27.7 – om Bert i Ett Herrans Liv.

Dagsens tips: byt bloggportal!
28.7 - om beslutsdags igen.

Säga vad man vill om Bert Karlsson och hans approach men att han är en av Sveriges största och skickligaste entrepenörer går inte att säga emot. Personligen skattar jag honom högre än t ex Ingvar Kamprad [ledtråd, mitt val av verb] och att han har en sån oförklarlig förtjusning för kantarellplockning visar bara att det det faktiskt finns en verklig och i många lägen rätt skojig (i andra grymt arrogant) mänska bakom Skaraslättens tunnaste men bredaste flin!

I ett inslag ringer han upp Björn Ranelid och skojar med honom. Det jag slås av är hur rolig Ranelid är, vilken självdistans han verkar ha. Han stiger i aktning och alla halvbegåvade komiker som gjort sig lustig på hans bekostnad rasar lika många pinnhål. För vad är det dom driver med? Jo, i huvudsak hans dialekt och hans utseende. Det krävs ingen stor humortalang för att parodera en brunbränd skåning med attityd. Lyteskomik har aldrig varit min kopp te, så heller ej nu.

Tjenixen!

brejk
ps. notera, jag skrev ”i huvudsak”. att det är Björns hybris och författarskap som retat Hey Baberibas nerver förstår jag, men hade dom varit lite skickligare i sin imitation och manus hade det framgått med större tydlighet.

Dagsens tips: byt bloggportal!
28.7 - om beslutsdags igen.
8 comments Lägg till din
 1. Jag har lite svårt för alla de uppräknade herrarna men å andra sidan de kanske inte gillar mig heller så det gör inte så mycket.

 2. Bert Karlsson lämnar ingen oberörd om man säger så, jag tillhör ju dom som delat kantarellskogar med honom..:) Men visst är karln kreativ så det står härliga till även om jag misstänker om han fått bestämma så hade man jämnat Grebbestad vid marken och byggt ett gigantiskt nöjespalats..;)Nu får han väl nöja sig med att bygga en playa inne i samhället..:)

  PS! Din ”larvkommentar” fanns på mitt första larvinlägg ”Utöver inplanerade..osv” för jag skrattade gott när jag insåg att våra biologiska kunskaper var likartade. Men just nu går det inte att se några läsarkommentarer överhuvudtaget på själva bloggen… Kanske du kan ha en kurs för oss bloggesse folk, om hur man flyttar hela ”paketet” som du gjorde;) DS

 3. Har varit helt emot Bert då jag ratat hans attityd. Såg när Berg flyttar in, till Bert och då ändrade jag mig faktiskt lite när man fick se honom som person, hur go han var mot sina barnbarn, etc. Alltså inte bara en uppkäftig gubbe utan faktiskt också bara en vanlig gubbe:)

 4. Jag såg slutet på programmet igår (såg också Berg flyttar in), och jag kan inte låta bli att tänka att han faktiskt plockar poäng hos mig. Inte fullt ut, men han är rolig, verkar älska sina barnbarn och har en hel del självdistans. Dessutom visade han på en alvarlig sida när prostatacancern kom på tal. Jaa du, han är nog människa, han Bert också.

 5. Bert Karlsson både älskar man och tycker illa om på samma gång. Hihi! Men har sett honom flera gånger (bla på berg flyttar in) och tycker han är riktigt duktig. Och en jag jobbade med hade varit på en föreläsning med honom för länge sen, och sa att han var den bästa föreläsaren hon någonsin sett. =P
  Förresten. Läs på bloggen va jag hittade på idag. Blir så jäääävla arg på dessa idioter till människor som gör dumma saker. Djurplågare är allt vad det är.
  Kramis

 6. Av en slump kom jag in där just när Bert var med, annars undviker jag de flamsande gossarna. Bert avskydde jag förr, men numera har han stigit till en hög plats i aktningsavseende.

  BR – hans utseende stör mig inte ett dugg, inte heller dialekten, men det finns en brist i min begåvning: jag förstår aldrig vad karln menar. Har försökt läsa en bok av honom, men gav upp, blev inte intresserad.

 7. alla: det var i just Carina Bergs inflyttarprogram som jag vände i åsikt. okej. att han varit kund hos Mattias [och hade just den jackan på sig i programmet faktiskt!] och betedde sig brötigt men roligt hos honom bidrog också i liten smula 🙂

  när det gäller FåF är det ingen hemlighet att jag undviker gaphalsarna in i det längsta. just därför gick jag en stor omväg när jag höll på att landa framför kameran när ett av deras hundra höjdare-program spelades in i Varberg…

  om Ranelids litteratur vet jag för lite för att tycka. gissar det ligger nåt i det du skriver Bloggblad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *