18.8 – om planerat bygge o omplanerat resande.

17.8 - om hemma.
19.8 - om New York.

På fredag kommer – om allt går vägen – byggmästaren hit och hjälper oss kludda en ritning inför bygglovsansökningarna. Är mycket nyfiken och lite orolig… för vad blir domen? Tumme upp eller ner? Hoppashoppashoppas på hoppfullhet hos han som vet!

Efter ytterligare en pannkaksresa har föräldrarna Hedbert nu kommit fram till att Maali inte alls vill åka till Cypern i höst utan hellre leker med farmor och mormor medan mamman och pappan gör långt veckoslut i New York!I födelsedagspresent fick Tias en weekendresa nånstans (planerad av oss, finansierad av gåvogivaren) och eftersom vi nu glatt ”sparat” de lakan vi skulle lagt på Medelhavet kan vi ju lika gärna spendera dom i dollars! Finansiär hastigt kontaktad och responsen blev; ”va kul! men ni behöver väl inte åka första klass?” varvid jag förvånat förklarade att det hade vi visst tänkt, precis som bo på Waldorf… jag tror han förstod att jag skojade 😀 Några Maalivakter är inte tillfrågade än, men med tanke på att dom gärna och gulligt alltid passar katter när vi är borta så blir dom nog inte lessna över några nätter att dela på kiddi också!? Vad kiddi själv tycker har vi inte vågat luska om än. Vi har inte frågat, av rädsla att hon ska protestera. Men innan resan ska bokas och betalas bör vi såklart ta reda på saken.

Semester då? Ehum. Nja. Lite vagt hade jag ju hört mig för om läget i mitten av oktober innan jag gick på min treveckors sommarledighet. Det skulle ”inte vara några problem” sas det. Jag hoppas det fortfarande stämmer?

Att äventyret måste passa in med graviditet tas i beaktan. Har för mig att jag nånstans läst/hört att det inte är några problem att få flyga fram till vecka 28? Ur försäkringsbolagsaspekt vill säga. Flygbolagen tar glatt emot ytterligare några veckor. Tror jag. Detta sätter oktobermitt fint på planeringskartan. Nu är det bara massa annat som ska klaffa också. T ex jaga bort alla skrajsna hönstendenser som gärna sätter käppar i hjul för tramsiga mammor i såna här lägen…

Tjenixen!

17.8 - om hemma.
19.8 - om New York.
16 comments Lägg till din
 1. Häftigt med liten USA-tripp! När vår äldsta var 1½ åkte vi till Berlin en vecka. Aldrig har jag längtat så… Jo förresten – när mina föräldrar åkte bort en vecka varje sommar när jag var liten… fast då var jag på kollo, det var hemskt. Ännu värre det året jag fick vara hos min elaka mormor… Men såna finns nog inte längre.

  Fast detta inte i avskräckande syfte… ni kan behöva lite ro (om man nu får sån i NY) innan nästa lilla kommer.

  1. oj! en vecka fixar jag nog inte… får va glad om jag klarar ett veckoslut! å nä. några elaka mormorar har jag aldrig sett till så dom är nog tagit slut 😀

   tog det inte alls avskräckande utan uppmuntrande. faktiskt! och som du listat ut är vår plan att få lite egentid. att va bara vuxen. göra bara vuxna saker. förutom att dricka öl och vin och manhattans då… mjau. DET har jag inte tänkt på…! sicken miss i planeringen… 😉

 2. I ungefär en sekund trodde jag att mali var en katt. Sen förstod jag att jag inte har trott fel hela tiden. =)

  Sv: Låter det för bitchigt att ha den texten i rutan? Blev bara så trött på alla ”hej-ska-vi-följa-varandra-på-bloglovin-comments”

  Kanske. Ska försnälla den lite 😉

  1. katterna heter annat å du har rätt, Maali är fortfarande en människa!

   nänä! ha kvar! jag gillar! blev bara lite sorgsen över att ha så få prenumeranter 😉

  1. ja, nu utan barn är valet enkelt! fast sen tar det enkla slut… jag vet inte ett dugg om Stora Äpplet!!

 3. Kul att planera en resa, speciellt om någon annan betalar.:)

  Sv. Jo du! Vårt kakel i köket är äkta vara, har nog suttit där sedan 60-talet eller så. Tanten vi köpte av, berättade att hon hört plattsättaren muttra att det var det fulaste kakel han sett. Redan på den tiden alltså…

  1. precis! fast… lite har vi väl tänkt skjuta till. givaren hade kanske tänkt sig en helg i Skövde? ;p

   ang plattorna: är det sant!! wow! det trodde jag verkligen INTE.

 4. Hello….om farmor o mormor strulars till så finns alltid vi….Lilla goa Maali får mer än gärna bo hos familjen nästgranne med sambo 🙂 Alltid kul med lite sällskap 🙂 o så kan ju sambo öva inför framtiden (och nej inget planerat) ha ha….Krams

  1. gullig du är! just denna gång blir det inte aktuellt, men vi vet att ni finns och har tagit med det i beräkningarna dom gånger vi eventuellt skulle ha behövt barnvakt!

 5. Spännande att ’kludda en ritning inför bygglovsansökningarna’, ett kul jobb väntar förmodar jag.

  En resa till NY är väl heller inte fel kan jag tänka. 🙂

  Gör dej en fin onsdagskväller!
  Anmaja

  1. kul men nervöst. vill ju verkligen få godkänt! jag är inte säker på att det blir det tyvärr…

 6. Men det är väl en jättebra idé att resa bara ni två, utan barn. Aldrig vet man när det blir dags igen. Små barn har ju inte så himla mycket glädje av resande. Ibland kan jag bli lite förfärad när jag frågar barnen om våra resor och de minns så lite. Särskilt Pojken. Enda trösten är att de i alla fall var så stora att de hade glädje av det vi gjorde för stunden. Eller tänk om Pojken inte ens hade det, att de är därför han inte minns! Jo, det tror jag nog…

  En långhelg i New York låter bra, det skulle jag också ta om någon betalade åt mig.

  1. det är i dom här banorna vi tänker. både att vi vill göra vuxensaker, och att det för Maali skull förhoppningsvis är lika bra att vara hemma. sen tänker jag på alla hemska barnet-hade-glömt-mig-när-vi-kom-hem-historier men försöker tränga undan dom.

   oj så bortskämt det låter det där att nån annan betalar. alltså. Mattias fick en weekendresa i present! det betyder inte ”allt betalt” 🙂 typ. däremot kan vi ju välja upp oss lite på t ex boende eftersom vi sas har grundplåten!

 7. Nu har jag läst ifatt lite. Kul med ombyggnad – blir den klar till nederbörden höll jag på att säga. Nedkomsten menar jag förstås…
  Här har det pratats nytt kök i ett par år, delarna håller på att lossna och maskinerna sjunger på 20 versen, men vi skjuter alltid upp det till ”nästa år”.

  När jag väntade barn var det inte alls så strängt med alkoholen, inte bli full, men ett glas vin då och då fick man dricka utan att MVC tyckte nåt. Tur att jag inte kan bli med barn längre…. 🙂 Tar ett glas vin i stället… 🙂

  1. hihi! jo, altan/car port bör vara kvar till leverans. eller iaf påbörjad. måste ju komma igång under detta året för att kunna utnyttja ROT till fullo – allt på snickarmästarens inrådan, jag är inte så bra på sånt där 🙂

   kök är dunderkul! vi byggde för två år sen. trots snickartönt (apselut inte samma som nu) blev resultatet riktigt bra.

   jag tror det rabiata förbehållslösa akta-akta har dämpats nu också. när jag gick med Maali i magen var jag livrädd för allt som skulle kunna vara ens en gnutta farligt ur livsmedelsynpunkt. den här gången är jag lite coolare. å jag menar, att gå på riktigt bra restaurang och undvara sig det jag tycker förhöjer måltiden ”bara för att”. jag tror inte mina sammanlagt sisådär fyra centiliter vin gör nån mäkta skada? hon kanske somnade gott lilla Milla bara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *