4.6 – om väldans vindar.

3.6 - om saker av vikt.
Dagsens tips: heja Sverige!

Det blåser höststorm på bästkusten och trots att ”kallt” kanske inte är bästaste uttryckt är det alls inte gosigt ute. Vinden är vass men himlen blå. Det är alltså härligt att sitta inomhus – med en filt om man är isbit som jag – och titta ut på de svajande solbelysta grenarna utanför fönstret. Om du lyckas se nåt genom rutorna vill säga… tror bestämt mitt glasputs är slut. Ehum.

På jobbet blåser det inte, vi har stiltje på kundfront men byn är ändå rätt välbesökt. Helt tomt är det inte hos oss heller förståss, dator/tv/kamera ligger tydligen högt på behovstrappan. Köparna är lite mer försiktiga bara, läser på ordentligt innan (vilket är den grund varpå vårt koncept grundas så hejja!) och har generellt mer koll. Fast den största skillnaden är nog ändå att folk betalar kontant. Avbetalningarna har minskat en del. Eller så är det bara jag som får ”rätt” kunder. Pålästa kunder är också enbart positivt. Jag kan ju hjälpa på ett helt annat vis.

I jobbköket blåser det däremot. Jag kan inte förstå hur det kan va så jämrans svårt att inte placera sina osköljda matrester [av porslin] i diskhon utan i maskinen. Fast hujeda, den kan ju vara full av ren disk!? Funderar skarpt på att plita ihop en manual för diskmaskinstöming. Och övning ger färdighet. I annat fall finns ju Ara Abrahamian att ta till. Eller nåns bastanta morsa.

Tur då i all vind att vi kan skratta och hjälpas och ha roligt på jobbet. Hur ofta avundas jag inte mig själv och min enorma tur att ha hamnat med såna genomgoa jobbkamrater. Stämningen gör jobbet såattsäga och jag skulle inte byta förutom möjligen för tio laxar i månaden 🙂

Tjenixen!

3.6 - om saker av vikt.
Dagsens tips: heja Sverige!
9 comments Lägg till din
 1. jag har ingen aning ang. förverkar i veckan du är i, bäst att du hör med barnmorskan? Jag var SUPER trött i början men började med järntabletter rätt tidigt och det hjälpte nog lite, om jag inte tagit de hade jag nog sovit dyngnet runt! ska ni ta reda på kön?

  1. ska till MVC i nästa vecka. ska höra mig för mera då.

   vi har inte riktigt bestämt tror jag. ena dan vill jag alldeles säkert veta, nästa känns det oviktigast i världen. den tredje dan vill jag veta igen för att den fjärde vilja bli överraskad som med EmmaLi. visst tüsan är det svårt att bestämma sig! ska ni?

 2. Ah, jag har också de bästaste bästa jobbisarna=)Tveksamt om man hade stått ut så länge utan er…?

  Kramar!

 3. skriver du den informartionen tar jag tacksamt emot den, det finns några stycken här hemma som skulle behöva den nämligen!

 4. Hej!! Bra jobbkamrater finns det här ute hos mig på stora elbolaget oxå.Vi har superkul och jag hoppas verkligen att jag får förlängt.
  De där med disken är ett fenomen som finns på alla arbetsplatser….typ som på min förra.Där chefen kom ner till vår kontor i Varberg och när vi druckit kaffe säger han (och jag citerar) ”Oj, ni har ingen diskmaskin.De får ni ju skaffa.” och så ställer han muggen i diskhon och går…. (och vi var 5 st på kontoret) Ja ja….sätt upp en lapp ”Din mamma jobbar inte här”. Den är en klassiker och finns (tror jag) i de flesta arbetskök 🙂
  Jasså blir de fotbollsfest imorron??? Har ni bjudit hem folk eller vill ni komma förbi oss och titta och drickas en öl (Mattias kan dricka en öl)
  Krams….hör av dig veta ja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *