En vidrig och ofattbart hemsk händelse.

24.6 - om sommarkväll.
26.6 - om King of Pop.

En ettårig flicka hittades död i en parkerad bil. Det som brukar vara en skämtsam historia blir overklig verklighet när det man befarat ha hänt är att hennes pappa glömt lämna henne på dagis, och kört till jobbet. Barnet har förmodligen avlidit av den ofattbara hettan.

Mattias försökte hindra mig från att läsa nyheten på Text-TV men hann inte stoppa mig i tid: en lång stund satt jag bara alldeles stel och förfasad. Vilken hemsk historia. Jag behövde inte skylla på nåt (ex hormoner) när klumpen i halsen vägrade ge med sig. En så ofattbar död. Jag känner så starkt för den lilla ensamma rädda hysteriskt gråtande lilla bäbin. Som hon skrikit på hjälp. Snyftat. Inte orkat. Somnat in.

Det enda Mattias – som var lika tårögd o fasad som jag – sa: han måste ju ta livet av sig? Jag nekade bestämt. Jag är rabiat dödsstraffsmotståndare. Jag anser också att han ska tvingas leva resten av sitt liv med vetskapen om vad han har gjort; Begått ett mord.

24.6 - om sommarkväll.
26.6 - om King of Pop.
11 comments Lägg till din
 1. Usch ja så fullständigt ofattbart! Det är ju ens värsta farhågor och fördomar som slår in på ett så otroligt tragiskt sätt. Den att pappor ska glömma så att till slut något riktigt allvarligt händer. Samtidigt slår jag mig själv på fingrarna. Det var en mamma som glömde sitt barn i badkaret i en osäker badstol när mina barn var små. Black out i huvudet på stressade föräldrar. Nej jag förstår inte heller hur man kan orka leva vidare med att ha gjort något sådant.

 2. en sak jag funderat mycket på är, varför reagerade inte dagiset när flickan aldrig dök upp? borde inte NÅN ha undrat över vad som hänt – och kanske oroats såpass att denna någon ringde efter föräldrarna?!

  det här måste hönsmossan ta upp med fröknarna på sin lilla kiddis förskola. om rutinen inte i dagsläget existerar ska jag ta mig tusan se till att den strax gör det.

 3. Stackars människor! Jag menar i första hand övriga familjemedlemmar men faktiskt också pappan, skyldin men stackars!!!

  Inte bara instämmer jag i förvåningen över uteblivna efterforskningar från dagis, VAR stod bilen parkerad? Såg INGEN att det låg ett barn bilen på hela dan???? ..och om någon såg men inget gjorde….. hur skyldig är den/de?

  Att bry sig lite, vad kostar det? MYCKET verkar det!

  ….från det ena…EmmaLi lärde sig på nolltid rimmet i Just D’s låt om den ruttna bruden, hon är snabb den lilla puddingen!

  1. Jag drömde om just det hela natten, att jag räddade ett barn ur en stekhett bil. Två faktorer var suddiga;
   1) vad som fick mig att reagera?
   2) hur jag fick för mig att titta in i nåns stängda parkerade bil?
   Efter det har jag ältat och ältat. I baksätet på en bil med tonade rutor, där ser man ju inget t ex. Jag tittar mycket sällan in i parkerade bilar. Hade jag inte själv kunnat passera den där bilen med flickan och inte märkt nåt. Om hon gråtit, jo förhoppningsvis, men annars…?
   Hemsk tanke.

 4. Det där är ju så fruktansvärt att det är helt ofattbart. Hade det varit jag som glömt mitt barn i bilen så kan jag inte lova att jag skulle kunna leva vidare, men jag är absolut inte för självmord på nåt vis. Men FY vad hemsk man skulle känna sig. *ryser*

  1. Jag vill tro att nåt liknande aldrig skulle hända mig å sen tänker jag inte mer på det… men jag förstår hur du tänks 🙁

 5. Mord, är det ju inte.. Hade det varit det, hade det ju varit mycket enklare…

  Men tänk att leva hela livet med tankarna ”Tänk om jag…..” Varför….?” och ”Vad tänkte hon…?” Led hon…?”…

  Jag tror att vi alla har gjort misstag, som HADE kunnat sluta i total förödelse…. Jag är övertygad om att oavsett hur mycket andra dömer honom, så är ingen så hård mot honom, som han själv är. Fy fan vilket öde.. Stackars människa.

  1. tack t0tta! korrekt juridisk term är ”vållande till annans död”. resultatet av beteendet kvarstår dock. tyvärr.

   när det gäller dömande håller jag mig utanför, för precis som du skriver så sköter han den biten allra bäst själv. jag sörjer den lilla flickan. och hennes familj. det räcker så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *