28.8 – om att Jobs jobbar med Murphy?

27.8 - om höghastighet och mighty snark.
30.8 - om onödig framförhållning.

Alltså. Det kan hända att det är meningen att det ska bli en Appledator köpt i the Big Apple iallafall. Nu ikväll uppvisade nye lille Sotfisk från HP oanat trots: han vägrade helt enkelt att visa minstaste antydan till samarbete. Livlös. Morte. Tot. Gone. Det blir – om grabbsen med koll inte lyckas bättre än mig – med omedelbar verkan utan pardon doa (serviceterm, direkt översatt till död vid framkomst) och så är jag tillbaka på ruta ett. När/var/hur. En ny alltså.

Nå. Skulle det visa sig vara ett lättlöst problem [datorn hostar till, fläkten snurrar igång men sen händer det just inget mer] blir jag såklart glad! Det är en skojig liten pryl, med snurrig pekskärm och allt, och tiotusen är ju ändå tiotusen eller vad en sån där Air nu skulle kostas över där.

Det lär återkommas i ärendet. Tills dess,

Tjinixen!

27.8 - om höghastighet och mighty snark.
30.8 - om onödig framförhållning.
12 comments Lägg till din
 1. Wallensvansen köper nog Mac, idag tom…
  (Jag kan inte tänka mig nåt annat efter ett tag med annan äpple produkt 🙂 )

  Vad kostar dem i staterna? Tillkommer det extra avgifter el liknande om man köper dem där?
  Svenskt tgt-bord?

  1. vi tänker lika samma.

   finns gifetvis billigare än på Apple Store, 5th Avenue, men va fasen… det är ju själva grejen. och det rör sig i slutändan om hundralappar! tror jag?!

   nå. rakt av skiljer det mellan sve och usa lite drygt 5700 SEK. då får jag knattra på amerikanskt tangentbord, jag betalar NYC-tax (ca 9%) men den är omomsad i sverige. för mig känns det här alternativet på alla vis mjau ;( youknowme! osv. om jag däremot gör jag allt korrekt skattemässigt ”förlorar” jag ungefär 1700 Swedish riksdalers – vilket jag såklart kan leva med. desto svårare har jag då för de sisådär två lakan som går åt i byte av tangentbord (vågar inte tüsan byta själv, garantin är värd mycket på de här modellerna har jag förstått :). nu är vinsten nere på ett par tüsingar. klent.

   så. min undring är då om det kanske inte kan gå att beställa en svensk dator direkt? om det inte går att laga lille Sotfisk står jag i valet och kvalet att kontakta Apple USA och höra mig för.

   en bra sak iaf är att det är problemlöst att få den att både prata och skriva svenska. om jag kan klarar att samarbeta med det amerikanska tangentbordet och stuntar i vad det står på knapparna kommer jag alltså billigare undan. men. kan jag det? hade du kunnat?

   1. Jag hade kunnat… 😉

    Dock hade jag haft otroligt svårt att leva utan ÅÄÖ.
    Blev inget Mac köp idag, Pro´n m. 13,3″ var slut 🙁

     1. Mjo, så kanske det är, men måste man inte använda ”FN” tangenten isf varje gång?

      Nix, Machuset här i stora staden.

      (har hittat en hävvlett packard som jag är lite sugen på också 🙂 )

      1. haha! du menar fantangenten? njä. nån sån finns inte på macar 🙂 bara på pc, t ex av hp-typ och som nu finns i min ägo men snart inte så länge till om inte nån kan lagas.
       fördelen med OS är att det går att ändra språk enkelt direkt i inställningarna, på både tangentbord och skärm. och svenska finns med säger dom.

       blir såklart väldigt nyfiken på din hävlett. är det nåt liknande jag kaufat? fast det känns lite fånigt att ha den konversationen här. kan avsluta den via mail – eller nåt 🙂

       hälsa alla andra wallensvansar!
       tjo!

 2. Du vill ha en Air? Jag har nu ”bara” en Book. Har helt nyligen fått veta att de har ett fabrikationsfel i att själva ”locket” som går mellan tangenter och hela översidan tenderar att vittra sönder. Min har vittrat och jag har bara trott att det är jag som varit oförsiktig. Så. Hur funkar då ev garantier om du köper den over there? Maken har haft am tangentbord och jag AVSKYDDE det, men å andra sidan är nog inte jag så representativ i sammanhanget.

  Annars älskar jag min lilla vita leopard, speciellt när äpplet lyser på locket.

  Sv. Håller du med om att normal kroppsbehåring borde vara det…normala? Jag trodde jag var ensam i att tänka så.

  1. japp. en air vill jag ha, en med ssd. usch va trist med din lilla mumsbit. men har du garanti kvar? isf är problemet lättlöst! dessutom, tänk på att vi i Sverige sen några år tillbaka har tre års reklamationsrätt och just det här felet verkar ju vara ett känt ursprungsfel, dvs självklart fall av reklamation. håller tummarna!

   just garantin är det minsta problemet eftersom Apple har världomfattande sådan. reklamationsrätten däremot är unikt svensk. ytterligare en orsak till att satsa på svenskköpt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *