14.10 – om vaccin, Lagerbäcksk mediatäthet, arbetsduktig, Birros klokheter, lite förlossningsfunderingar samt parfymstatus.

12.10 - om Sveriges bästa TV [mobilnos från soffan]
15.10 - om första telefonsvarsmeddelandet á la Maali!

Styckefördelat inlägg följer. Om du låtsas det är många korta noteringar så blir det lättlästare!

För en månad sen fick maken spruta mot gamla vanliga influensan och passade då på att att höra sig för ang den betydligt mer omsusade H1N1. Vi var nyfikna på den (privata) vårdcentralens rekommendation för riskgrupp gravid. Några svar gick inte att få. ”Ingen visste nåt”. Osv. I slutet av förra veckan sökte jag uppdaterad info och fick veta Vår rekommendation är att du ska vaccinera dig. Jahapp. Då var det bestämt då! Öh… nä… jag vet fortfarande inte? Jag vill. Men vågar jag?

Aldrig har så mycken Lasse Lagerbäck skådats i media som de senaste dagarna. Han är ju riktigt trevlig karln. Och avslappnad. Och förtroendegivande. Synd bara han alltid lät den där undflyende Rolle vara ansikte utåt. Slutsats: jag önskar en mer medial efterträdare.

För mig och mina kollegor nya arbetsuppgifter sen några månader tillbaka: lägre lön mot samma arbete. Neddragningar. Fajn. Jag köper. Solidaritet å hela det där köret. Idag har jag med hjälp av vänliga medarbetare med entusiasm och glädje tagit mig an skojigt ombyggnadsprojekt. Halvvägs in i arbetet slås jag av att det var just den här typen av uppgifter vi hade lönepåslag för, ett påslag som försvann då det hävdades att de inte längre förekom. Arbetsuppgifterna alltså. Jag har en känsla av att nån hävdade tokigt. Men det är ett skojigt jobb och jag har ingen lust att bråka (mer). Sådetså!

Birro var som vanligt lysande hos Ekdal. Hejja! Debatt, släng dig i väggen med programledar-Olsson före.

Jag börjar bli lite skakis inför bäbileverans. Innan Maali var jag lugn och påläst. Nu är jag inte-fan-kan-det-gå-lika-bra-två-gånger-i-rad-skraj. Tias är en klippa. Men han är kass på att läsa CTG/värkprotokoll… Övning älskling :)

En misstagligt placerad armpitssniff på väg hem från jobbet nu ikväll föranledde aftonpigg inventering av det Hedbertska parfymskåpet. Till min förvåning var det alldeles doftfullt på hyllan. Problemet var att knappt några flarror var mina… Jag är alltså familjens tvåa i parfymligan. Kan inte bestämma mig för att det är en good eller bad thing och lägger istället fem minuters huvudkli på ”hur sopsorterar jag tryckbehållare i aluminium med gammal deodorant”. Miljöfarligt? Nja. Så farliga som de odeodorantade armhålorna är för omgivande miljö kan de ju knappast vara så jag gissar på vanliga grovsopor. Fast tills jag vet säkert får de stå kvar, de ökar ju på beståndet till min fördel också! En såå förkrossande seger vill jag inte bjuda på…

Tjenixen!

12.10 - om Sveriges bästa TV [mobilnos från soffan]
15.10 - om första telefonsvarsmeddelandet á la Maali!
16 comments Lägg till din
  1. nä inte va tyst. säg!
   å jag har ju direkt inte varit ensam i arbetet, utan din och Lindas muskelkraft hade det inte gått så smidigt som det gjort!

   1. Det jag vill säga är att det finns ju planogram som tyvärr inte följs då vi inte har plats. Och då får vi tänka själva, vilket är roligt. Och som en liten notis till det där med att göra saker som egentligen inte är ”arbetsuppgifterna”, så kan du slänga en tanke till oss i kassan. Vi gör mycket vi inte ”borde” göra, men som vi gör för att vi har tid och för att vi tycker det är kul.
    En liten reflektion bara 🙂

    1. jag förstår din tanke, men det är skillnad på att bredda/kamouflera redan befintligt planogram och att bygga själv från scratch, på försäljnings- och lönsamhetsgrund!

     vi gör nog alla sånt vi inte ”måste”. that’s the WSU hjälpsamma way 🙂 men att förlora ett lönepåslag på möjligt oriktiga grunder, det är det jag högt filosoferar om ;p

 1. Vaccinerade mig idag. Ser det som en självklarhet. Men mest inte för min egen skull, utan för om inte jag blir smittad så slipper jag också att smitta andra. Tex Karla som är under 3 och inte vaccineras. Så tänker jag :-).

  1. njo. jag tänker precis som du – å med tanke på att Maali går på dagis kanske ännu mer, men ser det inte lika självklart. för egen del är jag inte orolig, ur vaccinationssynpunkt alltså, men för lilla yngelbäbi Milla Jacklín… inget vet ju exakt vilken effekt vaccinet har på så små människor 🙁 å så är det allt det där kvicksilvret… nää… för mig är det inte riktigt lika självklart 🙂 men för den sakens skull antar jag ändå inte att jag kommer avstå: det skulle vara alltför själviskt är jag rädd…!

   1. Ibland väljer jag att inte fundera så mycket. Visserligen har myndigheterna/läkemedelsbolagen gjort bort sig förr, men på det stora hela brukar de ha rätt och om de rekommenderar detta så hänger jag på :-).

 2. Litet bra är det att inte vara en överdriven parfymör…Inte alltid så kul för omgivningen, även om inte svettlukt är det heller…

  1. jag har alltid var en dålig parfumörska (vilket fantastiskt ord, jag lånar genast!). inte blev det bättre efter bäbi Maalis entré som du förstår. nu är det riktigt dåligt. fast deodorant är jag god vän med: för allas skull 😀

 3. Slog mig helt plötsligt att så här på avstånd går din graviditet med en alldeles rasande fart. Åh du, här kommer lite sannolikhetslära…:) Sannolikheten för att det skall grå bra andra gången också är milsvid större än att det inte skulle det!

  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *