Grattis Mallias!!

30.7 - om att våga ge sig på plankan.
1.8 - om solnos.

I hemlighet har jag fixat kompledig dag men Tias vet ju inget så han ligger där uppe å snusar gos och tror att han å Maali ska leka hela födelsedagen själva! Hihi! Jag är mycket nöjd med min överraskelse – som jag varit på väg att avslöja flera gånger…

Nu har jag tassat omkring o donat å fixat i ett par timmar så jag börjar bli vääldigt trött. Varför uppe så tidigt? Jag var ju tvungen att fejka jobbtiden på väckarklockan så att inte jubilaren skulle ana mossugglor 🙂 fast nu orkar jag inte vänta längre så jag smygs upp å väcker Maali så vi kan sjungas om enkla tulipaner för hennes förvånade pappa i sängen!

Tjenixen!

30.7 - om att våga ge sig på plankan.
1.8 - om solnos.
26 comments Lägg till din
  1. eller hur! särskilt när det är såna som är riktigt roliga. då är det dubbelt kul att inte ha försagt sig!

 1. Så finulig du är 🙂 ha ha…blev han förvånad då??? Hoppas att ni får en trevlig dag!! Blås inte bort i det tråkiga vädret….Själv skall vi på Diggiloo och stampa takten till Sara Löfgren.Skall bli riktigt skojsigt.

  Massa krams!
  ps…vi har ju inte avslöjat våra lilla nyhet än. Får väl snart göra de för annars hör ni den på omvägar…eller kanske läser om den 🙂 ds…

  1. nu blir jag löjligt nyfiken (men inte tillräckligt för att ringa och störa dig på jobbet!)!
   två gissningar har jag:
   1) hus?
   2) snigga ringar på er!!?

   ha skojigt på Diggiloo! och håll tummarna för att vi får till en dejt i helgen?

   krams!

 2. Hoppas det ble en bra överraskning:)

  Angående barnmaten tycker jag också det är intressant/kul att prata barnmat, bla:)

  När jag bloggar, pratar, etc. försöker jag vara väldigt noga med att betona att det är mina synpunkter, känslor, tankar (helknasiga och inte alls förståliga ibland, hihi).
  Som barnmaten, jag bryr mig egentligen inte alls mycket om vad andra stoppar i sina barn även om jag kan fundera på ett och annat. Barnmaten är just för mig inte iögonfallande för att den ger mig en dålig känsla, ihopkladdad, etc. Sen tror jag inte att den egentligen är dålig men det är bara att jag inte vill servera min dotter det för jag tycker inte det ser särskilt aptitligt eller roligt ut. Som så många, vill jag veta exakt vad jag stoppar i henne, osv. kontroll-freak maybe.

  Håller helt med dig om det där små-mumsandet av majskrokar, kex eller vad det nu kan vara. När barnet väl blir såppas stor att den själv ”kräver” något kan jag tänka mig att stoppa till ett rån för att inte hon ska behöva bli utan när alla andra fikar något. Men innan hon förstår vad sött, socker, godis är vill jag inte ge henne det heller. Så onödigt tycker jag och förstår inte glädjen i det alls som många verkar göra. Hrmf? Svår balans med godis och sötsaker tycker jag. Vill dra på det så länge det går men sen vill jag inte förbjuda det helt och håller för då inbillar jag mig att det lätt kan bli motsatt effekt.

  Jag vill ha ett all-ätande barn med bra bordsskick (när hon blir större), som inte håller på att springa runt, leka med annat och sånt.

  Som du säger, det där med folk som vill mata andras barn. Folk i min omgivning vet att jag är väldigt bestämd så jag skulle bli mycket förvånad om någon faktiskt skulle våga mata min dotter med något som jag inte hade sagt var ok. Haha. Men man har ju sett exempel på sånt som skulle göra mig helt galen.

  Sen kan jag kanske förstå hur en del tänker när dem ger något gott och onyttigt till småbarn. Förmodligen måste dem väl tänka på något inskränkt sätt att dem vill unna det lilla barnet något gott. Men som du skrev att det barnet inte vet om finns ju likosm inte i deras värld så dem vet ju itne vad dem ”går miste om”. Men jag skulle heller inte göra som en del föräldrar gör, förbjuder barnen godsaker och sitter själva och mumsar i sig det ena efter det andra. Dubbelmoral. Isnf. får man göra det när barnet inte ser det och inte känner till det tycker jag.

  1. va kul att få så långt svar [trots att det är emot mina ”regler” svarar jag ändå här – också]!

   jag tycker inte det du tycker är det minsta knasigt! iaf inte när det gäller det här med maten 🙂

   mina kompisar vet bestämt att jag är en av dom som inte vill ge mitt barn onyttigheter. däremot finns det vissa ”äldre” bekanter (och släktingar..) som har väääldigt svårt för det där att mitt barn inte är en tiggande hund man gärna får mata – särskilt eftersom hon förbaskat sällan faktiskt tigger, och då känns det extra onödigt.

   vi har inte kommit så långt att vi ”förbjuder” nåt än. inte inför Maali alltså. däremot kan jag ryta till mot den vuxne som inte respekterar vår vilja 🙂 det där med dubbelmoral håller jag med om. det är en ömsesidig respekt (gentemot barnet) tycker jag. men hos äts det minimala mängder kakor, godis och efterrätter så det har hittills inte blivit några problem. däremot kan jag gladeligen mumsa både ostbågar och chips, när Maali har gått och lagt sig! för som jag skrev hos dig (och som du refererar till): det hon inte vet kan hon inte heller ha ont av eller sakna! väl?

   en schysst helg önskas dig och din familj!
   tjo!

 3. Vilken härlig överraskning! Kan tänka mig att han blev riktigt glad 🙂
  Du hade helt rätt, det var nätverkskortet som var pajjat. Så vi har köpt ett bärbart, som man pluggar in. Så nu fukar internet. Tror det var så iaf. Är inte så haj på det här med datorer.
  Ingen fara att du frågar om Gais. Tyvärr är han inte tillbaka och jag har nästan slutat hoppas nu. Något hemskt har nog hänt, och det känns hemskt. Tack för din omtanke!

  1. det blidde han verkligen! det var den bästa presenten sa han 🙂

   tadaa! det är alltid kul att ha rätt, extra kul är det när det visar sig vara en enkel lösning som funkar!

 4. Vilken bra överraskning!! 😀 Jag älskar sånt. Åh så glad jag blir att läsa om detta. Tid tillsammans är den bästa gåvan.

 5. Födelsedagar ska alltid kantas av överraskelser. Ett ord jag för övrigt gillar och själv använder; ÖVERRASKELSER!
  Hoppas han blev glad!
  Har du googlat på LCHF nu? 😉
  Anmaja

  1. visst är det bra! men tyvärr kan jag inte ta åt mig nån kredd för bruket av överraskelser.. jag har glatt och stolt lånstulit det från mina jobbisar systrarna Dahlin!

   wuff. jag har helt glömt att googlas! ska göra det nu.

 6. Grattis till honom.. Lejon och allt.. Kan ju inte bli bättre. Hehe…

  Fick själv lite halvpanik för nån dag sen… Har tillbringat de sista månaderna med att tycka det är väldigt lustigt att Barack Obama, Fredrik Reinfeldt och jag fyller år på samma dag… Och paniken orsakades av att jag insåg att det är redan på torsdag.. Shit…

  Svar: Vilket av golven menade du? Det handhuggna tegelgolvet i hallen, eller 70-tals mönstret i köket?
  Det roligaste av allt är på sonens rum… Han har en klassisk 70-tals-köksmatta… Stora, bruna blommor… Hu… Jag har fortfarande inte lyckats komma över 70-talets mönster och färger, sen första gången…

 7. Va kul att du skrev om den där vita pyjamasen för den har jag varit nyfiken på. Kanske får bli en beställning senare. Hoppas ni har en bra helg.

  1. hahaha! gryyymt! det är en sak att inte hålla koll på vilken dag i veckan det är, och en annan att glömma sin födelsedag, men kombinationen blir underbart virrig t0ttan!!

  1. alldeles fantastiskt bra! han sa att min vara-hemma-dag var den allra bästa presenten av alla han fick!

 8. Bästa överraskningen var det verkligen!!!

  Tack för den och alla hälsningar, ni e mycket snälla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *