2.6 – om frånvarande skuldkänsla över ångest.

1.6 - om blågul stolthet.
3.6 - om saker av vikt.

HA! Flyende tjuv fick ångestattack. Gissa vem som skrek sig hes över den här och hans stöldkompanjon till kvinna?

Jupp. Stod placerad i kassan igen (börjar nästan känna mig hemma där nu), har en liten kö bakom betalande kund när ett par i fyrtioårsåldern passerar larmbågarna som tjuter ilsket. Illa till mods – det är alltid olustigt när det larmar, och det är i 98 fall av hundra falskt å nån nyköpt plånka eller dylikt – ursäktar jag till paret och vänder mig halvt om, beredd på att dom ska komma tillbaka så vi kan undersöka orsak till tjut. Men dom vänder inte. Dom fortsätter framåt. I rask takt. Hjärnan fattar kvickt; MEN VA FAN!! vrölar jag efter dom som nu börjat springa mot utgången. Jag kan ju inte själv lämna kassalinjen men nog tüsan ska jag ha tag på nån som kan få fatt på skurkarna. MAAARTIIN!! Jag använder min allra mest respektingivande basröst. Leonard Cohen hade känt konkurrens. TJUVAR PÅ VÄG MOT PARKERINGEN! TA DERAS NUMMERPLÅTAR, KVICKT!! skriker jag, arg som ett bi medan alla larmbågar markerar och jag och kunderna i kön försöker hålla koll på vart idioterna tar vägen. Mellantjif kommer älgande. Samtidigt som mitt pekfinger visar EFTER DOM! SKYNDA ATT TA DERAS REGISTRERINGSNUMMER ser jag i ögonvrån hur service-Mattias älgar för fullt utanför fönstret med en telefon vid örat [tydligen var han mitt i ett reklamationsärende och ville inte avsluta alltför aprupt och otrevligt :)] och just då kommer Lina galopperande och larmar Securitas innan hon också försvinner ut genom dörren efter de två löpande losersarna.

Kvar står jag och känner mig dum. Larma Securitas? Jo. Rätt självklart. Adrenalinet bultar hysteriskt. Jeez vad upprörd och orolig och förbannad jag är och de stackars femton kronorna min väntande kund ska ha tillbaka tar en evighet att räkna upp. Turligt är; han förstår. Han ler uppmuntrande och avslutar köpet med ett så-skönt-att-höra hoppas ni får fast dom.

Några minuter passerar. Kanske tre. Kanske fem. Kanske mer. Sen kommer Mattias tillbaka. Och Ontz och Lina. VI FICK HAN! flinar Mattias med det bredaste leende jag nånsin sett honom leverera. Jag tror jag skriker igen. Nåt i stil med åååh va gött! eller gu’ va du är duktig! eller om det var fifan va du är bra! eller nåt annat studenttidsinspirerat.

I vanliga fall är jag en lugn person med takt och ton. Förhållandevis måttfull och balanserad. Men när det gäller tjyvar har jag ingen pardon. Och när det tolv minuter senare försvinner en kille ut genom dörrarna med vår civilvakt efter sig kan jag inte hålla igen. Jag gapskrattar rått och elakt. Det ska inte fan stjälas i min lagershop. Inte under min vakt. Baras’attduvet, tjyvapack!

Tjenixen!

1.6 - om blågul stolthet.
3.6 - om saker av vikt.
18 comments Lägg till din
 1. Haha! Du skriver så sjukt roligt!:) Blir så nöjd och glad varje gång vi kan ta en tjyv! Men blir lite extra skakis när det är man själv som står i kassan och inte kan göra någonting!
  Ha de bästaste! Kramar!!:)

 2. Varifrån fick jag att Du bodde i min stad? Har väl på nåt sätt blandat ihop korten. 😉 Läste lite i Din lokalblaska, Hallands Nyheter.
  Anmaja

  1. Javisstja, jag skulle ju skriva att det är FRUKTANSVÄRT att hamna i den situationen att det larmar fast jag har betalat! Allas blickar på mig, när expediten glömt avlarma grejen jag lagligt handlat och betalat. Inte kul. 🙁
   Anmaja

   1. jag vet att många har ont av att det larmar, det är därför jag alltid försöker blanda diskretion med kundens tydliga vilja att visa sin oskuld. om vi skulle hojta och tjoa så fort det tjuter i bågarna skulle det bli olustigt för både oss och kunder gissar jag.

    när jag jobbade på hemtex hände det ofta att avlarmningsmackapären under kassadisken inte funkade rekorderligt. hur vi än försökte så hände det ingenting. larmande påsar var vardagsmat och så fort det blinkade i larmbågarna tjoade nån av oss högt och ljudligt ”vårt fel!!” trots att det egentligen inte var det utan det jämrans larmsystemet men kundens skull var det ju iaf då rakt inte och det ville vi alla i butiken skulle veta!

 3. hahahaha, finns inget bättre än lite ”fan han snor mina saker” för att få till litta ”team spirit”.

 4. Bra gapat och vrålat! Tur att du inte bara stod som en fågelholk!

  Sv. Stieg Larsson och Millenium har inget med min gåta att göra. Nya ledtrådar finns! 🙂

 5. Vad bra att de lyckades ta dem. Och vad ännu bättre att du fick en chans att hånskratta åt idioten när han blev bortfraktad… Kan säga att jag flinade rätt elakt, jag med, när jag läste det.

  Svar: Nej, jag har inte skrivit om jobbet tror jag.. Börjar bli vardagsmat att byta jobb nu, så det är knappt jag reagerar själv. Har fått timanställning på ett vårdboende.

  Visst, men kattrackarn behöver ju inte hoppa ut genom TAKET!! Tror ärligt talat att hon var minst lika förvånad själv, för hon for in som en skottspole när jag öppnade dörren.,.. Sen hann hon äta tre ggr på rätt kort tid också, så hon var nog rätt hungrig…

 6. hahaha ”segnar ner… panikångestattack..” det kunde han gått ha!
  BRA JOBBAT!

  tackar tackar! jo vi är helnöjda med balkongen!

 7. Vad skönt att ni fick fast skurkarna! Rätt åt dem! Vet inte hur jag hade reagerat i en sån situation, men jag anar att det hade varit i stil med din reaktion 🙂

  Förresten måste bara säga att jag blir jätte glad för alla dina kommentarer du lämnar, trots att jag är riktigt dålig på att kommentera tillbaka. Tack iaf! 🙂
  Kram!

 8. hihi fan vad rolig du e! Ja jäklar tjuvar de ska ha det – gött att ni fick dem. tyvärr händer det ju inte så ofta.
  Tack för kommentaren, man önksra att man själv kunde krypa ner där i vagnen och ta sig en lur ;.)

  1. Oj, vilket drama…och schwungfullt berättat!!!

   Jag är så blödig så jag kan inte tycka annat än lite synd om en tjyv som segnar ner i en…panikångestattack. Helt otroligt.
   Han kan inte ha mått värst bra 😮

 9. Hehe SNYGGT jobbat!!!
  Nä inte fan ska det stjälas inte!
  Har själv jobbat med att ta dessa rackare….skitkul jobb faktiskt.
  Man fick en enorm buzz varje gång.
  Ha de gott!

 10. alla tack gullisar för uppmuntring och hejjarop! tillsammans är vi starka; enade mot tjyvjeflarna!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *