Dagsens tips: gå å rösta.

5.6 - om man har rätt att kritisera en vab:are?
8.6 - om däckning by sjukdom.

Endast den som utnyttjar sin rösträtt hava rätten att hysa klagomål i politiska frågor. Tänk på det å masa dig ur soffan. It is your förbaskade duty!!

För övrigt anser jag: byråkratin ut ur EU. Jo. Lika troligt som att valdeltagandet överstiger 40%. Men hoppas kan man väl?

Tjenixen!

5.6 - om man har rätt att kritisera en vab:are?
8.6 - om däckning by sjukdom.
16 comments Lägg till din
 1. Anledningen till att jag inte har röstat är att jag inte har satt mig in i det där. Över huvud taget tycker jag att EU är bra om det är fredsbevarande men många beslut kan lika gärna fattas av länderna på egen hand.

  1. hmm… hur kan du veta att de fredsbevarande intressena bevaras om du inte vet/bryr dig om att välja sådana som företräder detta? Hoppas att ANDRA sköter om den saken? Du kan vara lugn för min del, JAG har röstat på en person (i ett parti) som står för detta… men gör alla det? Hur är det med dem som röstar på Sverige”demokraterna” är de att lita på? Bara DU kan ansvara för att det DU tror på får största möjliga chans, så missa inte nästa gång!
   Kram C.

   1. Jag skrev ”om”… Jag vill ju åtminstone hoppas att svenska EU-parlamentariker vill arbeta fredsbevarande och vill de inte det kan de väl lämna Bryssel…
    Och partitillhörighet säger inte allt om en politikers åsikter så om jag ska sätta mig in i vad varenda kandidat från de sju riksdagspartierna säger… ja, tiden har inte funnits heller får jag väl medge. Högerblocket har ju inte skött sig något vidare sedan valet och jag vet inte riktigt om vänstern är ett alternativ för mig.

    1. HI hi, du måste skoja? Du HOPPAS att de representanter du räknar med att ANDRA röstar in, gör det du tycker är viktigt… annars hoppas (?) du att de slutar ta emot den svinstora lönen och åker hem? Du skojar verkligen va?
     C.

     1. Jag tror att jag slutar den här diskussionen här, för att undvika fler missuppfattningar och för att inte använda Ullrikas blogg som ett diskussionsforum… Det jag menade var inte att jag *hoppas* på att de som inte vill ha fred i Europa ska åka hem, jag *tycker* att de ska göra det.

      1. jag tar modigt medlarposition och hävdar att ni pratar om och missförstår varann. man SKA rösta, jo det tycker jag bestämt, men jag vill verkligen inte ni ska bli ovänner på kuppen!

       krams och tjo!

 2. Var är fotbollssammandraget??? Hur ska annars ointresserade som jag kunna hänga med???

 3. Om man inte är helt säker på vad man ska rösta på, då ska man ta ett parti som brukar ha vettiga människor. Allt för att inte låta rasistiska knäppgökar få makt.

  Så fina ni är i blågult!

 4. Precis min åsikt. Går man inte o röstar får man inte ha lov att anse saker o ting om hur samhället styr 🙂
  Men jag röstade – alltså har jag åsikter!
  Kraaam

 5. stående ovation till er stolta som gjorde plikt med glädje!

  resultatet var varken oväntat eller upprörande. bara enormt glädjande att Sverige”demokraterna” fick hålla sig utanför. det är för mig värt alla piratpartister i världen! – undrar förresten hur många av dom som vet att dom röstade på ett parti vars grundare ser Moderaterna som meshöger?!

  slutligen. med tanke på min profetia kring röstdeltagande/byråkrati håller jag såklart tummarna för full pott! utfall över förväntan? apselut.

 6. Självklart röstar jag och de som inte vill/kan/vet bör iaf rösta blankt! Finns ingen som helst ursäkt för att inte!
  A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *