8.8 – om byggönsk.

7.8 - om stranddejt, bröllopsdag och en öm tå.
9.8 - om två årsdagar.

Utbyggnad mot framsida – en liten en – för att öka golvyta i badrum o entré (nu ca 2,7 resp 1,1 kvadrat) ligger på önskelista och, om bara bygglov fås, plan. Nytt och kanske mer realistiskt önsk nystades i en hast fram häromdan [nää jag beehöööver ingen nyare bil!] så nu planeras altanbygge med delvis tak fast utan glaspartier. Nåt vinterbonat ska det inte bli men trasmattor o mys utlovas! Byggmästare kontaktad och intresserad. Nu ska byggnadsnämnden få möjlighet att rasera, annars ringer vi snart banken å frågar om dom är sugna på ett ägande i najsig terass åt fel väderstreck? 🙂

Men. Heliga ko vad det grubblas. Ullisarna sover även vanligtvis dassigt… nu är det nästan löjligt!

Tjenixen!

7.8 - om stranddejt, bröllopsdag och en öm tå.
9.8 - om två årsdagar.
2 comments Lägg till din
 1. Du det där med bygglov. Vilket elände och sånt grejande. Då är det bäst att göra en REJÄL utbtbyggnad för att det ska löna sig.

  Fast det är ju alltid kul att planera, tycker jag iaf.

  1. jaa.. surt sa räven. vi tänker som du, men… för oss är det mycket större chans för ”ja” om vi satsar på en liten utbyggnad eftersom den förmodligen kommer hamna på prickad mark… planen är att visa att utbyggnaden inte kommer göra så mycket mer på fastigheten än trappan till entrédörren gör idag. det låter kanske tokigt att lägga flera hundratusen på några ynka kvadrat, men en fördubbling av pluttfarstun skulle ge multum av spejs! och med de utökade två kvadraten till badrummet får vi plötsligt plats att borsta tänderna mer en halv person åt gången 🙂 plus, det blir trippla flugsmällar för vi får inte bara nytt och fräscht badrum med mer golvyta, vi kan också enkelt dra nya avlopp till anslutningen som ligger i trädgården precis mot gatan och slipper dra ledningar i huset SAMT jag kan få ett semilyxigt halvt nedsänkt badkar – utan nåt jobb alls eftersom vi börjar från scratch!! aj löv!

   ang altanen utökar vi nuvarande för fyra personer alldeles lagoma tio kvadraten till massor mer. det är utrymmet åt nordost som vi ändå faktiskt inte använder till nåt som får tak på sig, och i sin tur agerar tak till förhoppade carporten vi kan gräva ut därunder.

   se så många flugor! håll tummarna gulliga; för både plan, lov och ekonomi!

   [oj så långt det här blidde, sorry… fingrarna plöjer av sig själva. kan inte hindra!]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *