21.6 – om Maali-framsteg!

Dagsens tips: skaffa en glad unge!
23.6 - om sol å tajming.

Hej vad det går å nu snackar lilla kiddi i tvåordsmeningar! Nä, jag räknar inte mer än månadsgamla sitta här eller mamma/pappa här eller ja ha! [=jag vill ha] eller ens hejhej dagis! för det är bara fraser hon förstått innebörden av och härmat. Antar jag? Så nixpix trix, här är det skickligt komponerade meningar av typen katt borta? och mamma skhh-psch skh-psch [skh-psch=snarkljud hämtat ur Disneys Robin Hood]. Det sistnämda inte riktigt så festligt för min image kanske, men ungen har hajjat biffen; mamman är gravid och trött!

Utöver språkliga framsteg har hon också blivit en fena på att slänga skräp i Vipp. Hon har lärt sig plocka smultron. Hon kan fortfarande inte dricka ur glas själv men är grym på att bygga sandkakor. Hon säger nästan alltid till innan hon behöver gå på toa när hon skuttar blöjlös och är duktig på att bara spola en gång på toaletten. Att händer (och mun) tvättas efter mat och toabesök has stenkoll på. Hon har också börjat lägga sig an med humor och tycker det är galet roligt när Max kissar på golvet i sin bok. Hon kramas och pussas hej och hejdå och är alltid först på slängpussar och -kramar. Ja, hon är en fantastisk liten tjej vår EmmaLi! Tänk om lille Frank eller vad det nu är för en filur i magen blir en lika lycklig och harmonisk unge… Men sån tur kan man väl nästan inte ha?!

Har gifetvis miljarders med foton som skulle passa i det här inlägget men är rädd att texten isf försvinner bland alla bilder. Kan säkert inte hålla mig alltför länge, snart dyker det nog upp Maali-foton i mängd i nosarna 🙂

Tjenixen!

Dagsens tips: skaffa en glad unge!
23.6 - om sol å tajming.
11 comments Lägg till din
 1. Klart Kiddie är ”två-språkig”, hon har ju snackisar att brås på!
  Vad gäller underbara baby 2: have no fear!!! KLART han/hon blir lika underbar … fast troligen på annat vis, SITT vis!
  Känner du NÅGON mamma (jag kan inte tala för pappan men antar att samma regel gäller) med fler barn än ett som säger att hon älskar ena ellar andra ungen mest? NÄ, för den mamman finns inte! Kärleken till sina barn skiljer sig, men inte i styrka bara …vis? Du får se!!!
  krm lll dtt

  1. fast det är inte alls oro för att kärleken ska räcka till som är the key (det är jag övertygad om att den kommer göra!) utan att jag svårt att tro att det kan gå att skapa ytterligare ett facit?!

   🙂

 2. Hellos….så kuligt att hon gör såna stora framsteg hela tiden…hade vart kul o ses snart tycker jag…hon har väl inte glömt hur man gör en Pä???
  Och håller med föregående skrivare….det är klart att ”Frank” kommer bli en superunge…på sitt vis. Med såna góa föräldrar och en toppen storasyrra så 🙂 Allt kommer gå bra. Du ska se…allt ordnar sig.
  Massa krams från mig!

  1. det var väldans snällt skrivet Linda! du har fattat mitt ”problem” verkar det som. å don’t worry, vi övar Pää åtminstone varannan dag! – high-fivaren har la förresten koll på att uppdateringen till iPhone äntligen dykt upp. själv mms:ar jag med stor nöjdsamhet nu!

   1. Oohhhja han har stenkoll på att uppdateringen har kommit, messade ha inte dig för o kontrollera att du laddat ner den??? de sa han att han skulle 🙂
    Jobbas de i helgen??? Eller har ni kanske en liten stund över för oss barnlösa vänner som vill skämma bort en gullunge 😉 O ni kanske vi hängas med till John’s Beach och käka en bit kanske. Vi hörs!
    Krams

 3. Efter att ha återvänt till livet efter en tids välbehövlig kollapsvila så är det roligt att läsa om Maali igen.
  Idag, utanför Nora-glass så stötte jag på en unge som påminde något otroligt om Maali. Jag trodde faktiskt ett tag att ni var här på besök…samma kraft, jävlar anamma och glädje…

  1. gissning på Maali-lookalike var inte det minsta ologisk; om det är nåt som drar till sig EmmaLisar så är det glass 😀

 4. Det är så roligt att läsa om Maali och vad som händer i hennes utveckling! Kom på att jag följt din blogg i ett år. Ser fram emot fler Maali bilder!!!

  1. oj!!? har tiden gått så ofantligt fort? det där otäcka som ”kopplade oss samman”, är det också ungefär ett år sen? hur har det förresten gått med det? om du har kvar min mailadress får du jättegärna dela med dig av alla framsteg i skurkbehandlingarna.

   fler bilder kommer minsann, jag lovar att du inte ska behöva tjata kamrat!

 5. Så kul så kul att läsa om Maali! Hon verkar verkligen underbar, så harmonisk och en riktig livsnjutare! Hoppas man får träffa henne någon gång, innan hon hinner fyller 20 eller något, hihi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *