överreagerar nog. hormoner vet du ;p

   ps. ditt sista exempel räknas som ärliga misstag hoppas jag?

 5. hihi , ja du är rolig du men stort tack ska du ha! jag personligen tycker faktiskt de allra flesta gravida är vackra, just för att de har en liten i magen. Att bära upp magen med stolthet tycker jag är otroligt vackert och själv älskar jag min mage och kommer sakna den sedan! och det är lite sorgligt att tänka att det kanske även är sista gången jag kommer vara gravid. Kram till er!

 6. det ska nog gå bra, jag lyckades ju få 2 perfekta snorungar utan minsta ansträngning, trots att jag var vegetarian och blev varnad ett flertal ggr att barnet skulle ta skada!

 7. Åh vilken vacker tjej och att hon fött barn nyligen syns det ju verkligen inget av!

  Åh är du gravid? GRATTIS! jag har nog inte fattat det riktigt hehe.

  Tack för din kommentar ang trädgården och ja sötast e ju hon med för liten mössa hehe.
  Kraaam och trevlig helg

  1. iofs är det ettåetthalvt år sen. men iaf! visst är hon skitsnygg!

   tack för grattis också! jag har väl inte varit helt genomtydlig i frågan. lite utlistning behövs kanske 🙂

   tjo!

 8. Ullisar. Det är helt jäfla självklart att det kommer att gå BRA!Lille frankie-boy kommer att ligga och simma,Wobbla och bubbla i lungt vatten tills det är dags att se sin mam och paps i ögonen.Och lyckligt leende kommer Maalis beundra sin lilllillebror.Puss och kram från pamela.

  1. jag önskar jag kunde tro dig förbehållslöst… glad blir jag iaf åt din vänliga uppmuntran! den hjälper en god bit på väg!!

 9. Det kommer att gå bra ska du se;)! Klart du får två perfekta barn!

  Kommentarer får man över allt möjligt, men lite lustigt att du får det? Många har så mycket åsikter;).

  Ha det bra!

  (men om jag är en fisk då…;)?)

  1. det är bra med åsikter, det gör livet mer intressant. en del tyck känns dock lite mindre genomtänkta än andras. gäller väl att sålla bland kommentarerna, plocka ut det jag mår bra av och låta det andra rinna förbi.

   ps. höhö! jag hade ju en ”jag är en fisk”-knapp först men det blidde ett väldans halloo om den! ändrade därför till icke-fisken istället å det har blivit mycket lugnare sen dess 🙂

 10. Klart det kommer gå fint! Håller alla tummar för dig och familjen! Och de som säger så är bara 1, korkade som inte tänker innan de talar och/eller 2, avis!
  Jag är glad för din skull 😀 Kram

  1. eller 3) lessna? ibland ligger det mer bakom en människas ord än man först kanske tror…

   tack för övergullig peppning iaf. DEN tar jag gärna till mig!

 11. Andra gången blir alltid lättare än första.

  Tänkte som du innan Hilma kom, och även funderade jag på hur kärleken skulle räcka till två barn. Det är otroligt hur bra det kan bli med nr2:) Både hur bra det blir och hur mycket kärlek man har som mamma(pappa).

  Kram

  1. är det verkligen så? jag hoppas hoppas du har rätt!! det där med tillräcklig kärlek har nog alla blivande andragångsföräldrar tänkt, det jag är orolig för är liksom mer av det ”inte fasen kan det gå perfekt en gång till?”-sorten. allt det jag inte oroade mig för förra gången får jag igen nu gissar jag. blä. det tar en sån stor del av glädjen på nåt vis. ska verkligen försöka ändra mig och flyta med/njuta mer av situationen, men det är sååå svååårt… som du vet.

   krams tillbaka!

 12. Hahaha, såg kommentaren från N:)

  Så skriver ju jag med ibland, och jag antar att du får många kommentarer om just det.

  Vi vill ju vara fiskar, ju…

 13. Det där med barn ska man inte kommentera! Jag själv så gott som bet folk när de frågade om inte dottern skulle få en liten bror snart… innan hon var döpt ens. Och sen när brodern var på väg lite tidigare än tänkt, fick jag kommentarer om att det var rätt tätt mellan barnen…

  Och dottern, som förmodligen inte kommer att få fler pga både kroppsliga och familjära fenomen, är mer än less på frågan om inte sångfågeln ska få ett syskon snart… Tänk om folk kunde låta bli att lägga sig i!!! Själv frågar jag faktiskt aldrig om sånt. Har lärt mig att snuvor och graviditeter inte går att dölja ändå.

  1. Jag antar det är av god vilja folk frågar, men till slut var jag så trött på tjatet om barnbarn att jag grizzlyröt. Det fick tyst på frågor från familjen. Andra tjôtare spände jag min mest förebrående blick i å morrade: har du tänkt på att alla som vill inte kan?. Sen log jag elakt. Fast leendet satte sig lite i halsen; vi kanske var såna som skulle vilja men inte kunde? Vi hade ju aldrig försökt…

   Förståsigpåare finns i alla lägen. Själv försöker jag alltså alltid utgå från mänskans godhet, jag vet att det i de flesta fall är omtanke bakom frågan/tipset/hinten. Det gäller att fokusera på det i stället för att reta upp sig. Vilket är lätt att säga… Osv.

 14. Tack Ullisen för uppvaktningen på min student och tack för finaste inlägget =) blev så rörd !!
  – Är så glad för din och Mattias skull! Krams i massor och extra puss till Maali

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *