17.9 – om märkligt resbidrag.

16.9 - om längdförhållanden.
18.9 - om man tar bilen till jobbet...

Unga människor med trasslig bakgrund och/eller utanförskap får möjligt att bryta sitt livsmönster genom ett år med ideellt arbete… i Nicaragua. Det låter fint tycker jag att skicka kidsen till ett centralamerikanskt korrupt, knarktätt och kriminellt landsbyggdsland. Dessutom kan jag inte låta bli att skeptiskt och fördomsfullt undras hur många som orkar stanna ett helt år?

16.9 - om längdförhållanden.
18.9 - om man tar bilen till jobbet...
4 comments Lägg till din
 1. Men de som inte går under kan ju ha skitkul under tiden de är där, och om de inte orkar kan de pigga upp sig med lättillgängligt knark och kanske skaffa sig lite andra osunda vanor som man kan få hjälp med genom en ny resa någon annanstans i världen när man kommer hem…och på det viset aldrig behöva ägna sig åt sån tröstlös skit som normalt liv hemma? …och staten håller skiten ifrån sig, kanske inte är så dumt (cyniskt javisst!)? En gruppresa till Afganistan med Mehdi Ghezali som reseledare skulle kanske lösa mångas problem permanent?

  (Oj och ursäkta men jag drogs med av min egen upprördhet och lät det bara komma ut… se det som en fantasi?)

  1. jag tror inte det är det som är planen, men en apselut och adekvat risk.

   när det gäller Afghanistan anser jag nog att man ska hålla sig därifrån – kriminell smågangster eller ej. men påjnt täjken 🙂

 2. Svenskar i Nicaragua..? Dottern fick spader i El Salvador efter tre dagar…

  Bill & Bob gjorde inget fel! Röret fripinkade pga taskigt material sen tidigare! Tur var det att Bill & Bob hittade läckan, den har nog varit på i åratal!!!

  1. fast dottern är väl inte kriminell och åkte dit på gratis voluntärresa heller?

   aha! då förstår jag deras ”hade inte ens grävit där”. trodde genast och cyniskt på hantverkar-skyll-ifrån ;p sorry! tur att dom stötte på pinket då! har väl kostat massor i onödig vattenräkning? fast fuktig jord har ni ju haft iaf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *