21.9 – om ledighetskommitté.

Dagsens tips: gör dina ömma päron stolta! (och vice versa)
22.9 - om hur det var tänkt och hur det blev.

Juppjupp. Sju dagars ledighet väntar: lyx såhär på höstkanten! En av tjoflöjtarna med att inte kunna ta ut ”full” semester under sommaren är att det går att plocka dagar på årets andra tider, t ex i september när man kan åka till New York City!

Packbäket har sänkt sig över Villa Morkulla och essentiella frågor av typen ”behöver jag verkligen två par jeans?” skapar huvudkli och dilemman. En väska only var det bestämt, och frågan är om vi nu istället inte underpackar oss? Nackdelen med att vara gravid är ju att ”inga kläder passar”. En av fördelarna är att jag inte kommer lockas handla särskilt mycket just kläder i USA. Iaf inte till mig :)

Imorron har jag ledig dag med Maali och vi ska mysa miljarders procent. Eftersom ett typiskt dåligt samvete sänkt sig ännu lägre än packbäk över hushållet [hur i helsefyr kan vi lämna lilla kiddi alldeles utan sina föräldrar i majti fem dagar??!] tänker jag låta henne få typ precis som hon vill under hela dan. Turligt är hon alltför ung för att till fullo förstå denna innebörd så tilltaget känns faktiskt ganska riskfritt. I typ värsta fall blir det te och smörgås till lunch, och det skulle jag förbehållslöst kunna leva med! På onsdag är vi lediga alla tre, då blir det troligen lekpark och gungor och rutschbanor för hela slanten. Och kanske försök till familjelunch på stan?

Dagsens tips: gör dina ömma päron stolta! (och vice versa)
22.9 - om hur det var tänkt och hur det blev.
22 comments Lägg till din
 1. Åh vad roligt ni ska ha. Jag önskar att få göra samma resa snart. Fatta N:Y!!? Så coolt det kommer att vara för er att stå som små myror och glo upp på skrapor och himmel. Jag har förstått att det ska vara någonting alldeles obeskrivligt konstigt coolt i den känslan. Det kommer att gå jätte bra för liten, oroa sig inte, njuuuut av er (egen)tid!!!

  Sen vill jag påtala hur du glädjer mig med kommentarer,så roligt att logga in efter dagars tysthet och se dina rader. TACK gumman!!

  Jag kanske är en fisk ändå?

 2. Vad underbart att få resa iväg! Förstår att det känns lite jobbigt att lämna lilla tjejen hemma men förhoppningsvis går allt bra för det brukar det ju göra.

  Jag var i N.Y -91 och hade trott att jag skulle åka tillbaka dit massor av gånger men det har inte blivit av. Vill gärna åka dit igen och det ska bli roligt att läsa vad du tycker om er resa. Njut!

  Jag kan ibland drömma lite om att också få göra en barnfri resa men just nu har vi det inte så bra beställt på barnvaktsfronten så att det känns ens nära. Fast precis som du skulle jag våndas mycket över att lämna Max hemma också… I vår ska jag till barcelona med några grabbkompisar alla fall om jag så ska behöva råna en bank 🙂

  1. tack!! det kommer säkert att gå jättebra… det är bara jag som är kontrollfreakad och grubblar på massa grejer jag ändå inte kan styra över. Maali kommer få dunderkul med både farmor och mormor, jag är övertygad!

   ps. det där med bankrånandet hade jag nog legat lite lågt med på bloggen om jag varit du 😉

 3. Ja men visst! Man får ju passa på! Hann inte riktigt göra det igår, känner verkligen hur brännan från Grekland försvinner från huden… Suck…
  Anyways, allt bra annars? Kram

 4. Meh? det är INGA problem att lämna en sån liten. Mormor och farmor ser till att skämma bort dom. Dessutom är det ju bara fem dagar. Se till att njuta av NY utan dåligt samvete och sen har ni den underbara känslan av återförening att se fram emot.

  Däremot är väl graviditet och NY och lång flygresa lite mindre klokt, men….äsch det löser sig det med.

  HAVE FUN!!!

  1. häh! kan jag väl också säga till nån annan men nu.. när det gäller mig själv… blä. jag är värsta sortens höns tydligen.

   väljer att oroa mig för Maali istället för flyget! ehum. och magen. och svullna tassar. osv. har laddat med miljarders stödstrumpor. och resfeber! klart det kunde funnits bättre tidpunkter att åka och med facit i hand trodde jag inte jag skulle vara så här ”stor”. förra gången såg jag ju typ ut så här när det var en månad kvar!?

  1. oj. ja såna spöken kan vara svåra att tas med. men. det är inte lätt att hitta en oskuld i din ålder heller…! hoppas det lös?

   krams! och tack såklart!

 5. Hej Ullisen!
  KUL att du hittat min blogg så att jag hittade till din!!
  NYC in the fall är bara så BÄST!!! Bästa tiden att åka dit på hela året.
  Ni kommer att få det underbart.
  Hälsningar från Annika i Washington DC!

  1. välkommen du också!

   å du, är de en bra tid eller säger du så för att vara uppmuntrande bara? 😀

   ska bli ruskigt spännande och skojigt iaf. även om det känns lite tufft att lämna Maali hemma. men att ta henne med hade varit ännu tuffare så jag tröstar mig med att valet är det bästa!

 6. uch då, låter inget vidare med otäcka drömmar :S jag drömmer mest bara konstiga, att det händer konstiga saker, men aldrig något otäckt. Ja jag blev allt lite påmind hur det kändes då Elwira kom när jag fick förvärkar häromdagen- hujeda mig, men dock hanterbart vet jag ju att det är

 7. Neej, någon oskuld vill jag inte ha… =) Men det hade ju varit trevligt om hon, som vill ha tillbaka han, kunde sluta höra av sig hela tiden… Miss Piggy, back off för fan!

  Kram=)

  1. näää… men du know what aj mean typ!

   försök va cool fisk jullsan. om det går…! han är ju din, vad gör det att hon försöker hänga sig på egentligen? hennes loss, såattsäga! fast… jag förstår verkligen. och hejjar på dig såklart 😀

 8. Ha det såååå himla kul i the Big Apple 🙂 Är sååå avis men jag kanske kommer din en dag jag me.
  Ville bara önska en riktigt trevlig resa och hoppas att ni har de underbart. Massa kramisar och hälsa Tias och Maali

  1. hihi, ni var ju i USA typ nyss!

   mestaste tack för resönsk. blir nog resdagbok som vanligt, och säkert lite nosning!
   ska hälsa! detsamma tillbaka!

   krams!

 9. Ha det nu riktigt gott och mysigt på er resa! Lilla Maali kommer att ha det hur bra som helst hemma och alldeles vips, så är ni hemma igen men med härliga minnen att se tillbaka på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *