7.9 – om svårt att sova.

6.9 - om att vara en bäbidelfin.
7.9 - om vab och volvo.

Sjukdom? Trill-ont? Mardrömmar? Otröstlig gråt och uppsträckta armar. ”Vill krjama”, snyftar hon skräckslaget och jag känner inte igen mitt barn men vaggar tröstar kramar allt vad jag kan och lite till.

Efter en timme paracetamol och trolleripiller från Schweiz. Liten får slappnas bredvid pappan i vår säng. Fem minuter senare sover hon stenhårt.

Med ojämna intervaller vaknar älskade lilla ungen och gråter okontrollerat. Vi tröstar nappar och vattnar. Räknar med en lång natt…

6.9 - om att vara en bäbidelfin.
7.9 - om vab och volvo.
15 comments Lägg till din
 1. usch ja det e sååå jobbigt när det blir så. man vet inte hur man ska göra – känner sig så hjälplös samtidigt som man dööör av trötthet.
  Hoppas det bara är inatt och att det vänder för er med.
  Leya var sån en natt sedan var allt bra igen.

  Vi ska göra om hela planlösningen på nedervåningen. köket flyttas till sovrummets plats och tvärtom. Ett stort projekt med andra ord!
  kramis

  1. det blev faktiskt inte såå farligt som vi trodde, lite småsnyft bara men hon somnade oftast om själv. imorse var hon pigg som en fågel men efter ett par timmar såg hon väldans blankögd och usslig ut 🙁 blidde en vab-dag tyvärr. jag förstod att hon inte mådde alls bra när hon gick med på att sitta och läsa själv, och att hon hela tiden ville kramas. och näsan rinner som en kran. fast när gör den inte det på en liten unge iofs?! 🙂

   dagis var väldigt förstående och hade snällt tagit emot henne men det kändes inte rätt mot lilla ynkliga kiddi att lämna bort henne när hon hela tiden oroligt följde mig i hasorna och frågade ”mamma hemma?” apropå att hon annars skulle gått till dagis. när jag sa ”ja, mamma hemma med dig idag” blev hon jätteglad och det om något är ett tydligt sjukdomstecken för hon gillar verkligen sin Blåbärsförskola!

   wow va spännande med huset! men så mycket jobb… fast så mycket roligt jobb!! det är ju drömmen att få göra precis som man vill!
   lycka till!

 2. Känner igen det där med gråtnätter. Vi hade en jobbig period i början av 2009 då Max var hysteriskt ledsen långa stunder under nätterna och blev inte lugn förrän vi låg och kikade på postis per halva nätterna.

  Numera vaknar han tyvärr också en del gråtandes på kvällar/nätter men somnar oftast om rätt fort men man undrar ju förstås precis som dig vad där är? Tänder, faser, närhetsbehov eller vad den nu kan vara.

  Hoppas det snart blir bättre!!

  1. för oss med sova-hela-natten-barn blir oron rätt stor för rubbade rutiner grundas ju alltid på att nåt är fel?

   just igår tror jag det var en kombination av ont (öron?) och mardrömmar. i vanliga fall kan hon inte slappnas i vår säng (hon har till mitt lite sorgsna konstaterande sovit mellan oss typ aldrig efter det att hon blev fyra månader…) men igår slocknade hon sten bredvid Mattias.

   tacktack! det blir det säkert!

 3. ja på helgerna har man ju en sån stark vilja, har man bestämt något så stoppar inget än för det är ju som sagt lediga dagen:)
  Tack tack!

 4. Ja precis, som ikeas stora ljus brinner ungefär…
  Jag tycker jag försöker hänga med rätt bra här på din blogg men vilket kön på bebben har jag missat helt!

  1. det var faktiskt just IKEAS tjockisljus jag hade i åtanke (men det kändes så tjurigt att namnge!). dina ljus var dessutom väldigt snyggt blanka, gillar!

   äh du har la annat att tänka på än min mage förstår jag väl 😀

 5. Men oj vad jobbigt! Hhmmm kanske mardrömmar, hon växer säkert! Eller dessa jäkla tänder kanske?!
  Vill du inte få lite te då? Som du ger på kvällen…
  Och mera piller kanske?
  Kram!!!

  1. hihi! är det te till henne, eller till mig ;p

   ehum, pillrena börjar faktiskt ta slut… krämen har jag inte vågat använda sen hon bet Mattias…! tänkte faktiskt spara den tills nya bäbins gaddar. för det är väl rätt lång hållbarhetstid på den?

   krams tillbaka!!

   1. Lugnande te till henne, bara örter där också, alltså helt ofarligt, kan även ges till bebisar (som har kollik till ex). Lucas älskar teet och det gör jag också, vi dricker det ofta tillsammans!
    Jag postar lite te o piller snarast!
    Mamma kommer om 2 månader så om det är något mer du undrar över och behöver så hojta till! =)
    Jo, salvan håller länge, det går bra att använda på kommande syskonet! 🙂 Jag använder bara pillerna också, Lucas vägrar gapa! 😉
    Krams

    1. guu’ va mysigt det låter att dricka te med sitt barn! jag blir dunderglad nu såklart!! du är så våldsamt snäll Olivia. jag blir alldeles hormonberörd… *snyft*

     ang salvan, skönt att det inte (bara) är vi som ”gör fel” 🙂 pillrerna smaskar hon nämligen glatt mellan tårar och snor. lilla tappra kiddi litar blint på oss trots att hon har så ont att hon inte kan sova. visst är det hjärtskärande? precis som Lucas med sin hemska allergi. usch så obehaglig den är förresten. har ni fått bukt med nån ordentlig medusin där?

     å va kul att mamman kommer!! både för dig och för Lucas såklart!

     krams massors!

     1. Hihi du är för söt, ingen har kallat mig för våldsamt snäll tidigare! =) Nu gjorde du min dag!
      Jag hade frågat tidigare när Maali också mådde dåligt om du ville ha te, men du kanske aldrig fick den kommentaren..?! Strunt samma, snart kommer teet och pillerna så blir Maali glad och frisk igen!

      Nä ingen medicin till Lucas, men en kompis köpte kortison tabletter i Finland så vi kan åtminstone behandla svullnaden utan att sitta på akuten i hundra timmar! Men jag vill ju helst inte ge honom för mycket kortison, det är ju inte så bra för hälsan, men vad gör man?! Inte kan man låta honom vara svullen och halvblind! Usch jag är nästan glad att det är höst nu och att myggen är borta, det har varit sååå mycket oro varje dag under hela sommaren!

      Puss o kram!

      1. va underligt att jag var först? jag menar, starkare och bättre adverb har jag svårt att hitta till din gullighet! det där med te:et har nog runnit emellan mina halvt stressade fingrar, förlåt! klart jag jättetacksamt tar emot all lindring du tipsar om, men låt mig åtgärda på nåt vis. ska se vad jag kan klura fram…!

       förstår att du inte vill ge för mycket kortison men det är ju en så himla svår balansgång; för- och nackdelar, ”farligt” och nödvändigt 🙁 jag har nog inte stött på en så otäck allergireaktion nån gång. iaf inte på en så liten pojke. usch. stackars stackars er otroligt mycket!! hösten är välkommen förstår jag, kanske på flera sätt? å snart kommer ju Lucasmormorn å hälsar på också 😀

       pussar och kramar tillbaka i mängd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *