12.8 – om ett ultraljud.

Dagsens tips: uteätning i huvudstan, med barn?
13.8 - om hur man kan ta sig till Sthlm, hur man kan äta och hur man är vaken för länge.

Idag! För andra gången visuell kontakt med bäbiyngel Hedberg och jeez vad det hade vuxits! Antingen zoomade yngelexperten mer än sist eller så händer det otroligt mycket på 6 veckor för nu fanns det knappt plats på skärmen! beräknad leverans finns i kolumnen till höger

Vi fick en lekmannamässigt förstådd genomgång av hela lilla bäbin och att det är ett mycket sött litet yngel, med alla delar på plats och i fin kondition, fick vi försäkran på. Alla små organ, ben, armar, fötter, händer, skelett, till och med det lilla ansiktet fick vi hjälp att urskilja. Och en liten detalj till. Eller snarare brist på… detalj. Njo, oddsen för en Frank steg som en sputnik, om jag säger så!

Men. Nu när det bliddit på riktigt känns Jacklín inte längre lika aktuellt det var ju mest en gardering, vi var ju typ nästan säkra på en Frankpojke... Kanske blir det en Milla? Vi ska smaka på det ett tag. Tias gillar lika mycket som jag, och det rimmar finfint med övriga Hedbertsar! Maali, Mallias, Milla… å (m)Ullis… det sistnämnda av förklarlig anledning inte självpåkommet. Maken kan va skojsigt påhittig när han är på det humöret… :)

Imorron Stockholm. Fast huset är till allas förtjusning bebott – av badkarslös Maalimormor som glatt klappar katter och tvagar sig i hett vatten. Bara så ni vet, tjyvar.

Tjenixen!

Dagsens tips: uteätning i huvudstan, med barn?
13.8 - om hur man kan ta sig till Sthlm, hur man kan äta och hur man är vaken för länge.
25 comments Lägg till din
 1. Mitt absoluta favoritnamn på tjej är: MAJA. Fast jag gillar stavningen med Y. MAYA. Det hade min tjej fått heta, om jag fått nån.

  Lycka till med BÄBIS.

  KRAM

 2. åååh vad mysigt med UL =) ja det är skönt att det flyter lätt med förskolan och vinbärsburskan, nää dte är inte helt fel det !

 3. sv: Okej, det var inte så mycket folk. Fast åkte ju när de flesta börjat jobba. Men det var väldigt fint där nere på öland och hade det jätte trevligt 🙂

 4. Ååh vad kul med en lite tösabit till! =) Har varit jättedålig på att kommentera här under sommaren, men du ska veta att jag följt med i allt som hänt ändå. Milla är otroligt vackert om du frågar mig.

  1. vad glad jag blir att se dig här! å tack!! (vi får smaka på Milla nu, se om det fastnar!?) jag har nosat hos dig också, även om det inte alltid synts 🙂

   tjo!

 5. Hm… jag som aldrig sysslat med vadslagning undrar om inte oddsen sjönk?

  Nåja, Milla låter som ett betydligt bättre namn när det gäller att slippa bokstavera dagligen… och reta sig på misstag.

  Jag har en elev som heter Somar, fast det skrivs Sumer… bara för att föräldrarna var nya i Sverige när han föddes och bara hade sina fåtaliga arabiska vokaler i bagaget och noll koll på att höra skillnad på våra. Den killen blir skitarg när nån säger hans namn som det skrivs, men hur sjutton ska man veta? Jag har ägnat mycket tid åt att förklara varför han inte ska reta sig på det – och att det går att ändra…

  1. hihi! du hade nog lyckats bra hos vadslagningsfirmorna på så vis att du alltid satsar på enkla vinnare 🙂 lågoddsare går ju oftare in än, men det är högoddsarna som ger slantar.
   tänk så här: ju högre odds, ju mindre vinstchans. ju lägre odds, ju större vinstchans. om t ex Sverige möter Brasilien på Råsunda så är oddsen höga för hemmaseger, låga för bortadito! tyvärr.

   jo. när det gäller namn har du helt rätt. fast jag har ju själv en sån med svårstavat (ofta rättat!!?) namn, så jag känner till problemet. kommer försöka hjälpa Maali komma över irritationen över att behöva bokstavera och betona (vi säger ju EmmaLí). men visst är Milla mycket enklare på det viset. vi testar det nu ett slag så får vi se 🙂

  1. fast det är en rätt vital del som verkar fattas för att Frank ska kunna leva upp till sitt namn…
   😉

 6. Så spännande! Någon särskild anledning till att du gjort två (?) ultraljud?

  Mycket bra att mormor bevakar huset, man kan aldrig så noga veta…

  1. en riktigt särskild! anledning alltså.

   den första ultraljudsundersökningen var en del i ett nupptest (eller om det heter trippeltest) på MVC. det är alltså inget test för att kontrollera att bäbin blivit gjord på ”vanliga” viset utan grundas på ett antal variabler som vävs ihop för att kontrollera risk för bl a kromosomförändringar. vårt andra UL var ett sånt där ordinarie koll i v17-19 för att kontrollera att allt står rätt till, och att åldersbestämma ynglet. vi fick alltså också svar på vilken typ av bäbi det är jag har i magen. till 99% säkerhet. så alldeles hundra på det klara är vi ju inte. det kan ju fortfarande vara en liten frank? faktiskt!

 7. Vare sig det blir bebis med eller utan detalj på utsidan kommer det bli en riktigt gullig liten plutt, det är jag säker på:-) EmmaLi är söt så jag nästan får diabetes och det finns anlag för goodlooking hos mamsen och papsen ju!
  Det måste kännas underligt – på ett bra sätt – att se sin bebis på en dataskärm. Kommer förmodligen att snyfta hejdlöst den dagen det är dags för mig!
  Ha en bra helg!

  1. du rör en Maalimors hjärta girlie!!

   det är fantastiskt märkligt att se den lilla männskan som bor i magen. jag – som inte är känd som den minst böliga i vänkretsen – tårades våldsamt första gången. nu är jag lite coolare, men också mer nyfiken! kan titta titta titta hur länge som helst!

  1. tycker du det? vi smakar och testar, det känns okej och fint är det, men det kanske ändå inte passar när vi väl få träffa lilla bäbin. det kan man ju aldrig veta i förväg! men, blev väldigt glad för ditt tyck! tack!

 8. Åh jag älskar Milla! Älskar massor!!! Älskar tjejnamn som slutar på A, Milla, Mia, Maja,… OM jag skulle få ett barn till (ain’t gonna happen hehe) och det är en tjej då vill jag gärna att hon ska heta Nova, min absolut favo!
  Tjing!

  1. häh! säg inte det! jag vet nämligen exempel på såna som sagt just det och sen fått linda tillbaka det om sin bakfot 😀

   men, det är så roligt att se kommentarer som inte bara är typ bah öööh?! Milla? nää…. sådär som Frank mottogs liksom ;* jag gillar också Nova (hade NovaLi och NoraLi som sena förslag till EmmaLi), fastän det är ganska ”vanligt” nu. jag känner fyra stycken små Novas tror jag!

   attans va lessen jag är att vi inte kunde ses!! dumma sjukdom. och dumma helg. nästa gång måste vi försöka planera lite bättre? om jag inte är gravid kanske jag inte är så virrig och blandar ihop dagar och veckor heller…

   massa krams och hejs!

 9. NEJMEN! Här är man borta ett tag, och plötsligt så är du på tjocken! Herregud så roligt! Grattis! Och en tös också? Sött!

  Nu tror jag bestämt att det är hög tid för mig, att sticka ihop något übergulligt till dig. En bebispresent i förskott liksom 😀

  1. ååh gulledu!! aj löv stickat som du vet! men, tanken är nog, du behöver inte girlie!

   har som du sett snokat hos dig men inte hängt med i allt för jisses sicken speed du lagt in på inläggspubliceringen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *