19.8 – om New York.

18.8 - om planerat bygge o omplanerat resande.
20.8 - om hosthost.

Återpremiär på Öppna Förskolan för oss (mig och EmmaLi) på förmiddagen och lunch med pappan i hans affär. Jag smet in hos grannen – som råkar vara en Ticketbutik – och rekade. Så mycket klokare blidde jag väl kanske inte men en bra flight hittade jag, och ett par hotell. Flighten känns viktigast – hotell vimlar det väl av.

Efter att ha levt rövare i reseaffären och en kort stund fått slappnas med Asterix på Lolleskontoret slocknade Maali bums i sin vagn. Jag har googlat som en tok för att bli klokare inför amerikaäventyret men jag kan inte säga att jag lyckats. Jag vet nada! Bo på Manhattan, jo. Men var?? Och hur? Och vad ska man göra (rent allmänt alltså)? Och hur är vädret i slutet av september [får bli då, oktober är för sent med bäbi]?

Tjenixen!

18.8 - om planerat bygge o omplanerat resande.
20.8 - om hosthost.
25 comments Lägg till din
 1. ja det var en väldigt lustig känsla! men det är skönt att inskolningen går så pass smärtfritt som den gör så man slipper massa oro, för hon trivs minst sagt och det är skönt att se

 2. Ptja, högsommarvärme skulle jag tro… Hotell finns överallt, men priserna kan nog variera. Jag har varit till NYC två gånger och bodde på bra ställen, vi betalade inte själva och då går det ju an. NYC är inte min favoritstad i världen men man ska nog varit dit i alla fall.

  1. ”bra” vill vi bo, om man med det menar rent och snyggt, bemannad reception och givetvis egen dusch/toalett! och vi betalar ju inte heller själva, därför kan vi inte vräka på som vi annars kanske hade velat 🙂

   jag blir lite nyfiken på dels vad som sänkte betyget på stan, och dels vilken stad du ser som favorit. alltid kul att få andras åsikter och funderingar.

 3. Hej hopp… och oj vad avis jag blir! Jag vill också åka till New York 🙂 Får bli någon gång i framtiden… och i juletid helst!

  Iallafall så var ju Kotteby där förra sommaren… han kanske har några bra tips på hotell!?!

  Kramkram!

  1. tänkte faktiskt på honom o nu när du påmint måste jag ju fråga honom! han har kanske nåt skojigt tips på vad vi ”måste” göra också?

   runt jul håller jag mig gärna från allt vad storstäder heter, men det är väl en yrkesskada. shopping är ju liksom inte min grej 😉

 4. Åh, Nävv Jorrk!!!!!!!!!! Får jag följa med ;-)?
  Ses imöra! Kom vid 4, då måste vi vara hemma (det blir ju ändå en stund senare med Ullis-mått mätt ;-)).
  Kram

 5. Ja baby ja… 146 dagar kvar…. Hade avlidit av att ha en sån räknare när jag var gravid.. Tiden går sakta nog ändå, tyckte jag….

  Näje, inte ens katten är som folk.. B påpekade nämligen att även om hon bodde bara ett stenkast från Hallandsgränsen (typ över vägen bara), så är hon faktiskt smålänning.

  1. jag tycker det går alldeles fantastiskt fort! den här gången alltså. det är väl för att det finns massa annat runt omkring som tar fokus från magen – på gott och kanske lite ont…

   haha! nänädå! men det var nära sa haren som klarade sig undan bössan.

 6. du, om du inte blivit någe klokare på new york boende så kan jag tipsa om en sak!
  jag och mattias åker ju dit om ett par veckor, och vi ska antagligen testa på en helt ny grej för oss.. en hemsida som heter http://www.hotwire.com
  man säger vilket område man vill bo i och hur många stjärnor man vill ha på hotellet. sen ploppar det fram priser. det som däremot blir en överaskning är vilket hotell man faktiskt hamnar på! hotellen ska vara bra, och till mycket bättre priser än om man hade bokat dem på vanliga siter, men det är bara det att det blir en överaskning vilket hotell EXAKT det blir..
  förstår du hur flummiga jag menar?
  först var jag skeptisk, eftersom jag alltid vill ha koll på allt. men efter att min mammas vänner, som jobbat som flygvärdinnor, tipsade mig om detta och sa att de alltid beställde via dessa, så känner jag mig lite tryggare.
  tror vi ska testa det denna gång… 🙂

  1. det här var ett mycket bra tips! ska jag kolla imorron – om när jag planerat vara lite piggare. fast, ett av problemen är ju att jag inte vet var vi vill bo. i en stad man känner väl måste det här vara riktigt grymt!

   ska ni också till New York? har jag helt missat! va spännande! å ni hinner kanske hem innan vi åker? hinner få tips från dig då 🙂

 7. Vädret kommer att var pefekt, lagom varmt men inte överhett.

  Bo? Massssssor av svenskar har bott på Edison på Time Sqare genom åren och varit nöjda. Inte så många stars men läääget… om man nu inte har råd att bo på något av de tjusiga 5-6starsare vid samma plats?
  Göra? Stadsrundtur kan verka töntigt men är BRA om man är på plats för 1:a gång och det finns mycket måsten! Mina måsten skulle vara: Gugenheim, centrala parken, staten island (för att se skylinen från a distans), frihetsdamen om ni är uppe i ottan (kööööer) och angående uppe naturligtvis empire state huset! Annars? Bara vaaa! Toppen i en stad som N.Y. känn känslan och njut I loved it!

  1. OCH öh, barnvaktande? Det ska väl gå? Hon kanske hamnar bland flyttkartonger men vaddå, hon gillar ju kartonger! 🙂

   1. trappor mamma, hon gillar trappor! fast hon gillar kanske kartonger också? hon är inte så knusslig!

    men, om inte annat kanske ni kan bo här? månsar får pussar, vuxna och barn kan badas, och liten får känna sig lite som hemma! vet ju inte hur ni vill dela upp passningen, både vardagar och helg ju…

    1. Aj, synd att jag kanske flyttat då/håller på att flytta? annars har jag haft gott om trappor i två år!!!!

     Ska hon inte till dagis på vardagar? … vi får lösa det där när vi vet mer exakt datum?

     1. hon får gärna komma och klättra! vad trors om söndag? då är Lias och jag bjudna på söndagmiddag i Göteborg 🙂

      datum (v. 39) och sånt där tar vi in person.

  2. stadsrundtur jättebra! dina måsten är ungefär vad vi funderat ut. förutom den franska damen som vi nog skippar. man ser väl henne från håll? empire state ska tydligen också vara hemska köer på? tipshotellet ska kollas på! fast det ligger nog lite för i mitten? hade funderat på om vi inte skulle söka oss downtown? förhoppningsvis lite lugnare där!

   1. NEJNEJNEJNEJ man SKA vara mitti i N.Y. inget kan vara FÖR mitti!!! Ta det lugnt? åk till Boden vettja (hu)!

    Man ser henne på håll men det är coolast att kolla ut från hennes huvud, och nu lär man visst kunna ta sig ända upp i facklan? (det är synd att hennes huvud är ett hål, sjöng Monica Z men det är det inte, det är tur!) och köerna till världens äldsta cityskrapa måste man överleva, i alla fall en gång!
    JAG har aldrig (ha ha, jag har varit där en oförglömlig gång)bott på Edison(vi bodde downtown på 28:e, trist)men många jag känner har bott där och varit nöjda!

    Dessutom glömde jag det måstaste: MUSICAL!!!!

    1. måste man det 😉

     musikal däremot måste man. därav barnlös resa! – plus att det är en olidligt lång flygresa för en liten plutt…

     1. Nä, man MÅSTE väl inte….men varje gång sedan när man ser henne… så ser man på något vis utsikten från huvet, det är coolt.
      Musical är måstemåste liksom någon clubb (jazz? och att ströva i West Village där gatunätet inte inte är fyrkantigt…och little Italy (matmatmat)…men som jag sa innan: ha känslan av att VARA där, man känner fysiskt att man är en del av en enorm ”organism”, det är länge sen nu men jag minns det starkt!
      Zero är väl ett av de nya måstena.. och liiite shopping är nog också ett sådant… i alla fall fönstersådant på fina gatorna. Harlems södra delar är ju mer än rumsrent numera (Clintons bor väl där liksom Pärsonskan i Cardigans?
      Hmmm man kanske skulle… nån gång igen!

      Trappor på söndag går bra,vi hörs om det!

 8. Hej!
  Hur mår du och lilla magen? Så kul att åka till NY, jag älskar NY helt underbart!
  Håller med om att det är så tomt att gå utan barnvagn, stoltheten försvinner på något vis. Likadant om jag bara har ett barn med mig så känner jag mig helt halv. Men det är väldigt skönt att gå själv också =)

  Så stor och SÖT hon är eran tjej!

  Kram

  1. har du varit där? ååh! tips tips tips! ge mig!! pliis…!

   tacktack för gulligt skriv om min kiddi! man blir ju så mallig och lycklig av sånt där som du vet! fast, så stor hon väl inte är lill-Maali? fast jämfört med dina små guldklimpar är hon kanske det 😀

 9. Sv. Smyger in lite upplysningar om var sonen befinner sig på ett av dina äldre inlägg…:) Han är chef på Lounge(s) på Avenyn. Vi hade en trevlig kväll och gissa om jag är stolt när jag ser honom! Även premiär för sonen att träffa min nya bekantskap:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *