Dagsens tips: låt min häck va i fred.

8.7 - om dunder å brak och antingen eller.
9.7 - om den sommar som flytt...?!

Häromdan hade nån fullbult trillat ett stort jämrans hål i min grymma ligusterhäck på framsidan. Pang bom rakt igenom. Jag kunde nästan se handavtrycket i gräsmattan på insidan. Hade blivit gladare om jag hittat en ansiktsavtryck och ett par glasögon. Eller en sko eller nåt. Det har nämligen hänt förr. Att jag hittat tappade skor (och odruckna ciderburkar) i tomtomgärdande ligustrar.

Alldeles nyss cyklade två kids i tidiga tonår förbi på gatan utanför. Den ena gladare än den andre. Den andre vinglade upp på trottoaren precis utanför mitt köksfönster. Arg på sin klantighet – gissar jag, den andra cyklisten var nämligen en söt flicka – drämmer han sin lilla innebandyklubba med full kraft in i min stackars häck. En fett smula skamsen rycker han till inför min ilskna nuna genom rutan och heder åt pojken som faktiskt rotar fram klubban innan han cyklar efter tjejen…

Hur jämrans svårt ska det vara att respektera andras grejer? För några år sen hittade vi en av våra planterade Höganäskrukor mitt i gatan. Krossad. Tusen bitar. Å vi bor på en återvändsgränd. Förhållandevis lugnt område. Liten stad. Fy blubban för att bo på ett bråkigt ställe. Då hade Mattias fått oroas över mitt blodtryck jämt!

8.7 - om dunder å brak och antingen eller.
9.7 - om den sommar som flytt...?!
6 comments Lägg till din
 1. Tjenixen i ligusterhäcken! Har du en bra sommar? Hade vi inte en dejt? Och jag skäms mest! Bosta från nätet å allt så länge, men du ska veta att jag minsann tänkt på dig. Och att jag nog sett din mor irl! Inte vågat mig upp till din butik än, men nästa fredag tror jag vi vågar.

  Kramar i massor,
  Tojjan

  1. äh vaddå? skämmas?! har jag inte vett till 🙂

   jo mamsen är en ”kändis” för många. detsamma gäller maken. själv är jag lite mer anonym å gillar att ha det så!

   fredagar i Ullared brukar vara okej. förmiddagar vill säga. tips från coachen: på eftermiddagarna trillar helgresenärerna in; dom som bor på camping och dricker baginbox och vars familjer består av minst sju personer varav 100% är barn…! typ.

 2. Synd på häcken, förstår att du gnisslade tänder 😉
  Mitt ondskefulla jag tänker genast att ni skulle kunna köra ner vässade bambupålar i häcken…men då läxar mitt goda jag upp mig ordentligt. Skäms Christina!

  1. mitt väna jag slutade läsa vid ”köra” medan min sämre hälft redan varit på brädgården…
   tjohej!

  1. eller hur! tokigaste fisk minsann!

   festligast är att skorna fortfarande lever har jag med egna ögon sett!! cidern är däremot död och begraven. om det var i egen eller annans mage har jag glömt..

   kul att se dig här förresten Mangeman! välkommen tillbaka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *